“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Το think tank, RAND Corporation,του Πενταγώνου θέλει να χωρίσει τη Συρία στο μοντέλο της Βοσνίας.

Το αποτέλεσμα θα ήταν η εθνοκάθαρση και τα νέα μαζικά κινήματα διαφυγής.

Η RAND Corporation, κορυφαίος αμερικανός think tank κοντά στο Πεντάγωνο, δημοσίευσε μια έκθεση που καλεί για λύση στη συριακή διαμάχη και προτείνει το «βόσνιο πρότυπο». 

 Αντίθετα με τη Βοσνία, ωστόσο, η ειρήνη δεν θα προέκυπτε από μια λεπτομερή επίσημη συμφωνία, αλλά από μια σειρά από τοπικές και διεθνείς κατανοήσεις. Για να επιτευχθούν οι πολλαπλές αντιλήψεις, η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ Ρωσίας, Τουρκίας και Ιράν είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης, αλλά είναι ανεπαρκές.

Η RAND Corporation απαιτεί την αποκέντρωση της χώρας στις ζώνες ελέγχου. Η περιοχή από τη δυτική ακτή έως το Deir Ezzor, εκτός από τον Rakka, θα ελέγχεται από την κυβέρνηση της Δαμασκού και τους Ρώσους. 

Η περιοχή που "απελευθερώθηκε" από την Τουρκία υπό την επιχείρηση Eufrat Shield και την επαρχία Idlib θα βρίσκεται υπό τουρκικό έλεγχο. 

Η νότια περιοχή του Daraa - στα σύνορα με το Ισραήλ - θα ελέγχεται επίσης κάτω από μια "αντιπολίτευση" απροσδιόριστη από την RAND Corporation

Μεγάλο μέρος της βόρειας Συρίας θα ελέγχεται από τις δημοκρατικές δυνάμεις της Συρίας (SDF), οι οποίες αποτελούνται από κουρδικές πολιτοφυλακές υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πιο συγκεκριμένα, η RAND Corporation προτείνει να τοποθετηθούν τα οχυρά και πετρελαϊκά κέντρα του ISIS Rakka και Deir Ezzor σε μια "διεθνή διοίκηση"

«Συνιστούμε, επομένως, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αντιπροσωπεύουν την επαρχία Rakka μετά την απελευθέρωσή της, σύμφωνα με μια προσωρινή διεθνή διοίκηση, δημιουργώντας ένα ουδέτερο έδαφος που θα έχει δημιουργηθεί, η οποία δεν είναι ούτε θα κατέχεται από το καθεστώς, ούτε την αντιπολίτευση μέχρι την τελική διευθέτηση του "εμφυλίου πολέμου".» 

Στον χάρτη για την αναδιοργάνωση της Συρίας, είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι η πόλη του Manbijk στη βόρεια Συρία βρίσκεται στην τουρκική ζώνη. 

Ο τουρκικός στρατός δεν έχει πάρει ακόμα τη Manbijk και οι παραστρατιωτικές πολιτοφυλακές YPG αντιτίθενται στην πόλη που καταλαμβάνουν οι Τούρκοι με γενοκτονία όπως στην Κύπρο. 

Ωστόσο, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η Τουρκία θα κινηθεί προς την απελευθέρωση της Αλ-Bab και την Ιεράπολη της Συρίας για το καταλάβουν συνεχίζοντας τις γενοκτονίες.





Τα σχέδια για την διάλυση της Συρίας είναι εξαιρετικά προβληματικά: Ήδη στον πόλεμο στη Συρία συνέβη μαζική εθνοκάθαρση. Αυτά έγιναν με βάση τους προγραμματισμένους αγωγούς πετρελαίου.

η Συνέχεια του άρθρου: ΕΔΩ

Και άλλη πηγή: εδώ 

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments