“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Πώς οι ΗΠΑ και ο Κίσσιγκερ βοήθησαν την Τουρκία για την εισβολή στην Κύπρο και δολοφόνησαν τον Ρότζερ Ντέιβις

Στον έβδομο όροφο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ η συζήτηση στο επιτελείο του υπουργού Εξωτερικών πήρε φωτιά. 

Στο ερώτημα τι θα γίνει με το Κυπριακό ο Χένρι Κίσιντζερ ρώτησε ευθέως και με σαφή εκνευρισμό στον τόνο της φωνής του: «Έχει μελετήσει κανείς σ' αυτό το κτίριο τι θα συμβεί εάν γίνει πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Συρίας το επόμενο καλοκαίρι και οι Ρώσοι επιχειρήσουν να παρέμβουν, πώς μπορούμε να δράσουμε επιχειρησιακά στην ανατολική Μεσόγειο χωρίς τους Τούρκους;»

Πώς οι ΗΠΑ και ο Κίσσιγκερ βοήθησαν την Τουρκία για την εισβολή στην Κύπρο, και πως έδωσε διαταγή ο Κίσσιγκερ να δολοφονήσουν τον Αμερικανό Πρέσβη στην Κύπρο!…

11 Αυγούστου 1974: Αργά το βράδυ, ο Ρότζερ Ντέιβις ενημερώνει με έκτακτο σημείωμα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι επίκειται νέα τουρκική επίθεση. Και υπόσχεται να επανέλεθει με περισσότερες πληροφορίες.

Ο Αμερικανός Πρέσβυς είχε ενημερωθεί από τη διοίκηση της Ειρηνευτικής Δύναμης ότι απαγορεύτηκε η είσοδος του προσωπικού της στις κατεχόμενες περιοχές, που κάλυπταν τότε το 15% του Νησιού.

Επίσης, οι Τούρκοι δεν επέτρεψαν σε Αμερικανούς και Βρεττανούς διπλωμάτες να επισκεφτούν την κατεχόμενη Λευκωσία. «Κάτι πολύ σοβαρό πρέπει να συμβαίνει», έγραφε ο Πρέσβυς!….

Δεν είχε άδικο, όπως αποδείχθηκε την επόμενη ημέρα. Στενός συνεργάτης του Ντέιβις, συναντήθηκε με στρατιωτικούς υπαλλήλους της βρεττανικής πρεσβείας, ένας εκ των οποίων υπαγόταν στην MI6, οι οποίοι αποκάλυψαν ότι ανέμεναν άμεσα «επανάληψη τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης», με την κάλυψη των ΝΑΤΟΪΚΩΝ δυνάμεων που στάθμευαν στην Αν. Μεσόγειο!….

Στις 13 Αυγούστου 1974 ο τούρκος πρέσβυς επισκέφθηκε εκ νέου τον Σίσκο και του διαβίβασε μήνυμα από τον ετσεβίτ. 



Έγραφε ο τούρκος Πρωθυπουργός:
  • «Σε όλες τις φάσεις του Κυπριακού η τουρκική Κυβέρνηση είχε δώσει ευσυνείδητη προσοχή στη συνεργασία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ- Χένρυ Κίσσιγκερ, και στο να ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ τις υποδείξεις του ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ!…
  • Στην σκέψη των Τούρκων ηγετών ήταν η διατήρηση της ειρήνης στην περιοχή, οι συμμαχικές υποχρεώσεις της Τουρκίας και το γεγονός ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις ήταν εξαρτημένες από τα ίσα δικαιώματα μεταξύ Ελλήνων και των Τούρκων στην Κύπρο. 

  • Όμως…. Σύμφωνα με τον Εσενμπέλ, «η Ελλάδα αρνήθηκε να συνεργασθεί με την Τουρκία γι’ αυτό το σκοπό, και η τουρκική κυβέρνηση ήταν υποχρεωμένη να αναλάβει αναγκαία δράση»….
  • Η τουρκική κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη στην κυβέρνηση των ΗΠΑ για τις εποικοδομητικές προτάσεις που είχε διατυπώσει και ελπίζει ότι αυτό θα είναι προάγγελος για πιο γόνιμες σχέσεις στο μέλλον.
Είναι προς το αμοιβαίο όφελος της κυβέρνησης των ΗΠΑ και της ΤΟΥΡΚΙΑΣ να μην διεθνοποιηθεί το Κυπριακό!…

Αναφερόμενος στο Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ , ο Έσενμπελ δήλωσε ότι είχε λάβει προηγουμένως ΟΔΗΓΙΕΣ να ζητήσει την υποστήριξη των ΗΠΑ να μην επαναληφθεί ούτε να επιτραπεί να έρθει προς συζήτηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας το Κυπριακό»!……..

Ο ΧΕΝΡΥ ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ, όπως είχε πράξει και με τον Ετσεβίτ την επομένη της εισβολής, δεν έκρυψε τα σχέδιά του από τον Ντεκτάς, ο οποίος άκουγε τον υπουργό όπως ο ΜΑΘΗΤΗΣ το ΔΑΣΚΑΛΟ.

Του εξήγησε μάλιστα ότι όταν λέει «εμείς», εννοεί τους Αμερικανούς και τους Τούρκους. 


Και όταν λέει «αυτοί» εννοεί του Έλληνες της Ελλάδας και της Κύπρου, και του ανέλυσε τις σκέψεις του, που ισχύουν μέχρι σήμερα, αφού η λύση που προωθούν οι απεσταλμένοι των ΗΠΑ της Βρεττανίας και των Ηνωμένων Εθνών είναι εκείνη που σοφίστηκε την επομένη της εισβολής ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ!…

Συγγραφέας: ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ
Εκδότης: ΛΙΒΑΝΗΣ
Υπότιτλος - Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ
Περίληψη - Στα μυστικά αρχεία του Χένρι Κίσιντζερ, τα οποία με τόση επιμονή ο πρώην υπουργός Εξωτερικών ήθελε να κρατήσει στο σκοτάδι, κρύβεται η απόφαση για τη διχοτόμηση της Κύπρου. Μια σειρά από έγγραφα, αλλά και μια αλυσίδα συζητήσεων στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το επιβεβαιώνουν. ......


ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ! Μέσα στην Αμερικανική Πρεσβεία των ΗΠΑ, στην Κύπρο!.....Β' 

Την επομένη, 19 Αυγούστου 1974, δύο ΦΕΡΕΤΡΑ σκεπασμένα με την αμερικανική σημαία, συνοδεύτηκαν με αυστηρή φρούρηση μέχρι το αεροπλάνο που θα τα μετέφερε στις ΗΠΑ. Στο αεροπλάνο ο ειδικός εκτελεστικός της CIA Τέημς Φόστερ άνοιξε το φάκελλο που συνόδευε τα ΦΕΡΕΤΡΑ. 

Διάβασε αδιάφορα τα ονόματα των δύο ΝΕΚΡΩΝ: Ρότζερ Ντέιβις, Πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών, διαπιστευμένος στην αμερικανική πρεσβεία της ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ. 

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΤΩΜΑ ήταν ΓΥΝΑΙΚΑ, υπάλληλος στα κρυπτογραφικά της πρεσβείας. Ονομάζονταν Αντουανέττα Μπαϋράρα «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ, παντρεμένη στην Αμερική»……….. 


Ο πρεσβευτής Ρότζερ Ντέιβις είχε αναμειχθεί ενεργά στο ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ της 21ης Απριλίου 1967 στην Αθήνα. Ήταν διπλωμάτης των στρατιωτικών λύσεων.

Αθανάσιος Στριγάς

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments