Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Bitcoin: Ενεργειακή και οικολογική καταστροφή

Σταύρος Παπαϊωάννου

Τώρα που έχει καταλαγιάσει ο διεθνής και ο ελληνικός επενδυτικός και μιντιακός παροξυσμός είναι η ώρα να δούμε τα πράγματα ως έχουν. 

Θα έχετε διαβάσει πολλές φορές ότι το «νόμισμα» που ονομάζεται bitcoin είναι κάτι νέο, φέρνει μαζί του την επανάσταση, θα αλλάξει τον τρόπο που… Τα πράγματα όμως είναι λίγο πιο πεζά: όπως κάθε νόμισμα, το bitcoin αντικατοπτρίζει τους υπάρχοντες κοινωνικούς και πολιτικούς συσχετισμούς, αλλά μέσα από τα μάτια κάποιων κομπιουτεράδων που σκέφτηκαν ότι μπορούν να γίνουν και οικονομολόγοι. Και ενώ αποφοιτώντας από ένα πανεπιστήμιο, σε προπτυχιακό τουλάχιστον επίπεδο, αν θες να είσαι σοβαρός με τον εαυτό σου λες «έχω σπουδάσει οικονομικά» και όχι «είμαι οικονομολόγος», κάποιοι, επιδεικνύοντας περίσσια αθωότητα, σκέφτηκαν ότι χωρίς κανένα εφόδιο μπορούν να φτιάξουν νέους νόμους κυκλοφορίας και διάθεσης. Μόνο που αυτοί οι νόμοι είναι πολύ χειρότεροι από αυτούς που διέπουν ακόμη και τα υπάρχοντα νομίσματα.

Ένα νόμισμα που δεν μπορείς να το έχεις
Ο μέχρι τώρα τρόπος για να αποκτήσει κάποιος ένα νόμισμα ήταν ή να πουλήσει την εργατική του δύναμη ή να παρασκευάσει και να πουλήσει ένα προϊόν, είτε αυτό ήταν ένα καπέλο είτε ήταν ένα αυγό από την κότα του. Στο νέο νόμισμα αυτό αλλάζει. Ο τρόπος για να αποκτήσεις ένα κομμάτι του είναι να βάλεις τον υπολογιστή σου –ή άλλες ειδικές συσκευές- να λύσουν πολύπλοκους αλγόριθμους και έτσι να σου αποδοθεί το νόμισμα ως επιβράβευση. Αυτό σε πραγματικούς όρους σημαίνει πως ο υπολογιστής σου δεν έχει αρκετή επεξεργαστική ισχύ για να αποκτήσεις bitcoin.

Η πιο ισχυρή από τις ειδικές συσκευές που πωλούνται σήμερα, θα σου επιστρέψει το κόστος της επένδυσης σε ένα χρόνο εικοσιτετράωρης λειτουργίας. Κόστος επένδυσης; Τουλάχιστον 2.000 €!

Το ακόμα πιο τραγελαφικό σε όλη την υπόθεση είναι ότι όλα αυτά είναι υπολογισμένα σε σημερινές τιμές. Αυτό σημαίνει δυο πράγματα. Αν το νόμισμα πέσει κι άλλο, ο χρόνος απόσβεσης αυξάνεται. Επίσης κάθε μέρα που περνά οι αλγόριθμοι δυσκολεύουν πιο πολύ. Το μηχάνημα που αγοράσατε σήμερα, σε ένα μήνα από τώρα θα σας αποδίδει λιγότερες μονάδες νέου νομίσματος από ό, τι σήμερα. Πριν από μερικά χρόνια το ίδιο μηχάνημα θα σας έδινε με έναν μόλις μήνα λειτουργίας περίπου 4.000 € σε σημερινές τιμές αξίας του bitcoin.

Όμως τότε το bitcoin άξιζε μόλις $400 και άρα θα απαιτούνταν 5 ολόκληροι μήνες λειτουργίας του μηχανήματος για να αποσβέσετε την επένδυση.

Ναι, όλο αυτό δεν μοιάζει απλώς με φαύλο κύκλο, είναι! Λίγοι είναι εκείνοι που έλυσαν τους αλγορίθμους όταν ήταν εύκολοι και ακόμα πιο λίγοι, όσοι κράτησαν το νόμισμα τότε και δεν το ξόδεψαν μέχρι σήμερα και πλούτισαν. Και σίγουρα αν πας by the book, είναι απίθανο να αποκτήσεις κέρδος από μια τέτοια επένδυση.

Απόκτηση bitcoin the other way

Όπως κάθε νόμισμα που σέβεται τον εαυτό του, έτσι και το bitcoin δεν άργησε να φτιάξει νομίσματα-δορυφόρους. Όπως ακριβώς συμβαίνει με το δολάριο έχουμε άλλα κρυπτονομίσματα που έχουν τιμή συνδεδεμένη με την τρέχουσα αποτίμηση του bitcoin. Το μυστικό εδώ είναι ότι τα νομίσματα αυτά έχουν πιο εύκολους αλγόριθμους και ίσως κάποια από αυτά να… αποδίδουν κάποιο κέρδος και σε αυτή την ζωή -και όχι μόνο στην άλλη, όπως το bitcoin. Φυσικά και εδώ, όπως συμβαίνει και με τα κρυπτονομίσματα στον πραγματικό κόσμο, όλοι θέλουν να διακρατούν bitcoin και όχι Etherium ή Monero, με τον ίδιο τρόπο που όλοι θέλουν να έχουν στα χέρια τους δολάρια και όχι γουάν ή γεν.

Ο τελευταίος τρόπος για να μπει κανένας στον πυρετό των κρυπτονομισμάτων είναι να αγοράσει bitcoin όπως θα αγόραζε οποιοδήποτε χρηματιστηριακό προϊόν.

Ενεργειακή και οικολογική καταστροφή

Τι σημαίνει όμως να αφήσει κανείς επί ολόκληρα 24ωρα ένα μηχάνημα να λύνει πολύπλοκους αλγόριθμους; Ενεργειακά σημαίνει ότι η παγκόσμια κατανάλωση ενέργειας που απαιτείται για την δημιουργία νέων κρυπτονομισμάτων ισοδυναμεί με την κατανάλωση ενέργειας όλης της Ελλάδας για 6 μήνες. Σημαίνει ότι στην Ισλανδία αυτή την στιγμή η ενέργεια που καταναλώνεται για αυτό τον σκοπό είναι μεγαλύτερη από όλη την άλλη δραστηριότητα της χώρας (σπίτια-επιχειρήσεις-βιομηχανία) ή όπως θα έγραφαν οι New York Times σε πολύ έναν πολύ γλαφυρό τίτλο «Δεν υπάρχει τίποτα εικονικό στην ενεργειακή αδηφαγία του Bitcoin».

Εκτός από το κόστος του εξοπλισμού, στο κόστος απόσβεσης της επένδυσης δεν υπολογίστηκε ποτέ το κόστος του ρεύματος. Σύμφωνα με πρόσφατους υπολογισμούς, το κόστος απόκτησης ενός ολόκληρου Bitcoin στην Ελλάδα, την Κύπρο την Αυστραλία και την Νικαράγουα θα ήταν 9.000 ευρώ, 14.000 ευρώ για Γερμανία και Δανία, ενώ μόλις 3.000 ευρώ για Κίνα, Ινδία και Σερβία. Στις πρώτες περιπτώσεις με τη σημερινή αξία του Bitcoin -ενώ γράφεται αυτό το κείμενο- να είναι 8.500 ευρώ, η προσπάθεια καθίσταται ασύμφορη, ενώ στην Κίνα είναι ακόμα συμφέρουσα.

Δεν είναι τυχαίο ότι στην Κίνα δημιουργούνται τα τρία τέταρτα των νέων νομισμάτων που μπαίνουν σε κυκλοφορία και διακρατώνται από τους ιδιοκτήτες τους. Νομίζω δεν χρειάζεται να αναφερθεί ότι, με βάση τον παραπάνω υπολογισμό, και το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας που απαιτείται παράγεται στην Κίνα η οποία δεν φημίζεται ακριβώς για τις οικολογικές τις μεθόδους στην παραγωγή ενέργειας...

Γιατί το bitcoin πέφτει

Όπως κάθε όμορφη τουλίπα αυτού του τόπου, έτσι και το όμορφο και μυστηριώδες Bitcoin έφτασε στα όριά του. Η κεφαλαιοποίηση όλων των κρυπτονομισμάτων είχε φτάσει να είναι -στις καλές μέρες- κοντά στο 1 τρισ. Η ευκολία αγοράς επί πιστώσει μέσω καρτών, που προσφερόταν στους επιδόξους πιονέρους, τελείωσε. Οι παραδοσιακές τράπεζες τράβηξαν την πρίζα πριν να είναι πολύ αργά για τις ίδιες. Σίγουρα υπάρχει κόσμος που αγόρασε το νόμισμα δανειζόμενος, όταν είχε τιμή 13.000 ευρώ, δεν πούλησε όταν πήγε 15.000 και τώρα έχει βρεθεί να χρωστά, σίγουρα όμως η κατάσταση θα μπορούσε να έχει εκτραχυνθεί ακόμα περισσότερο. Σε αντίθεση με μια φούσκα ακινήτων ή μια φούσκα αυτοκινήτων, οι τράπεζες δεν θα είχαν στα χέρια τους ούτε τουλίπες για να τις μοιράζει η μία στην άλλη.

Ναι, τα κρυπτονομίσματα τα σκότωσε το υπάρχον status quo, αλλά, εδώ που τα λέμε, τι διαφορετικό θα μπορούσε να κάνει; Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι 1.000 άνθρωποι στον κόσμο φαίνεται ότι διακρατούσαν το 40% του κυκλοφορούντος νομίσματος. Και από αυτούς δεν γνωρίζουμε καν ποιοι είχαν πρόσβαση ακόμα στα νομίσματά τους. 

Υπάρχει μεγάλο μερίδιο ανθρώπων που δεν έχει πρόσβαση στα νομίσματά τους, γιατί έχει ξεχάσει τους κωδικούς, ή γιατί τα είχε αποθηκεύσει σε σκληρούς δίσκους και στικάκια που κάποια στιγμή απλά χάλασαν ή πετάχτηκαν. Οι ιστορίες που αφηγούνται τέτοιοι άνθρωποι στο internet είναι ατελείωτες. Και όλοι αυτοί δεν έχουν κανέναν τρόπο να αποκτήσουν ξανά πρόσβαση στα νομίσματά τους. Δεν είναι σαν να έχουν ξεχάσει τον κωδικό για το email τους ή για το facebook. Είναι πιο πολύπλοκο, φτιάχτηκε για να είναι πιο πολύπλοκο με γνώμονα την ασφάλεια.

Και αν κάτι έχει να μας διδάξει το bitcoin στο ζήτημα της ασφάλειας είναι ότι δεν πρόκειται για ένα ασφαλές νόμισμα. Χιλιάδες προσπάθειες έχουν γίνει κατά καιρούς για να κλαπούν νομίσματα από ένα πορτοφόλι και να βρεθούν σε ένα άλλο και αρκετές από αυτές πετυχαίνουν. Πέρα από τους επιδόξους επενδυτές και πιονέρους, υπάρχουν και οι επίδοξοι χάκερ (Ρώσοι, Κινέζοι, Έλληνες –λίγη σημασία έχει) ηδονίζονται στην ιδέα του εύκολου χρήματος. Και θα κάνουν τα πάντα για να το αποκτήσουν, ειδικά από τη στιγμή που το παιχνίδι παίζεται στο δικό τους τερέν. Μην ξεχνάμε ότι τα κρυπτονομίσματα έγιναν διάσημα μετά από επιθέσεις σε εταιρίες και οργανισμούς, όπου χιλιάδες αρχεία κλειδώνονταν και ο μόνος τρόπος ανάκτησης τους ήταν η πληρωμή λύτρων στους Hackers σε bitcoins. Ακόμα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το bitcoin σπάνια χρησιμοποιείται ως νόμισμα συναλλαγών. Όλοι το χρησιμοποιούν σαν αμοιβαίο κεφάλαιο, ουσιαστικά περιμένοντας να ανέβει η αξία του.

Τα παράλογα και το εναλλακτικό παράδειγμα

Η ιδέα του να χρησιμοποιείς την επεξεργαστική ισχύ του υπολογιστή σου, επειδή έτσι κι αλλιώς θα τον άφηνες ανοικτό, ή γιατί δεν χρησιμοποιείς όλη την ισχύ του και άρα θα μπορούσες να την εκμεταλλευτείς με άλλο τρόπο, είναι πολύ πιο παλιά από το bitcoin. Οι ρίζες αυτής της ιδέας ξεκινούν στο μακρινό 2000, όταν το Πανεπιστήμιο του Stanford ανακοινώνει το project «Folding@home». Η ιδέα είναι απλή. Θα σας δώσουμε ένα πρόγραμμα που θα τρέχει στον υπολογιστή σας, με το οποίο θα μοιράζεστε την επεξεργαστική σας ισχύ με εμάς. Τι θα κάνει ο υπολογιστής σας; Προσομοίωση αναδίπλωσης πρωτεϊνών. Η ιδέα είναι ότι, εάν για το κοινό καλό ο κόσμος μοιράζεται την επεξεργαστική του ισχύ, είναι πολύ πιθανό, παράλληλα με τους υπερυπολογιστές που διαθέτει ήδη το Stanford για αυτό τον σκοπό, να βρεθεί πιο γρήγορα η θεραπεία για μια ασθένεια, είτε είναι καρκίνος είτε είναι αλτσχάιμερ.

Το γιατί κανένα δελτίο ειδήσεων δεν έχει αφιερώσει 18 χρόνια τώρα ούτε ένα λεπτό σε αυτή την ιδέα, αλλά μόνο στο bitcoin, απαντήστε το μόνοι σας.

Μια είδηση που είναι μεν κωμικοτραγική, αλλά όμως αυτή έφτασε στον αναγνώστη, είναι ότι Ρώσοι επιστήμονες σε απόλυτα κρυφή πυρηνική τοποθεσία, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τους υπερυπολογιστές που είχαν στη διάθεσή τους για να εξορύξουν κρυπτονομίσματα και φυσικά έγιναν σχετικά γρήγορα αντιληπτοί.

Ένα bitcoin δεν φέρνει τον σοσιαλισμό (ούτε τα πολλά)

Μπορεί λοιπόν αυτοί που το έφτιαξαν να είχαν ένα όραμα, να κάνουν κάτι διαφορετικό, όμως αυτό που πραγματικά κατάφεραν είναι απλώς να ανακατατάξουν με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο όλες τις παθογένειες του υπάρχοντος οικονομικού συστήματος. Το νόμισμα που «μπορείς να το φτιάξεις μόνος σου» όχι μόνο δεν είναι πιο «δημοκρατικό», όπως κάποιοι νόμιζαν, αλλά αντιθέτως έχει πλήρη ανισότητα στην απόκτηση του.

Η ανισότητα αυτή είναι τριπλή. Καταρχάς, αφορά την ενεργειακή ανισότητα, το κόστος δηλαδή που απαιτείται για την παραγωγή του, το οποίο διαφέρει από χώρα σε χώρα. Το δεύτερο αφορά την τεχνολογική ανισότητα. Το αν έχει κάποιος ήδη έναν πανάκριβο υπολογιστή ή εάν έχει τη δυνατότητα να επενδύσει στην αγορά των ειδικών μηχανημάτων που προαναφέρθηκαν. Το τρίτο είναι η μορφωτική ανισότητα. Το να μπεις στο χορό των κρυπτονομισμάτων απαιτεί όχι μόνο οικονομικές αλλά και τεχνολογικές γνώσεις. Ιδιαίτερα οι τεχνολογικές γνώσεις που απαιτούνται για να κατανοήσεις αυτό το παιχνίδι και να το παίξεις, είναι παραπάνω από προχωρημένες.

Η δημιουργία ενεργειακού προβλήματος, που πολλές φορές οδηγεί χώρες ενεργειακά πλεονασματικές να καταλήγουν να εισάγουν ρεύμα, άρα και η συμβολή στην οικολογική καταστροφή και το φαινόμενο του θερμοκηπίου, είναι ανυπολόγιστη. Και όλα αυτά χωρίς καν να έχουμε όμορφες τουλίπες.

Το ίδιο φαινόμενο το έχουμε ζήσει ξανά στο παρελθόν, με τους αγρότες που παρατούσαν τα χωράφια και τα ζώα τους για να γίνουν χρυσοθήρες. Με ρυάκια μολυσμένα από την εξόρυξη και τρύπες που στην πλειονότητα τους δεν οδήγησαν ποτέ τους πολλούς στη «γη της επαγγελίας» πάρα σε ένα φιάσκο. 

Τι άλλο είναι λοιπόν το Bitcoin εκτός από σάρκα εκ της σαρκός του συστήματος;

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

O Soros χρηματοδότης των ομοφυλόφιλων στην Ελλάδα

Ο Soros βλέπει τον εαυτό του ως ιεραπόστολο της παγκοσμιοποίησης και θέλει να καταστραφεί το κλασσικό μοντέλο της δυτικής δημοκρατίας.

Γιατί να θέλει με 26.000 δολάρια το Open Society Foundation του Soros να στηρίξει οικονομικά όλες τις τρελές και παλαβές που εμφανίζονται στα Athens Pride, της "παρέλασης" για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στην Ελλάδα;

Γιατί ο Soros να θέλει να χρηματοδοτήσει κόμματα και κινήματα σε Ουγγαρία, Ιταλία, Γαλλία γιατί στήριξε δράσεις κατά της ισλαμοφοβίας;

Ο Soros θέλει την αποσταθεροποίηση, έχει ένα στόχο και χρησιμοποιεί το Open Society Foundation για να εξυπηρετεί τα αλλότρια σχέδια του.

Δεν υπάρχει λογική εξήγηση γιατί στήριξε τις τρελές στις παρελάσεις του Athens pride αλλά μια εξήγηση που δίνεται είναι ότι πάντα επιχειρεί να σπάσει κατεστημένες νοοτροπίες και αντιλήψεις, δεν πιστεύει στην έννοια του κράτους και κάθε ενέργεια του υποκρύπτει οικονομικό δόλο όπως αναφέρει σε ένα άκρως ενδιαφέρον άρθρο τους οι Garret/Galland Research.

Το γεγονός …

Ευρωστρατός, Ελλάδα-Τουρκία: Οι προϋποθέσεις ήδη παραβιάζονται από την Τουρκία, αλλά η Ελλάδα συνεχίζει να γενικολογεί χωρίς αντίκρισμα

του Σωτήρη Σιδέρη

Πλήθος ερωτηματικών για την αδυναμία της Ελλάδας να θέσει όρους στην ΕΕ όσον αφορά τις ευρωτουρκικές σχέσεις , προκαλούν οι παρασκηνιακές εξελίξεις αναφορικά με την προώθηση της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (PESCO), δηλαδή της ευρωπαϊκής άμυνας. Όπως είναι γνωστό η PESCO περιλαμβάνει και τον Ευρωστρατό και ήδη γίνονται κινήσεις για συμμετοχή και της Τουρκίας , παρά το γεγονός ότι οι σχέσεις Άγκυρας –Βρυξελλών θεωρητικά βρίσκονται σε κρίση. Σύμφωνα με αξιόπιστες διπλωματικές πηγές, αλλά και με βάση τις θέσεις που έχει καταθέσει η Αθήνα στην ΕΕ και έχει στη διάθεσή του το omegapress.gr βρίσκονται σε εξέλιξη στην αρμόδια ομάδα εργασίας, «επίπονες διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της κατ εξαίρεση συμμετοχής τρίτων στα προγράμματα της PESCO», δηλαδή διαπραγματεύσεις που αφορούν και την Τουρκία. Η ελληνική θέση συμπυκνώνεται στην πάγια αντίληψη ότι η Αθήνα στηρίζει την συνεργασία PESCO-Τουρκίας, υπό προϋποθέσεις που ωστόσο, όποτε τέθηκαν, ουδέποτε τηρήθηκαν από την …

Ο πολύς μυστήριος και άμεμπτος , Θάνος Σιτίστας (Επαχτίτης) έκανε αίτηση στην NSA; Ζήτησε έγγραφα; Και γιατί είναι ανύπαρκτο το Σχέδιο Φαιδώρα;

Υπάρχει νατοϊκό σχέδιο με την ονομασία «Φαιδώρα» για τον διαμελισμό της Ελλάδας;

Μια δεύτερη αναζήτηση με τον όρο «Campen» για το 1988 και πάλι δεν έχει κανένα αποτέλεσμα. Το έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου «NA/SG-SECDEF/WASHDC/264/83» είναι ανύπαρκτο.

ΕΛΑ ΑΛΕΚΟ!........ ΧΑΛΑΡΩΣΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ HOAXES.... ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ!.....

Και για ποιό λόγο να είναι σωστός ο σειριακός αριθμός; Ε! Αλέκο;

Η ΔΙΚΗ: "Κάρλος το Τσακάλι" 500 χιλιάδες δολλάρια από την NSA για την δολοφονία του Αρχιστράτηγου του ΝΑΤΟ!...

Αλεξάντερ Μ. Χαίηγκ: Βαρέθηκα να ελέγχεται η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ από πέντε-έξι άτομα...!
http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Είπε ο...Πρόεδρος των ΗΠΑ -Clinton

....η Αμερικανική ναυτική βάση της Σούδας στην Κρήτη, έπρεπε να τεθεί σε υψηλή επιφυλακή, όπως και τα δύο αεροπλανοφόρα που θα χρησιμοποιούνταν ώστε οι δύο πλευρές να μην κλιμακώσουν το προγραμματισμένο "ελεγχόμενο" γεγονός σε έναν "θερμό" πόλεμο.

Επίσης είπε ότι η Αμερικανική βάση στην Πρέβεζα πρέπει να τεθεί σε υψηλή επιφυλακή.

Οι φόβοι του Lake πραγματοποιήθηκαν μέχρι ένα σημείο όταν στις 8 Ιανουαρίου ο γερουσιαστής John D. Rockefeller ο 4ος, από την δυτική Βιρτζίνια (και γιος του Προέδρου της Τριμερής Επιτροπής και της ARAMCO), τηλεφώνησε στον Clinton και ζήτησε συνάντηση για την επόμενη ημέρα.

Φυσικά, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, και η οικογένεια Rockefeller ζήτησε από τον Πρόεδρο να εξηγήσει με όλες τις λεπτομέρειες την προγραμματισμένη "κρίση" στο Αιγαίο.

ΗΠΑ-Η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας-Ίμια 1996!

Ο καπετάνιος του αεροπλανοφόρου διατάζει το πλήρωμα να πάρει θέσεις μάχης και διατάζει να στρέψουν τους πυραύλους προς τους ελληνικούς σ…

Οι Ακρότητες και οι Αντιφάσεις της Νέας Θρησκείας (Κλιματικής Αλλαγής)!...

Γράφαμε πριν από λίγες εβδομάδες στην στήλη για τη νέα θρησκεία της Κλιματικής Αλλαγής ( 22/10) και το πώς ως μέρος του τελετουργικού της και των μεθόδων της, ισάξιες της Ιεράς Εξέτασης της Καθολικής Εκκλησίας, προχωρεί σε διώξεις και διαπομπεύσεις όσων έχουν την ατυχή έμπνευση και τόλμη να αντιτεθούν στο δόγμα της.

Τότε είχαμε αναφερθεί στην δίωξη από την Γαλλική κυβέρνηση και τελικά την απόλυση του από την κρατική τηλεόραση, του κ. Φιλίπ Βερντιέ, καταξιωμένου μετεωρολόγου, μετά από την έκδοση βιβλίου του που αμφισβητούσε ορισμένες από τις παραδοχές πάνω στις οποίες στηρίζονται τα χρησιμοποιούμενα σήμερα μοντέλα του Intergovernmental Panel on Climate Change- IPCC που ως γνωστό προσδιορίζουν «με ακρίβεια» εκατομμυριοστού το πώς θα διαμορφωθεί η μέση θερμοκρασία του πλανήτη το 2100 μ.Χ

Η δε Γαλλική κυβέρνηση λόγω του ότι φιλοξενεί την σύνοδο του COP21 στο Παρίσι έχει σύσσωμη προσχωρήσει και εντεστερνιστεί την νέα θρησκεία.

Όπως όλες οι θρησκείες έτσι και αυτή της Κλιματικής Αλλαγής περ…

Αυτοί είναι οι Τούρκοι καταζητούμενοι με Γερμανικές ταυτότητες!.....

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΙΣΤΑ (Σ/να) ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ SEA LION ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΠΟΥ ΕΚΡΥΨΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΟΥ ΑΠΛΥΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

https://photognomon.blogspot.com/2019/07/blog-post_6.html

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Πολιτική Ορθότητα: Μετανάστες του Ισλάμ- Δολοφονούν, Βιάζουν, Ληστεύουν και ζητούν επιείκεια!.... Τα ΜΜΕ δεν αναφέρουν τίποτα!.....

Κορνίλοφ Βλαντιμίρ

Στη Γερμανία, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, βρίσκονται σε εξέλιξη δύο δίκες. Και οι δύο κατηγορούμενοι είναι μετανάστες από την Ασία.

Στη Γερμανία, αυτό το χρονικό διάστημα ταυτόχρονα βρίσκονται σε εξέλιξη δύο δίκες, στις οποίες οι κατηγορούμενοι είναι μετανάστες από την Ασία. Παρά όμως τη σοβαρότητα των εν λόγω εγκλημάτων, τα γερμανικά ΜΜΕ καλύπτουν αυτά τα θέματα αρκετά υποτονικά. Προφανώς, τα ΜΜΕ ακολουθούν την ίδια πολιτική ορθότητα, που ακολουθούσαν και στο γνωστό σκάνδαλο με τη μαζική σεξουαλική παρενόχληση γυναικών στην Κολωνία το 2016.

Μία από τις επίμαχες υποθέσεις είναι η δολοφονία του 57χρονου εκατομμυριούχου Μαχαέλ Ρίχερ που έγινε στην πόλη Χορμπ αμ Νέκαρ στη Νοτιοδυτική Γερμανία. Το περασμένο φθινόπωρο συνελήφθη ως ύποπτος για αυτό το έγκλημα ο Μοχάμεντ Ομράν Αλμπάκρ από τη Συρία, για τον οποίο, μάλιστα, πριν το έγκλημα, ο γερμανικός Τύπος έγραφε για εκείνον ότι είναι «παράδειγμα επιτυχημένης ενσωμάτωσης».

Η έρευνα όμως έδειξε ότι ο 27χρονος άνδρας, τον…

ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ KAI Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

του Ανδρέα Μουτζουρούλια*

Όσοι είχαν τον χρόνο, αλλά και την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 81η ΔΕΘ, θα διαπίστωσαν πως σε κανένα σημείο της τοποθέτησής του δεν υπήρχε αναφορά στα λεγόμενα Εθνικά Θέματα. 
Σίγουρα η οικονομία, η ανεργία, το χρέος είναι στην υψηλότερη θέση της ατζέντας τόσο του Α. Τσίπρα, όσο και του Κ. Μητσοτάκη,....

I prefer to use Twitter and Gab to post short messages and quick notes.

From Ken Adachi

http://educate-yourself.org/contactus/

I appreciate being asked to join LinkedIn networks, but I don't want to be part of Facebook, or Google, or other social media outlets that require you to sign up, including LinkedIn. I prefer to use Twitter and Gab to post short messages and quick notes. 
My Twitter account is https://twitter.com/KenAdachi1 and my Gab account is https://gab.ai/KenAdachi

New ~ The Advantage of Encrypted Email

I want to switch over to encrypted email for all electronic communication wherever possible. I created a new mail account with a server in Germany called "http://tutanota.com" which anyone can join for free with a User name and Password. Approval in now immediate. 

While I'm sure the NSA and Swiss Intelligence can hack into encrypted email, your average fed agency, or military, or private hacker cannot, affording us some degree of privacy from unconstitutional surveillance and data mining. 
I assume that everyone knows by now that …

Ο Ν.Τραμπ «τελειώνει» τον πρεσβευτή των ΗΠΑ Τ.Πάιατ: «Δεν ακολουθεί τις θέσεις μας»

Με ένα πρωτοφανές για τα αμερικανικά δεδομένα άρθρο, το μεγαλύτερο think tank των συντηρητικών στις ΗΠΑ, το Gatestone Institute, όχι απλώς φιλικά προσκείμενο στην κυβέρνηση Τραμπ, αλλά θεωρούμενο ότι εκφράζει τις θέσεις του Λευκού Οίκου, επιτίθεται σφοδρά στον Αμερικανό πρεσβευτή στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ.

Αφορμή; Τα όσα είπε στην ομιλία του στο 7ο συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος στις 15 Μαΐου για τον διαμοιρασμό των κοιτασμάτων της Ανατολικής Μεσογείου μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας και την εν συνεχεία στοχοποίηση από αυτόν του pronews.gr, για τον τρόπο που απέδωσε την ομιλία του και «παρέσυρε» (σ.σ.: !!!) τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη σε «λανθασμένες θέσεις» σε άρθρο του στην «Καθημερινή»!

Να σημειώσουμε ότι ο τ. πρόεδρός του Gatestone Institute είναι ο Τζον Μπόλτον, σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ.

Υιοθετώντας πλήρως την θέση του pronews.gr ότι ο Τζέφρι Πάιατ, απλά είναι οπαδός των Δημοκρατικών και ακολουθεί την δική του ατζέντα και όχι της κυβέρνησης Τραμπ, το Gatestone …