“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Η Μαρξιστική-Ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση που εργάζεται με τις ΗΠΑ για την πτώση του Ιράν με έδρα την Αλβανία

του Χρήστου Μελίδη.................
Εν μέσω των τελευταίων ταραχών στο Ιράν, ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ρουχανί τηλεφώνησε την Τρίτη στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν καλώντας τον να κάνει άμεσες ενέργειες για τον περιορισμό μιας εξόριστης Ιρανικής τρομοκρατικής οργάνωσης με παρακλάδι στο Παρίσι η οποία όπως υποστήριξε υποκινεί τις βίαιες διαδηλώσεις στη χώρα.
Η είδηση αυτή δεν θα δει το φως της δημοσιότητας στην Ελλάδα, είναι όμως εξαιρετικής προτεραιότητας για την κατανόηση των τελευταίων γεγονότων στο Ιράν, καθώς αποκαλύπτεται ένα τεράστιο δίκτυο χρηματισμού και τρομοκρατίας που προστατεύεται από Αμερικανούς, Ευρωπαίους και Σαουδάραβες αξιωματούχους με στόχο την πτώση του Ιρανικού καθεστώτος.
Η Μαρξιστική-Ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση Mujahadin-e Khalq (ΜΕΚ ή ΜΚΟ), γνωστή και ως People’s Mojahedin Organization of Iran, ευθύνεται για μια σειρά δολοφονιών και βομβιστικών επιθέσεων στο Ιράν με χιλιάδες θύματα από τη δεκαετία του ’70, συμπεριλαμβανομένης της βομβιστικής επίθεσης στα γραφεία του κόμματος του Χομεινί το 1981 που σκότωσε συνολικά 72 άτομα. Στη λίστα θυμάτων πριν την Ισλαμική Επανάσταση το 1979 περιλαμβάνονται και Αμερικανοί πολίτες ή αξιωματούχοι, ενώ μετά το 1979 η οργάνωση αφοσιώθηκε στην πτώση του Ιρανικού καθεστώτος.
Στον οκταετή πόλεμο Ιράν-Ιράκ στη δεκαετία του ’80 η ΜΕΚ τάχθηκε με το πλευρό του Ιράκ λαμβάνοντας βαρύ οπλισμό από τον Σαντάμ Χουσείν και πραγματοποιώντας επιθέσεις από τα σύνορα εναντίον του Ιράν, κάτι που την κατέστησε ακόμα πιο απεχθή στους μέσους Ιρανούς.
Τα μέλη της ΜΕΚ παρέμεναν στο Στρατόπεδο Ashraf και Liberty στο Ιράκ αλλά το 2011-2013 εκκενώθηκαν κατόπιν συμφωνίας και τουλάχιστον 3.000 μέλη της ΜΕΚ επανεγκαταστάθηκαν στην Αλβανία.
Ο πρώην αρχηγός της ΜΕΚ, Masoud Rajavi, με τον Σαντάμ Χουσείν το 1986.

Τον Φεβρουάριο του 2017 αποδείχθηκε ότι μια σειρά Αμερικανών πολιτικών και αξιωματούχων και από τα δύο κόμματα, χρηματίστηκαν από την ΜΕΚ προκειμένου να την υποστηρίξουν καλώντας για ”αλλαγή καθεστώτος” και ”δημοκρατία” στο Ιράν. Ανάμεσά τους η Elaine Chao, γραμματέας Μεταφορών της διοίκησης Τραμπ, η οποία έλαβε 50.000 δολάρια για μια ομιλία στο ”Εθνικό Συμβούλιο Αντίστασης του Ιράν” (National Council of Resistance of Iran), το πολιτικό σκέλος της οργάνωσης, στο Παρίσι. Η Chao έλαβε άλλα 17.500 δολάρια για μια άλλη ομιλία στην Ιρανο-Αμερικανική Πολιτιστική Ένωση του Μιζούρι η οποία συνδέεται με την ΜΕΚ.
Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Rudy Giuliani ήταν επίσης ένας από τους πολιτικούς που παραδέχθηκαν ότι χρηματίστηκαν, χωρίς όμως να είναι γνωστό το ποσό που έλαβε. Μπροστά σε ένα πλήθος υποστηρικτών της ΜΕΚ στο Παρίσι το 2015 ο Giuliani δήλωνε”Ο Aγιατολάχ πρέπει να φύγει! Να φύγει! Όχι άλλο! Δεν θα υποστηρίξω κανέναν για πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών που δεν είναι σαφής σε αυτό το σύνθημα πίσω μου. Τι λέει; Λέει αλλαγή καθεστώτος!”.
Αυτά βέβαια, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.
Είχε προηγηθεί μια τεράστια εκστρατεία εκατομμυρίων ώστε η ΜΕΚ να βγεί από την λίστα τρομοκρατικών οργανώσεων των ΗΠΑ στην οποία φιγουράριζε από το 1997 μαζί με οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα και η Χεζμπολάχ. Η ΜΕΚ βγήκε τελικά από την Αμερικανική τρομοκρατική λίστα το 2012, ενώ είχε αφαιρεθεί από την ανάλογη λίστα της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2009. 
Η αφαίρεση της ΜΕΚ από την λίστα τρομοκρατικών οργανώσεων των ΗΠΑ ήταν αποτέλεσμα μεγάλης πίεσης υψηλόβαθμων αξιωματούχων, ανάμεσα στους οποίους ο Στρατηγός Anthony Zinni, πρώην διοικητής της CENTCOM, ο Στρατηγός Wesley Clark, πρώην ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ, οι James Woolsey, Porter Goss και Michael Hayden, πρώην διευθυντές της CIA, και ο Louis Freeh, πρώην διευθυντής του FBI.
H Χίλαρυ Κλίντον με μέλη της ΜΕΚ των οποίων τα μπλουζάκια γράφουν ”Βγάλτε από τη λίστα τη ΜΕΚ”.
Η Guardian σε άρθρο της το 2012 αναφέρει ότι ”Αρκετοί εξέχοντες πρώην αξιωματούχοι αναγνώρισαν ότι πληρώθηκαν σημαντικά ποσά για να μιλήσουν για τη MEK. Ο πρώην κυβερνήτης της Πενσυλβάνια, EdRendell, δέχτηκε πάνω από 150.000 δολάρια σε αμοιβές για ομιλίες σε εκδηλώσεις για την υποστήριξη της κατάργησης απαγόρευσης της MEK”.
Στις 14 Απριλίου 2017 μια γνώριμη φιγούρα της Αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής συναντήθηκε στα Τίρανα, την πρωτεύουσα της Αλβανίας, με την λεγόμενη ”εκλεγμένη πρόεδρο” της ΜΕΚ, την Maryam Rajavi.
Δεν ήταν άλλος από τον γερουσιαστή Τζον Μακκέιν, τον άνθρωπο πίσω από την ”Αραβική άνοιξη” του οποίου η φωτογραφία με μέλη της ISIS στη Συρία είχε κάνει πάταγο όταν κυκλοφόρησε.
Ο ΜακΚέιν στη συνάντηση αυτή εξύμνησε την ΜΕΚ και φυσικά κάλεσε για ”αλλαγή καθεστώτος”, λέγοντας:”Έχετε σταθεί, αγωνιστεί και θυσιαστεί για την ελευθερία, για το δικαίωμα να ζείτε ελεύθεροι, για το δικαίωμα να καθορίσετε το μέλλον σας, για το δικαίωμα που δίνει ο Θεός. Σας ευχαριστώ που είστε παράδειγμα… Κάποια μέρα το Ιράν θα είναι ελεύθερο και κάποια μέρα θα συγκεντρωθούμε στην πλατεία ελευθερίας στην Τεχεράνη”.
Ο Τζον Μακκέιν με την Maryam Rajavi στα Τίρανα, 14 Απριλίου 2017.
Λίγο αργότερα στις 1 Ιουλίου δύο ακόμη Αμερικανοί αξιωματούχοι, ο Newt Gingrich και ο John Bolton, πρώην Αμερικανός πρέσβης στον ΟΗΕ, παρεβρέθηκαν και μίλησαν σε εκδήλωση της ΜΕΚ στο Παρίσι, όπου συμμετείχαν και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι καθώς και ο Turki al-Faisal, πρώην διοικητής της Σαουδαραβικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Τους τελευταίους μήνες, η Σαουδική Αραβία έχει δείξει όλο και περισσότερο την υποστήριξή της στο MEK καθώς αντιμετωπίζει το Ιράν σε πολέμους στη Συρία και την Υεμένη. Τα κρατικά τηλεοπτικά κανάλια του βασιλείου παρουσίασαν εκδηλώσεις και σχόλια του MEK.
“Θέλω κι εγώ να ανατρέψω το καθεστώς”, είπε ο πρίγκιπας Turki al-Faisal στην εκδήλωση στο Παρίσι.
Στις 12 Αυγούστου μια ακόμη αντιπροσωπεία Αμερικανών Γερουσιαστών συναντήθηκαν με την Maryam Rajavi στα Τίρανα. 


Υπενθυμίζουμε ότι ενδιάμεσα στις συναντήσεις Απριλίου και Ιουλίου, μια διπλή τρομοκρατική επίθεση στις 7 Ιουνίου συγκλόνισε την Τεχεράνη αφήνοντας πίσω της 17 νεκρούς. Πιο πίσω τον Ιανουάριο, οι δυνάμεις ασφαλείας του Ιράν συνέλλαβαν στέλεχος της ΜΕΚ στην πόλη Ισφαχάν. Κατά σύμπτωση, μερικές από τις πιο βίαιες διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών έγιναν στην Ισφαχάν.
Ταυτόχρονα εχθές ανακοινώθηκε ότι στις ταραχές του Ιράν συνελλήφθη ένας Ευρωπαίος πολίτης ο οποίος σύμφωνα με τον Χαμιντρέζα Αμπολχασανί, επικεφαλής των δικαστικών υπηρεσιών της επαρχίας Μπορουζέρντ, ”εκπαιδεύτηκε από τις ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες και ηγείτο των ταραξιών”. Η εθνικότητα του Ευρωπαίου πολίτη δεν έγινε γνωστή, αλλά υποθέτουμε ότι δεν θα ήταν καθόλου περίεργο εάν διέμενε στην Αλβανία.
Ο Ray McGovern, πρώην πράκτορας της CIA, είχε δηλώσει σχετικά με τη MEK: “Οι ΗΠΑ συνεργάζονται με οργανώσεις όπως οι Μουτζαχεντίν, νομίζω, επειδή είναι τοπικές και επειδή είναι έτοιμες να εργαστούν για μας. Προηγουμένως τους θεωρούσαμε τρομοκρατική οργάνωση. Και αυτό ακριβώς είναι. Αλλά τώρα είναι οι δικοί μας τρομοκράτες και τώρα δεν διστάζουμε να τους στείλουμε στο Ιράν … για τις συνήθεις δραστηριότητες μυστικών υπηρεσιών: επίθεση σε αισθητήρες, για να επιβλέπουν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, να σημαδεύουν στόχους για αεροπορικές επιθέσεις, και ίσως να εγκαθιδρύουν μυστικά στρατόπεδα για τον έλεγχο στρατιωτικών τοποθεσιών στο Ιράν. Και επίσης λίγο σαμποτάζ”.
Η Karen Kwiatkowski από το Αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας είχε πει επίσης: “Η MEK είναι έτοιμη να κάνει πράγματα για τα οποία εμείς θα ντρεπόμασταν και τα οποία προσπαθούμε να κρατήσουμε κρυφά. Αλλά για τέτοιους σκοπούς θα τους χρησιμοποιήσουμε”.
Πριν τον αποχαρακτηρισμό της ΜΕΚ από τρομοκρατική οργάνωση, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την είχε χαρακτηρίσει ως ”αίρεση”. Η Elizabeth Rubin από τους New York Times είχε επισκεφθεί το Στρατόπεδο Ashraf στο Ιράκ το 2003 και είχε γράψει στο άρθρο της με τίτλο ‘Μια Ιρανική αίρεση και οι Αμερικανοί φίλοι της”: 
”ένας φανταστικός κόσμος γυναικών εργατριών μελισσών … κοιτάζοντας μπροστά σαν να εργάζονταν σε ένα εργοστάσιο στη Μαοϊκή Κίνα … Φιλίες και όλες οι συναισθηματικές σχέσεις απαγορεύονται. Από τη στιγμή που είναι παιδιά, τα αγόρια και τα κορίτσια δεν επιτρέπεται να μιλούν μεταξύ τους. Κάθε μέρα στο στρατόπεδο Ashraf έπρεπε να αναφέρεις τα όνειρα και τις σκέψεις σου … Μετά την επίσκεψή μου, συναντήθηκα και μίλησα σε άντρες και γυναίκες που είχαν ξεφύγει από τα συμπλέγματα της ομάδας. Πολλοί έπρεπε να επαναπρογραμματιστούν. Αφηγήθηκαν πώς οι άνθρωποι ήταν κλειδωμένοι εάν διαφωνούσαν με την ηγεσία ή προσπαθούσαν να ξεφύγουν. Κάποιοι σκοτώνονταν κιόλας”.
Η MEK ανάγκαζε επίσης τα μέλη της να χωρίσουν τους συντρόφους τους και χώριζε τους γονείς από τα παιδιά τους, ενώ υπαγορεύει πόσο θα κοιμούνται, δίνοντάς τους καθήκοντα και ελέγχοντας τι ειδήσεις καταναλώνουνσύμφωνα με τον οργανισμό RAND και τον Ervand Abrahamian, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, ο οποίος έγραψε ένα βιβλίο για τη MEK.
Το 2003 η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τη Maryam Rajavi στο πλαίσιο μιας έρευνας τρομοκρατίας. Τότε, τα μέλη της MEK ανταποκρίθηκαν πυρπολώντας τον εαυτό τους στο Παρίσι και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Στην έρευνα η αστυνομία βρήκε 1,3 εκατομμύρια δολάρια, κυρίως σε λογαριασμούς αξίας 100 δολαρίων, σε ιδιοκτησίες συνδεδεμένες με τη ΜΕΚ.
Ταυτόχρονα μια έρευνα του FBI διαπίστωσε ότι τα μέλη της MEK παρέσυραν σε απάτη τους ταξιδιώτες που έφταναν στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, ζητώντας τους δωρεές για παιδιά. Τα χρήματα πήγαιναν στις τράπεζες του Βελγίου, της Γαλλίας, της Ιορδανίας, της Τουρκίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για να “στηρίξουν τις επιχειρήσεις και δραστηριότητες της ΜΕΚ, συμπεριλαμβανομένων τρομοκρατικών ενεργειών”, δήλωσε το κατηγορητήριο εναντίον επτά μελών το 2007.
Αντίστοιχα στη Βρετανία οι αρχές διέλυσαν μια φιλανθρωπική οργάνωση το 2001 που φέρεται ότι συνδέθηκε με τη MEK και είχε βγάλει περίπου 5 εκατομμύρια λίρες ετησίως.
Παρά όλα τα παραπάνω, και παρά το γεγονός ότι έχει δολοφονήσει και Αμερικανούς πολίτες, οι σημερινοί Αμερικανοί πολιτικοί αλλά και η CIA δεν έχουν κανένα πρόβλημα να συνεργαστούν με την ΜΕΚ ξαναβαφτίζοντάς την ως ”αντίσταση”, την ίδια ώρα που οι τσέπες τους γεμίζουν. Αλλά και η ίδια η ΜΕΚ βέβαια, δεν έχει κανένα πρόβλημα να ”ξεχάσει” για λίγο την ”αντι-αμερικανική” της στάση.
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το Ιράν έχει το δικό του ”δίκτυο Γκιουλέν”, μιας και σε εκείνη την περίπτωση συμβαίνει κάτι ανάλογο και οι ”χειριστές” του είναι οι ίδιες αμερικανικές υπηρεσίες.
Εντελώς συμπτωματικά στις 16 Δεκεμβρίου 2017, δύο περίπου εβδομάδες πριν ξεκινήσουν οι ταραχές στο Ιράν, η ΜΕΚ είχε οργανώσει συνέδριο στο Παρίσι με τίτλο ”Το καθεστώς του Μουλά σε κρίση”, όπου η πρόεδρος Maryam Rajavi ζητούσε από τις δυτικές κυβερνήσεις να αναγνωρίσουν την ΜΕΚ ως την μόνη εναλλακτική δημοκρατική λύση απέναντι στο τωρινό καθεστώς του Ιράν.
Όπως λοιπόν γίνεται φανερό και στοιχειοθετείται στο παρόν άρθρο, η ΜΕΚ είναι μια πάρα πολύ επικίνδυνη οργάνωση. Και μιας και η Αλβανία είναι γειτονική χώρα, η Ελλάδα θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση για κάθε ενδεχόμενο διείσδυσης σε ελληνικά εδάφη.
http://www.offtherecord.net.gr

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments