Το Βέλγιο εφοδιάζει τους πολίτες με χάπια ιωδίου ώστε να είναι προετοιμασμένοι για πυρηνικό ατύχημα

Συρία: Ισλαμιστές από το Βέλγιο σκότωσαν 90 αμάχους. Όταν επιστρέψουν στο βέλγιο θα είναι νομοταγείς πολίτες;
Προβληματισμό έχει προκαλέσει στο Βέλγιο....
η απόφαση της κυβέρνησης να προμηθευτεί μεγάλες ποσότητες χαπιών ιωδίου προκειμένου να τα χορηγήσει στους πολίτες σε περίπτωση ενός πυρηνικού ατυχήματος.

Η κυβέρνηση την ίδια ώρα έχει δημιουργήσει στο διαδίκτυο έναν ιστότοπο μέσα από τον οποίο ενημερώνει το λαό για το τι πρέπει να κάνει ώστε να ανταπεξέλθει σε μια πυρηνική επίθεση.

Το σχέδιο υπογράφει η Υπηρεσία Διαχείρισης Κρίσεων και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση αφορά τους κατοίκους που ζουν σε μία ακτίνα 20 χιλιομέτρων από τους πέντε πυρηνικούς αντιδραστήρες που διαθέτει το Βέλγιο, αναφέρει δημοσίευμα του Guardian.

Ο σχεδιασμός παρόλα αυτά προβλέπεται για όλη την επικράτεια. Eιδική ενημέρωση έχουν λάβει οι γυναίκες που κυοφορούν και οι νέοι κάτω από 18 ετών ώστε να σπεύσουν και να προμηθευτούν μια συσκευασία με χάπια ιωδίου και να μην είναι απροετοίμαστοι σε ενδεχόμενο ατυχήματος.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι αρμόδιοι, το νέο αυτό σχέδιο αντίδρασης σε περίπτωση πυρηνικού ατυχήματος εντάσσεται στο πλαίσιο της ανανέωσης των πλάνων για την προστασία των πολιτών του Βελγίου, η οποία αποτελεί προτεραιότητα για την εκάστοτε κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που οι αρχές του Βελγίου προχωρούν σε μια τέτοια κίνηση. Πριν από δύο περίπου χρόνια η κυβέρνηση είχε επίσης μοιράσει χάπια σε όλους τους κατοίκους της χώρας αφού υπήρχαν έντονες ανησυχίες για το ενδεχόμενο οι πυρηνικοί σταθμοί να γίνουν στόχος τρομοκρατικής επίθεσης.

Τα χάπια ιωδίου εμποδίζουν την συσσώρευση ραδιενέργειας στον θυρεοειδή αδένα κι έχουν ξαναμοιραστεί στους κατοίκους που διαμένουν σε απόσταση μικρότερη των 20 χλμ. από τα πυρηνικά εργοστάσια του Τιχάνζ και του Ντοέλ.

Πηγή

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

Αναγνώστες