Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι Νέες μορφές πολέμου και οι επιδράσεις στις Έλληνο-Τουρκικές ισορροπίες!....

Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα άρθρα στα «Επίκαιρα», τα τελευταία χρόνια έχει προκύψει ένας έντονος ανταγωνισμός της μεγάλης ναυτικής δύναμης του...
πλανήτη, των Ηνωμένων Πολιτειών, και των συμμάχων της (Αυστραλία, Ιαπωνία, Μεγάλη Βρετανία κ.ά.) με τις μεγάλες χερσαίες ευρασιατικές δυνάμεις (Κίνα, Ρωσία, Ιράν) για τον έλεγχο των εγγύς ευρασιατικών υδάτων, ο οποίος θέτει εκ νέου στο προσκήνιο της ιστορικής διαδικασίας τις πολεμικές αναμετρήσεις υψηλής έντασης (HIC) μεταξύ ομόλογων ή περίπου ομόλογων αντιπάλων (peer & near opponents, αντιστοίχως). 

Αυτή η εξέλιξη θέτει εκτός ιστορικού προσκηνίου την εμμονική προσήλωση της Δύσης, από το 2001 και μετά, σε παρατεταμένες συρράξεις χαμηλής έντασης (LIC) εναντίον ασύμμετρων αντιπάλων, σε αντιαντάρτικες επιχειρήσεις (COIN), σε επιχειρήσεις επιβολής και διατήρησης της ειρήνης και «οικοδόμησης εθνών» (Peace Keeping, Peace Enforcement & Nation Making, αντιστοίχως) και σε όλα τα υπόλοιπα είδη στρατιωτικών δράσεων που εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο των «στρατιωτικών επιχειρήσεων εκτός του πολέμου» (MOOTW).

Ωστόσο, οι μελλοντικές υποψήφιες συγκρούσεις μεταξύ των μεγάλων ευρασιατικών / χερσαίων και υπερατλαντικών / ναυτικών δυνάμεων ενδέχεται να έχουν σημαντικές ιδιαιτερότητες, που θα τις διαφοροποιούν από τις συγκρούσεις υψηλής έντασης του παρελθόντος. Μεταξύ των άλλων, οι συγκρούσεις μεταξύ ομόλογων αντιπάλων του μέλλοντος πιθανολογείται ότι θα είναι μάλλον περιορισμένων στοχοθετήσεων και όχι ολοκληρωτικού χαρακτήρα και θα αποσκοπούν να ολοκληρώνονται σε εξαιρετικά μικρό χρονικό διάστημα. Δεν αναμένεται, δηλαδή, να δούμε τη δημιουργία πολεμικών μηχανών σαν αυτές που υπήρχαν στη Σοβιετική Ένωση και τις ΗΠΑ στα χρόνια του διπολικού ανταγωνισμού, οι οποίες είχαν σχεδιαστεί με τη λογική να χρησιμοποιηθούν μέσα σε μια τιτάνιων διαστάσεων πολεμική αναμέτρηση και επεδίωκαν να επιφέρουν ένα ξεκάθαρο συντριπτικό αποτέλεσμα έναντι του αντιπάλου. Οι αιτίες γι' αυτή τη μετριοπάθεια και την εμμονή στην ταχύτητα είναι αρκετές.

Κάτω από το πυρηνικό κατώφλι

Η πρώτη εξ αυτών είναι η ανάγκη των δυνάμεων ενός μελλοντικού πολυπολικού (multipolar) διεθνούς συστήματος να διεξάγουν πολεμικές αναμετρήσεις «κάτω από το πυρηνικό κατώφλι» ("under the nuclear threshold"). Δηλαδή, να μπορούν να ολοκληρώσουν μια πολεμική αναμέτρηση και να επιτύχουν τους στόχους τους προτού προλάβει να τεθεί στο τραπέζι η πιθανότητα χρησιμοποίησης του πυρηνικού οπλοστασίου των αντιπάλων, ή συμμάχων των αντιπάλων, και να απειληθεί ολίσθηση σε πυρηνική αντιπαράθεση. Για να αποφευχθεί αυτή η πιθανότητα επιδιώκεται αφενός να ολοκληρωθεί η πολεμική αντιπαράθεση πάρα πολύ γρήγορα, αφετέρου να είναι περιορισμένα τα επιδιωκόμενα κέρδη, χωρίς να θίγουν τον ζωτικό πυρήνα του αντιπάλου, γιατί σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσε να οδηγηθεί στη χρήση του πυρηνικού του οπλοστασίου, ανεξαρτήτως της χρονικής διάρκειας της πολεμικής σύγκρουσης.

Επιπροσθέτως, στο σημερινό διαμορφούμενο πολυπολικό σύστημα δύσκολα προκύπτουν ξεκάθαρες σχέσεις ολοκληρωτικής και απόλυτης εχθρότητας μεταξύ των δρώντων. Ο φίλος του σήμερα μπορεί να είναι ο εχθρός του αύριο και το αντίστροφο. Ακόμη, σε ένα πολυπολικό σύστημα η ολοκληρωτική καταστροφή ενός αντιπάλου σπανίως είναι επιθυμητή, γιατί σε αυτή την περίπτωση δημιουργείται ένα κενό που θα καλύψουν άλλες δυνάμεις, οι οποίες θα ισχυροποιηθούν πιθανώς εις βάρος του νικητή της σύγκρουσης, πολλώ δε μάλλον αν για την ολοκληρωτική συντριβή του αντιπάλου υπέστη και αυτός μεγάλες απώλειες και καταστροφές που υπονόμευσαν την ισχύ του. Ένας ολοκληρωτικός πόλεμος μεταξύ Ινδίας και Κίνας, για παράδειγμα, θα αποδυνάμωνε δραστικά και τις δύο χώρες, ανεξαρτήτως του ποιος θα ήταν ο νικητής.

Επίσης, στα πολυπολικά συστήματα συνυπάρχουν αντιπαλότητες με συνεργατικές σχέσεις. Χαρακτηριστική είναι η σχέση των Ηνωμένων Πολιτειών με την Κίνα, η οποία έχει κρίσιμα στοιχεία συνεργατικής συνύπαρξης εν παραλλήλω και συμβιωτικά με τον στρατηγικό ανταγωνισμό μεταξύ των δύο κρατών. Έτσι, λοιπόν, αν οι δύο χώρες ολισθήσουν σε μια πολεμική αναμέτρηση, από την πλευρά της Κίνας μάλλον θα επιδιωχθεί ένα συγκεκριμένο είδος νικηφόρου αποτελέσματος με το οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούν να ζήσουν, δηλαδή θα μπορούν να το ανεχθούν, χωρίς να κρίνουν ότι είναι αναγκασμένες να οδηγηθούν σε κάποιον παρατεταμένο και ολοκληρωτικό πόλεμο με τη μεγάλη ασιατική δύναμη.

Τέλος, στο σημερινό σύστημα δεν φαίνεται καμία από τις μεγάλες χώρες να είναι σε θέση να μπορεί να ασκήσει συντριπτικό πλήγμα στους αντιπάλους της, εκτός φυσικά και αν καταφύγει σε μεγάλης κλίμακας πυρηνικό πόλεμο. Ούτε η Κίνα μπορεί, για παράδειγμα, να καταλάβει την Ινδία (και μάλλον δεν θα ήθελε κάτι τέτοιο) ούτε η Ινδία το Πακιστάν ή η Ρωσία τη Δυτική Ευρώπη, όπως (υποτίθεται ότι) συνέβαινε στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου. 

Η σημερινή Ρωσία, με τα περιορισμένα πληθυσμιακά μεγέθη της, ακόμη και αν δεν υπήρχε η πυρηνική αποτροπή από την πλευρά της Δύσης, πολύ δύσκολα θα μπορούσε να θεωρήσει ως ρεαλιστικό στόχο την κατάληψη της Δυτικής Ευρώπης εν συνόλω, ή ακόμη και μιας μεγάλης δυτικής χώρας, όπως είναι η Γερμανία ή η Πολωνία. Οι όποιες φιλοδοξίες της μάλλον θα περιορίζονταν στο να θέσουν υπό τη σφαίρα επιρροής τους μικροσκοπικές χώρες που βρίσκονται στο ρωσικό εγγύς εξωτερικό, όπως είναι οι Βαλτικές Δημοκρατίες. Ούτε φυσικά και οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως αποδείχθηκε από το φιάσκο του Ιράκ και του Αφγανιστάν, είναι σε θέση να καταλάβουν και να ελέγξουν ακόμη και χώρες μεσαίου μεγέθους.

Ταχύτατοι και μεγάλης βιαιότητας

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι μια μελλοντική πολεμική αναμέτρηση μεταξύ των μεγάλων και μεσαίων δυνάμεων του μέλλοντος θα είναι περιορισμένης έντασης. Αντιθέτως, όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, αναμένεται να είναι εξαιρετικά βίαιη, ώστε να είναι σύντομης διάρκειας και να επιφέρει ξεκάθαρα αποτελέσματα. Ένα συντριπτικό πλήγμα στον αντίπαλο επιδιώκει να τον παραλύσει, οδηγώντας σε ένα γρήγορο τέλος την πολεμική αναμέτρηση. Επιπροσθέτως, για απομακρυσμένες μεταξύ τους δυνάμεις - όπως είναι οι ΗΠΑ και η Κίνα - η άσκηση τοπικού συντριπτικού πλήγματος από την πλευρά της Κίνας εναντίον των αμερικανικών αεροναυτικών δυνάμεων, που θα βρίσκονται πέριξ των Σινικών Θαλασσών, ενδέχεται να είναι βασική στοχοθέτηση ώστε να υπάρξει μια ξεκάθαρη παύση των επιχειρήσεων, μια και οι ΗΠΑ θα χρειαστεί να φέρουν δυνάμεις από το μητροπολιτικό έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών ή από άλλες περιοχές του πλανήτη, εκτός φυσικά και αν καταφύγουν σε πυρηνικά πλήγματα.

Προς αποτροπή της ισχύος

Ενδέχεται διάφορες «τοπικές υπερδυνάμεις» (local super powers), με προεξάρχουσα και πάλι την Κίνα, να αναπτύξουν στο κοντινό μέλλον οπλικά συστήματα και ικανότητες που θα επιδιώκουν να απομονώνουν ένα θέατρο επιχειρήσεων ώστε να μην μπορεί να προσέλθει βοήθεια για τα εμπλεκόμενα στρατεύματα της αντίπαλης δύναμης. Αναμένεται, δηλαδή, να προκύψει ένα είδος «στεγανοποίησης» του πολέμου, έτσι ώστε πολεμικές αναμετρήσεις μικρής διάρκειας και υψηλής έντασης να μπορούν να «εγκιβωτίζονται» σε ένα περιορισμένο πλαίσιο και να αποτρέπουν τις μεγάλες δυνάμεις να εμπλέκουν όλη την ισχύ τους σε έναν «αδιαίρετο» (seamless) πόλεμο, ο οποίος θα μπορούσε να ξεκινήσει από μια τοπική σύγκρουση και να εξελιχθεί σε ολοκληρωτική αντιπαράθεση πλήρους κλίμακας. 

Αυτή η στρατηγική αναμένεται να ασκηθεί κυρίως από την Κίνα έναντι των ΗΠΑ για δράσεις κοντά στα κινεζικά εδάφη και μακριά από τις μητροπολιτικές Ηνωμένες Πολιτείες (CONUS) αλλά και από τις μεσαίες ευρασιατικές δυνάμεις, όπως είναι το Ιράν. Βέβαια, η επίτευξη του σωστού μείγματος δέους και «ηπιότητας» έναντι των ΗΠΑ ώστε να μην οδηγηθούν σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με αυτές είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί και πιθανώς να μην αποτελεί καν έναν θεωρητικά εφικτό στόχο. Ωστόσο, το γεγονός παραμένει ότι τόσο η Κίνα όσο και άλλες χώρες επιδιώκουν να αναπτύξουν ικανότητες επίτευξης συντριπτικού πλήγματος εναντίον του αντιπάλου σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο, ωστόσο, πολεμικών αναμετρήσεων περιορισμένων στοχοθετήσεων. 

Για την ακρίβεια, η Ινδία έχει δημιουργήσει ήδη εξειδικευμένα στρατιωτικά Σώματα Συνδυασμένων 'Οπλων (Combined Arms) για δράση εναντίον του Πακιστάν σε πολέμους «κάτω από το πυρηνικό κατώφλι».

Με βάση όλα τα παραπάνω, αναμένεται να εμφανιστούν στο διεθνές σύστημα πολεμικές μεθοδολογίες και οπλικά συστήματα που θα στοχεύουν στη διεξαγωγή «γρήγορων πολέμων» (swift wars), περιορισμένων στοχοθετήσεων αλλά υψηλής έντασης (HIC). Για την ακρίβεια, επειδή παρόμοιες πολεμικές αναμετρήσεις, που σε μεγάλο βαθμό θα διεξαχθούν στην περιφέρεια της Ευρασίας και στα εγγύς ευρασιατικά ύδατα, θα επικεντρωθούν στη χρήση και στη στόχευση κρίσιμης σημασίας δομών των αντιπάλων, όπως μπορεί να είναι οι ομάδες μάχης των αμερικανικών αεροπλανοφόρων, τότε ενδέχεται να μιλάμε για πολεμικές αναμετρήσεις υπερυψηλής έντασης EHIC (Extreme High Intensity Conflicts).

Υπερυψηλή ένταση που μας αφορά

Για να επιτευχθούν αυτά τα ακαριαία παραλυτικά αποτελέσματα στον αντίπαλο αναμένεται να χρησιμοποιηθούν οπλικά συστήματα στρατηγικών αποτελεσμάτων, που θα μπορούσαν να αναφερθούν ως «μεταπυρηνικά υπερόπλα» ("post nuclear super weapons"). Η ορολογία αυτή έχει χρησιμοποιηθεί για να περιγράψει τους κινεζικούς βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον πλοίων (Anti Ship Ballistic Missiles / ASBM) και ειδικότερα τον DF21D, ωστόσο θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για μια σειρά άλλων οπλικών συστημάτων.

Η τάση αυτή για γρήγορους πολέμους υπερυψηλής έντασης αναμένεται να ανακλαστεί και στο ελληνοτουρκικό σύστημα εξαιτίας ορισμένων ιδιαιτεροτήτων του. Συγκεκριμένα, αν και σε αυτό δεν υπάρχουν (επί του παρόντος) πυρηνικά όπλα, ώστε να απαιτείται η εφαρμογή ενός «γρήγορου πολέμου» που θα λειτουργεί κάτω από το πυρηνικό κατώφλι, εντούτοις η συμμετοχή και των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο, μια και ένας παρατεταμένος πόλεμος μεταξύ τους θα απειλούσε να αδρανοποιήσει προσωρινά τη λειτουργία της νατοϊκής συμμαχίας, ή έστω να την καταστήσει ιδιαίτερα δυσκίνητη, με αποτέλεσμα να προσφερθεί στη Ρωσία ένα δυνάμει πολύτιμο παράθυρο ευκαιρίας ώστε να επιτύχει με ασφάλεια τετελεσμένο σε περιοχές όπως αυτή των Δημοκρατιών της Βαλτικής. 

Άρα, είναι δεδομένο ότι θα προέκυπταν εντονότατες πιέσεις από πλευράς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και προς τις δύο χώρες ώστε να σταματήσει άμεσα η αναμέτρηση. Επομένως, μια σχεδιαζόμενη πολεμική δράση από την πλευρά της Τουρκίας εναντίον της χώρας μας θα πρέπει να επιδιώκει την επίτευξη των στόχων της μέσα σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα, εκτός και αν υπάρχει πρόβλεψη για αγνόηση των αμερικανικών πιέσεων. Ωστόσο, ένας ακόμη λόγος για την Τουρκία να επενδύσει σε λογικές «ακαριαίου πολέμου» είναι η εύθραυστη εσωτερική συνοχή της και τα ανοιχτά μέτωπα που έχει προς άλλες κατευθύνσεις.

Εν κατακλείδι, οι διεθνείς αλλαγές στη μορφή του πολέμου ενδέχεται να έχουν την αντανάκλασή τους και στο ελληνοτουρκικό σύστημα και θα πρέπει να προετοιμαστούμε γι' αυτό.

* Ο Κωνσταντίνος Γρίβας είναι αναπληρωτής καθηγητής Γεωπολιτικής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Διδάσκει επίσης Γεωγραφία της Ασφάλειας στην Ευρύτερη Μέση Ανατολή στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πηγή

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

O Soros χρηματοδότης των ομοφυλόφιλων στην Ελλάδα

Ο Soros βλέπει τον εαυτό του ως ιεραπόστολο της παγκοσμιοποίησης και θέλει να καταστραφεί το κλασσικό μοντέλο της δυτικής δημοκρατίας.

Γιατί να θέλει με 26.000 δολάρια το Open Society Foundation του Soros να στηρίξει οικονομικά όλες τις τρελές και παλαβές που εμφανίζονται στα Athens Pride, της "παρέλασης" για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στην Ελλάδα;

Γιατί ο Soros να θέλει να χρηματοδοτήσει κόμματα και κινήματα σε Ουγγαρία, Ιταλία, Γαλλία γιατί στήριξε δράσεις κατά της ισλαμοφοβίας;

Ο Soros θέλει την αποσταθεροποίηση, έχει ένα στόχο και χρησιμοποιεί το Open Society Foundation για να εξυπηρετεί τα αλλότρια σχέδια του.

Δεν υπάρχει λογική εξήγηση γιατί στήριξε τις τρελές στις παρελάσεις του Athens pride αλλά μια εξήγηση που δίνεται είναι ότι πάντα επιχειρεί να σπάσει κατεστημένες νοοτροπίες και αντιλήψεις, δεν πιστεύει στην έννοια του κράτους και κάθε ενέργεια του υποκρύπτει οικονομικό δόλο όπως αναφέρει σε ένα άκρως ενδιαφέρον άρθρο τους οι Garret/Galland Research.

Το γεγονός …

Ευρωστρατός, Ελλάδα-Τουρκία: Οι προϋποθέσεις ήδη παραβιάζονται από την Τουρκία, αλλά η Ελλάδα συνεχίζει να γενικολογεί χωρίς αντίκρισμα

του Σωτήρη Σιδέρη

Πλήθος ερωτηματικών για την αδυναμία της Ελλάδας να θέσει όρους στην ΕΕ όσον αφορά τις ευρωτουρκικές σχέσεις , προκαλούν οι παρασκηνιακές εξελίξεις αναφορικά με την προώθηση της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (PESCO), δηλαδή της ευρωπαϊκής άμυνας. Όπως είναι γνωστό η PESCO περιλαμβάνει και τον Ευρωστρατό και ήδη γίνονται κινήσεις για συμμετοχή και της Τουρκίας , παρά το γεγονός ότι οι σχέσεις Άγκυρας –Βρυξελλών θεωρητικά βρίσκονται σε κρίση. Σύμφωνα με αξιόπιστες διπλωματικές πηγές, αλλά και με βάση τις θέσεις που έχει καταθέσει η Αθήνα στην ΕΕ και έχει στη διάθεσή του το omegapress.gr βρίσκονται σε εξέλιξη στην αρμόδια ομάδα εργασίας, «επίπονες διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της κατ εξαίρεση συμμετοχής τρίτων στα προγράμματα της PESCO», δηλαδή διαπραγματεύσεις που αφορούν και την Τουρκία. Η ελληνική θέση συμπυκνώνεται στην πάγια αντίληψη ότι η Αθήνα στηρίζει την συνεργασία PESCO-Τουρκίας, υπό προϋποθέσεις που ωστόσο, όποτε τέθηκαν, ουδέποτε τηρήθηκαν από την …

Ο πολύς μυστήριος και άμεμπτος , Θάνος Σιτίστας (Επαχτίτης) έκανε αίτηση στην NSA; Ζήτησε έγγραφα; Και γιατί είναι ανύπαρκτο το Σχέδιο Φαιδώρα;

Υπάρχει νατοϊκό σχέδιο με την ονομασία «Φαιδώρα» για τον διαμελισμό της Ελλάδας;

Μια δεύτερη αναζήτηση με τον όρο «Campen» για το 1988 και πάλι δεν έχει κανένα αποτέλεσμα. Το έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου «NA/SG-SECDEF/WASHDC/264/83» είναι ανύπαρκτο.

ΕΛΑ ΑΛΕΚΟ!........ ΧΑΛΑΡΩΣΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ HOAXES.... ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ!.....

Και για ποιό λόγο να είναι σωστός ο σειριακός αριθμός; Ε! Αλέκο;

Η ΔΙΚΗ: "Κάρλος το Τσακάλι" 500 χιλιάδες δολλάρια από την NSA για την δολοφονία του Αρχιστράτηγου του ΝΑΤΟ!...

Αλεξάντερ Μ. Χαίηγκ: Βαρέθηκα να ελέγχεται η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ από πέντε-έξι άτομα...!
http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Είπε ο...Πρόεδρος των ΗΠΑ -Clinton

....η Αμερικανική ναυτική βάση της Σούδας στην Κρήτη, έπρεπε να τεθεί σε υψηλή επιφυλακή, όπως και τα δύο αεροπλανοφόρα που θα χρησιμοποιούνταν ώστε οι δύο πλευρές να μην κλιμακώσουν το προγραμματισμένο "ελεγχόμενο" γεγονός σε έναν "θερμό" πόλεμο.

Επίσης είπε ότι η Αμερικανική βάση στην Πρέβεζα πρέπει να τεθεί σε υψηλή επιφυλακή.

Οι φόβοι του Lake πραγματοποιήθηκαν μέχρι ένα σημείο όταν στις 8 Ιανουαρίου ο γερουσιαστής John D. Rockefeller ο 4ος, από την δυτική Βιρτζίνια (και γιος του Προέδρου της Τριμερής Επιτροπής και της ARAMCO), τηλεφώνησε στον Clinton και ζήτησε συνάντηση για την επόμενη ημέρα.

Φυσικά, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, και η οικογένεια Rockefeller ζήτησε από τον Πρόεδρο να εξηγήσει με όλες τις λεπτομέρειες την προγραμματισμένη "κρίση" στο Αιγαίο.

ΗΠΑ-Η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας-Ίμια 1996!

Ο καπετάνιος του αεροπλανοφόρου διατάζει το πλήρωμα να πάρει θέσεις μάχης και διατάζει να στρέψουν τους πυραύλους προς τους ελληνικούς σ…

Οι Ακρότητες και οι Αντιφάσεις της Νέας Θρησκείας (Κλιματικής Αλλαγής)!...

Γράφαμε πριν από λίγες εβδομάδες στην στήλη για τη νέα θρησκεία της Κλιματικής Αλλαγής ( 22/10) και το πώς ως μέρος του τελετουργικού της και των μεθόδων της, ισάξιες της Ιεράς Εξέτασης της Καθολικής Εκκλησίας, προχωρεί σε διώξεις και διαπομπεύσεις όσων έχουν την ατυχή έμπνευση και τόλμη να αντιτεθούν στο δόγμα της.

Τότε είχαμε αναφερθεί στην δίωξη από την Γαλλική κυβέρνηση και τελικά την απόλυση του από την κρατική τηλεόραση, του κ. Φιλίπ Βερντιέ, καταξιωμένου μετεωρολόγου, μετά από την έκδοση βιβλίου του που αμφισβητούσε ορισμένες από τις παραδοχές πάνω στις οποίες στηρίζονται τα χρησιμοποιούμενα σήμερα μοντέλα του Intergovernmental Panel on Climate Change- IPCC που ως γνωστό προσδιορίζουν «με ακρίβεια» εκατομμυριοστού το πώς θα διαμορφωθεί η μέση θερμοκρασία του πλανήτη το 2100 μ.Χ

Η δε Γαλλική κυβέρνηση λόγω του ότι φιλοξενεί την σύνοδο του COP21 στο Παρίσι έχει σύσσωμη προσχωρήσει και εντεστερνιστεί την νέα θρησκεία.

Όπως όλες οι θρησκείες έτσι και αυτή της Κλιματικής Αλλαγής περ…

Αυτοί είναι οι Τούρκοι καταζητούμενοι με Γερμανικές ταυτότητες!.....

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΙΣΤΑ (Σ/να) ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ SEA LION ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΠΟΥ ΕΚΡΥΨΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΟΥ ΑΠΛΥΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

https://photognomon.blogspot.com/2019/07/blog-post_6.html

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Πολιτική Ορθότητα: Μετανάστες του Ισλάμ- Δολοφονούν, Βιάζουν, Ληστεύουν και ζητούν επιείκεια!.... Τα ΜΜΕ δεν αναφέρουν τίποτα!.....

Κορνίλοφ Βλαντιμίρ

Στη Γερμανία, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, βρίσκονται σε εξέλιξη δύο δίκες. Και οι δύο κατηγορούμενοι είναι μετανάστες από την Ασία.

Στη Γερμανία, αυτό το χρονικό διάστημα ταυτόχρονα βρίσκονται σε εξέλιξη δύο δίκες, στις οποίες οι κατηγορούμενοι είναι μετανάστες από την Ασία. Παρά όμως τη σοβαρότητα των εν λόγω εγκλημάτων, τα γερμανικά ΜΜΕ καλύπτουν αυτά τα θέματα αρκετά υποτονικά. Προφανώς, τα ΜΜΕ ακολουθούν την ίδια πολιτική ορθότητα, που ακολουθούσαν και στο γνωστό σκάνδαλο με τη μαζική σεξουαλική παρενόχληση γυναικών στην Κολωνία το 2016.

Μία από τις επίμαχες υποθέσεις είναι η δολοφονία του 57χρονου εκατομμυριούχου Μαχαέλ Ρίχερ που έγινε στην πόλη Χορμπ αμ Νέκαρ στη Νοτιοδυτική Γερμανία. Το περασμένο φθινόπωρο συνελήφθη ως ύποπτος για αυτό το έγκλημα ο Μοχάμεντ Ομράν Αλμπάκρ από τη Συρία, για τον οποίο, μάλιστα, πριν το έγκλημα, ο γερμανικός Τύπος έγραφε για εκείνον ότι είναι «παράδειγμα επιτυχημένης ενσωμάτωσης».

Η έρευνα όμως έδειξε ότι ο 27χρονος άνδρας, τον…

ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ KAI Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

του Ανδρέα Μουτζουρούλια*

Όσοι είχαν τον χρόνο, αλλά και την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 81η ΔΕΘ, θα διαπίστωσαν πως σε κανένα σημείο της τοποθέτησής του δεν υπήρχε αναφορά στα λεγόμενα Εθνικά Θέματα. 
Σίγουρα η οικονομία, η ανεργία, το χρέος είναι στην υψηλότερη θέση της ατζέντας τόσο του Α. Τσίπρα, όσο και του Κ. Μητσοτάκη,....

I prefer to use Twitter and Gab to post short messages and quick notes.

From Ken Adachi

http://educate-yourself.org/contactus/

I appreciate being asked to join LinkedIn networks, but I don't want to be part of Facebook, or Google, or other social media outlets that require you to sign up, including LinkedIn. I prefer to use Twitter and Gab to post short messages and quick notes. 
My Twitter account is https://twitter.com/KenAdachi1 and my Gab account is https://gab.ai/KenAdachi

New ~ The Advantage of Encrypted Email

I want to switch over to encrypted email for all electronic communication wherever possible. I created a new mail account with a server in Germany called "http://tutanota.com" which anyone can join for free with a User name and Password. Approval in now immediate. 

While I'm sure the NSA and Swiss Intelligence can hack into encrypted email, your average fed agency, or military, or private hacker cannot, affording us some degree of privacy from unconstitutional surveillance and data mining. 
I assume that everyone knows by now that …

Ο Ν.Τραμπ «τελειώνει» τον πρεσβευτή των ΗΠΑ Τ.Πάιατ: «Δεν ακολουθεί τις θέσεις μας»

Με ένα πρωτοφανές για τα αμερικανικά δεδομένα άρθρο, το μεγαλύτερο think tank των συντηρητικών στις ΗΠΑ, το Gatestone Institute, όχι απλώς φιλικά προσκείμενο στην κυβέρνηση Τραμπ, αλλά θεωρούμενο ότι εκφράζει τις θέσεις του Λευκού Οίκου, επιτίθεται σφοδρά στον Αμερικανό πρεσβευτή στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ.

Αφορμή; Τα όσα είπε στην ομιλία του στο 7ο συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος στις 15 Μαΐου για τον διαμοιρασμό των κοιτασμάτων της Ανατολικής Μεσογείου μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας και την εν συνεχεία στοχοποίηση από αυτόν του pronews.gr, για τον τρόπο που απέδωσε την ομιλία του και «παρέσυρε» (σ.σ.: !!!) τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη σε «λανθασμένες θέσεις» σε άρθρο του στην «Καθημερινή»!

Να σημειώσουμε ότι ο τ. πρόεδρός του Gatestone Institute είναι ο Τζον Μπόλτον, σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ.

Υιοθετώντας πλήρως την θέση του pronews.gr ότι ο Τζέφρι Πάιατ, απλά είναι οπαδός των Δημοκρατικών και ακολουθεί την δική του ατζέντα και όχι της κυβέρνησης Τραμπ, το Gatestone …