“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Απελάσεις Ρώσων από ΗΠΑ, Καναδά και 14 χώρες της ΕΕ

Ως επιστέγασμα έρχεται η είδηση ότι μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου κατασκόπου, το Porton Down θα λάβει επιπλέον επιχορήγηση 48 εκατομμυρίων δολαρίων από το Βρετανικό υπουργείο Άμυνας.
Στην απέλαση εξήντα Ρώσων, μεταξύ των οποίων και δώδεκα ατόμων που έχουν χαρακτηριστεί αξιωματικοί ασφαλείας και έχουν τοποθετηθεί στα Ηνωμένη Εθνη, στη Νέα Υόρκη, προχωρά η κυβέρνηση Τραμπ στις Ηνωμένες Πολιτείες, ως ποινή για την δηλητηρίαση του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκρίπαλ σε βρετανικό έδαφος.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, διέταξε σήμερα την απέλαση εξήντα Ρώσων από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το κλείσιμο του ρωσικού προξενείου στο Σιάτλ, λόγω της φερόμενης ανάμιξης της Μόσχας στην επίθεση με νευροπαραλυτικό παράγοντα εναντίον του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ νωρίτερα αυτό τον μήνα στη Βρετανία, δήλωσαν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ.

Η εντολή απέλασης περιλαμβάνει δώδεκα αξιωματικούς των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών από τη ρωσική αποστολή στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη και αντανακλά τις ανησυχίες ότι οι δραστηριότητες των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών γίνονται όλο και περισσότερο επιθετικές, δήλωσαν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ, που μιλούσαν υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε πως 48 «γνωστοί πράκτορες των υπηρεσιών πληροφοριών» του προξενείου της Ρωσίας στο Σιάτλ (βορειοδυτικές ΗΠΑ) και άλλοι 12 της ρωσικής μόνιμης αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ έχουν στη διάθεσή τους επτά ημέρες για να εγκαταλείψουν τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Την ίδια ώρα, η Γερμανία, η Γαλλία και άλλες δώδεκα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν να απελάσουν Ρώσους διπλωμάτες, με αφορμή την ίδια υπόθεση. Συγκεκριμένα, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε πληροφορίες των ΜΜΕ, σύμφωνα με τις οποίες το Βερολίνο θα προχωρήσει στην απέλαση τεσσάρων Ρώσων διπλωματών, ενώ αντίστοιχος είναι ο αριθμός και στη Γαλλία.

«Σήμερα, 14 χώρες μέλη αποφάσισαν να απελάσουν Ρώσους διπλωμάτες», είπε στο μεταξύ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βάρνα της Βουλγαρίας. Επιπλέον, σημείωσε ότι «δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο» να ληφθούν «τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες» επιπρόσθετα μέτρα από τις Βρυξέλλες σε βάρος της Ρωσίας, όπως νέες κυρώσεις.

Πάντως η Μόσχα έχει αρνηθεί ότι ευθύνεται για την επίθεση στον Σκριπάλ και στην κόρη του, στις 4 Μαρτίου στην πόλη Σάλσμπερι, στην πρώτη γνωστή επίθεση με νευροπαραλυτικό παράγοντα στην Ευρώπη μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Εξαντλείται η υπομονή μας με τον Πούτιν», λέει ο Βρετανός υπουργός Άμυνας

Την ίδια ώρα ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Γκάβιν Ουίλιαμσον δήλωσε πως ο κόσμος είναι ενωμένος πίσω από τη θέση της Βρετανίας για τη δηλητηρίαση ενός Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα και πως η υπομονή εξαντλείται με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Η υπομονή της διεθνούς κοινότητας μάλλον εξαντλείται με τον πρόεδρο Πούτιν και τις ενέργειές του, και το γεγονός πως στη συμμαχία του ΝΑΤΟ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα κράτη έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο... νομίζω πραγματικά ότι είναι η καλύτερη ανταπόκριση που θα μπορούσαμε να έχουμε», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

«Η πρόθεσή τους, ο σκοπός τους είναι να διχάσουν και αυτό που βλέπουμε είναι ότι ο κόσμος ενώνεται πίσω από τη βρετανική θέση και αυτό από μόνο του είναι μια μεγάλη νίκη και στέλνει ένα εξαιρετικά ισχυρό μήνυμα στο Κρεμλίνο και στον πρόεδρο Πούτιν», πρόσθεσε.

«Σε αλληλεγγύη με το Ηνωμένο Βασίλειο», ο Καναδάς ανακοίνωσε ότι επίσης θα προχωρήσει στην απέλαση τεσσάρων Ρώσων διπλωματών, οι οποίοι χρησιμοποίησαν τη διπλωματική θέση τους, «για να υπονομεύσουν την ασφάλεια και τη δημοκρατία του Καναδά».

Τα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν την Παρασκευή να λάβουν πρόσθετα μέτρα σε βάρος της Ρωσίας για την επίθεση εναντίον του Σκριπάλ, ο οποίος βρέθηκε αναίσθητος σε ένα παγκάκι μαζί με την κόρη του στη νότια αγγλική πόλη Σάλσμπερι.

Ρωσία: «Εχθρικό» βήμα οι απελάσεις

Τέλος, όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο RIA, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας χαρακτήρισε τις απελάσεις ένα «εχθρικό» βήμα και ανακοίνωσε ότι θα ανταποδώσει σε αυτές αναλόγως τις επόμενες ημέρες, σε κάθε χώρα ξεχωριστά.

«Η αντίδραση θα είναι συμμετρική. Θα εργαστούμε πάνω σε αυτή τις επόμενες ημέρες και θα ανταποδώσουμε με τη σειρά μας σε κάθε χώρα ξεχωριστά», αναφέρει πηγή του ρωσικού ΥΠΕΞ, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Η Μόσχα επιπλέον αναφέρει ότι οι σύμμαχοι της Βρετανίας ακολουθούν τυφλά τις αρχές της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

kathimerini.gr/ - http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2018/03/14_26.html#more

Οι υπηρεσίες της Τερέζας Μέϊ μπορεί να έδρασαν σαν ψάρι-πιλότος της φάλαινας ΗΠΑ, ή απευθείας του Ισραήλ. Η πρεσβεία του εβραϊκού κράτους στο Λονδίνο διαθέτει πράγματι εξαιρετικά ισχυρούς δεσμούς και επιρροή στην βρετανική πολιτική και τα ΜΜΕ. Θα πρέπει να υπομνησθεί ότι η Βρετανία περιλαμβάνει την 3η σημαντικότερη κοινότητα της εβραϊκής διασποράς, μετά τις ΗΠΑ και την Γαλλία. Πιστός σύμμαχος των ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο ουδέποτε τους αρνήθηκε κάποιαν υπηρεσία.

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments