Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πως γίνεσαι ΠΡΟΔΟΤΗΣ; Η κα Μακρή αποκάλυψε τι έγινε στην συνεδρίαση της Κ.Ο. όταν ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε το όνομα του Προκόπη Παυλόπουλου για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιδεικνύει σήμερα μια τέτοια συμπεριφορά και δεν πιστεύω ότι όλο αυτό έχει να κάνει με την εμπλοκή προσώπου της οικογενείας του σε σκάνδαλο με εξοπλιστικά».

Οι συνεργάτες του υιού Παυλόπουλου, ο κατάδικος απατεώνας και μια δικογραφία

  • Στις 15.12.2015 τα φτερά του κόβονται, καθώς ο Γιάννης Στασινόπουλος τον ενημερώνει ότι τους πρόλαβε ο μητροπολίτης Σύρου, Δωρόθεος. Ο διάλογος είναι απολαυστικός, καθώς οι δύο άνδρες αναφέρουν ότι ο Δωρόθεος πήρε 100.000 ευρώ από τον επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκο. Το καλύτερο όμως είναι ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση εμπλέκουν και τον Βασίλη Παυλόπουλο. Ο Μπαμπάμτσης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο Παυλόπουλος πήρε τον Δωρόθεο και ο μητροπολίτης κανόνισε «για το τέτοιο».
Οι στενές σχέσεις του δικηγόρου (συνεργάτη του Βασίλη Παυλόπουλου) Γιάννη Μπενετάτου με τον κατάδικο Πάνο Μπαμπάμτση

Οι συνομιλίες-φωτιά, οι «εξυπηρετήσεις» και τα 2.000 ευρώ που καθαρίζουν την υπόθεση

Η παρέμβαση που φέρεται να ζητήθηκε για τον Αστέρα Βουλιαγμένης

του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ

Εάν ισχύει η λαϊκή ρήση «πες μου τον φίλο σου, να σου πω ποιος είσαι», τότε υπάρχει σοβαρό ζήτημα. Μια από τις πλέον πολύκροτες δικογραφίες οι οποίες ερευνώνται από τους εισαγγελικούς λειτουργούς εμπλέκει σε «περίεργες» επαφές με κατάδικο τους συνεργάτες του Βασίλη Παυλόπουλου -γιου του Προέδρου της Δημοκρατίας- δικηγόρο Γιάννη Μπενετάτο και Απόστολο Παππά. Το όνομα των δύο εκ των τριών εταίρων της δικηγορικής εταιρείας «Παυλόπουλος – Μπενετάτος – Παππάς και Συνεργάτες», που έχει καταγράψει ορισμένες… επιτυχίες στο ενεργητικό του, όπως την αποφυλάκιση του εμπόρου όπλων Θωμά Λιακουνάκου, καταγράφεται σε μια ογκωδέστατη δικογραφία η οποία περιλαμβάνει τα πάντα: Από τον τρόπο με τον οποίο τα τάματα της Παναγίας της Τήνου μετατρέπονται σε πλάκες χρυσού στην Τουρκία, τις δουλειές στον Αστέρα Βουλιαγμένης, μέχρι και κάθε είδους δικαστικές διευκολύνσεις τις οποίες φέρονται να προσέφεραν τα μέλη ενός κυκλώματος με επικεφαλής τον Πάνο Μπαμπάμτση, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών για υπόθεση εκβιασμού στο ΣΔΟΕ, έναντι αδράς αμοιβής.

Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις: Ο συνεργάτης του υιού Παυλόπουλου δεν ελέγχεται για κάποια έκνομη πράξη. Ο Μπενετάτος εμφανίζεται ως ο υπερασπιστής του φερόμενου ως εγκεφάλου του κυκλώματος, του Μπαμπάμτση. Από το σύνολο του υλικού που κατέγραψε ο κοριός του ΣΔΟΕ όμως προκύπτει μια πιο «εξελιγμένη σχέση» μεταξύ δικηγόρου και εντολέα. Σε σημείο να του λέει πως με 2.000 ευρώ καθάρισε την υπόθεση! Και το δυστύχημα της υπόθεσης είναι το ότι ο κατάδικος φαίνεται πως χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη σχέση. Σε σημείο που ζητεί από τον στενό του συνεργάτη και επίσης ελεγχόμενο Γιάννη Στασινόπουλο να «πάρει τον Παυλόπουλο» προκειμένου να μεσολαβήσει προκειμένου να ανανεωθεί η σύμβαση μιας επιχείρησης-βιτρίνας που είχαν στον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη δικογραφία, την προκαταρκτική εξέταση της οποίας πρόσφατα ολοκλήρωσε εισαγγελέας Εφετών ζητώντας την άσκηση ποινικών διώξεων για την πλειοψηφία των εμπλεκομένων, δεν είναι τόσο «αθώα». Αντίθετα, υποστηρίζουν ότι ενδέχεται να λειτουργεί ως μέσο πίεσης ακόμη και προς τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το όνομα του οποίου πιάνουν στο στόμα τους υπόδικοι και κατάδικοι. Ένα είναι σίγουρο. Ότι ο Βασίλης Παυλόπουλος με το βάρος του ονόματος που φέρει θα έπρεπε να ήταν πιο επιλεκτικός στην επιλογή των προσώπων με τα οποία αποφασίζει να συνεργαστεί. Πόσω μάλλον όταν ο εταίρος του ακούγεται σε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον «εντολέα» του να κανονίζει τον τρόπο με τον οποίο θα «φουσκώσουν» τον λογαριασμό σε πελάτη προκειμένου να μοιραστούν την αμοιβή. Ο δε Παππάς, βάσει όσων λέει ο Μπαμπάμτσης, μοιράζεται μαζί του μια σουίτα στον Ολυμπιακό για να φιλοξενούν τα «λαμόγια».

«Πάρε τον Παυλόπουλο»

21 Οκτωβρίου 2015. Ο Πάνος Μπαμπάμτσης συνομιλεί με τον επιστήθιο φίλο του, Γιάννη Στασινόπουλο. Αντικείμενο της συζήτησης είναι η ανανέωση του μισθώματος επιχειρήσεων που διατηρεί ως «αφανής μέτοχος» στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Το ΣΔΟΕ στο διαβιβαστικό του επισημαίνει ότι μέσω μιας μπουτίκ αλλά και υπηρεσιών concierge γίνεται συστηματική φοροδιαφυγή. Ο διευθύνων σύμβουλος του Αστέρα, κ. Γριβέας, φέρεται αρνητικός στην ανανέωση της σύμβασης. Γι’ αυτό πρέπει να πιεστεί. Ο Μπαμπάμτσης τηλεφωνεί λοιπόν στον Στασινόπουλο και του ζητεί την παρέμβαση Παυλόπουλου. Ο διάλογος έχει ως εξής:

Π.Μ.: Μπορεί να πάρει ένα τηλέφωνο τον Παυλόπουλο;

Γ.Σ.: Και να του πει τι;

– Να πάρει ένα τηλέφωνο ο διευθυντής του.

– Στον Γριβέα;

– Ναι.

– Να τον πάρει… Γιατί δεν τον παίρνεις εσύ να του το πεις…

– Πάρ’ τον ρε μ@@@, πες του αύριο ο Πάνος έχει ραντεβού. Σε παρακαλεί πάρα πολύ, πες του, γιατί είναι να ανανεώσει τα δύο μαγαζιά του μέχρι την Παρασκευή και είναι πες του θέμα ζωής τα μαγαζιά για εμάς.

– Εντάξει, γεια.

Αργότερα την ίδια ημέρα ο Μπαμπάμτσης «ξαναχτυπά». Με SMS το οποίο στέλνει στον τρίτο μέτοχο της εταιρείας του Βασίλη Παυλόπουλου, δικηγόρο Απόστολο (Τόλη) Παππά, ζητεί εκ νέου άνωθεν παρέμβαση για την υπόθεση του Αστέρα: «Το πρωί έχω 10:30 ραντεβού Αστέρα πάλι με Γριβέα. Πάρε, ρε Τόλη, να του κάνει ένα τηλ. να μου το τελειώσει. Έλεος με τον μ@@@».


«Θα πάω από εκεί, σου είπα»

Το πρωί της επόμενης ημέρας ο Μπαμπάμτσης τηλεφωνεί στον δικηγόρο Γιάννη Μπενετάτο. Αντικείμενο της συζήτησης είναι το ραντεβού με κάποιους πελάτες (κατηγορούνταν για μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών) που θα πήγαινε ο Μπαμπάμτσης στη δικηγορική εταιρεία. Η κουβέντα πάει όμως και στο θέμα του Αστέρα. Ο κατάδικος ζητεί από τον δικηγόρο να πει στον «άλλον» να πάρει ένα τηλέφωνο γιατί στις 10:30 έχει ραντεβού.

– Μπενετάτος: Κάτσε να σ’ τον δώσω, περίμενε.

Στη συνέχεια της συνομιλίας ακούγεται ο Μπαμπάμτσης να συνομιλεί με έναν «άγνωστο» ο οποίος εκείνη τη στιγμή έτυχε να βρίσκεται δίπλα στον Μπενετάτο. Προφανώς «εκείνον» που ήθελε να του κάνει τη χάρη αν κρίνουμε από το ύφος της συνομιλίας:

– Μπαμπάμτσης: Εχτές πάλι να βρεθούμε και μου λέει αύριο πρωί έλα. Εγώ (σ.σ.: ο Γριβέας) δεν αλλάζω τίποτα, μου λέει.

– Άγνωστος: Τι λέει, δεν γίνεται;

– Μ: Δεν γίνεται, μου λέει. Δεν αλλάζω κανέναν εγώ στην εταιρεία (σ.σ. το πρόβλημα ήταν ότι ο Μπαμπάμτσης δεν ήθελε να φαίνεται ως μέτοχος). Μα έχετε συνεννοηθεί με τον δικηγόρο μου τον κ. Τόλη Παππά, δεν αλλάζω, μου λέει, αγόρι μου. Κατέβα φέτος, μου λέει, στο όνομά σου. Τον πήρε ο Αυγενάκης εχτές τηλέφωνο, μιλάγανε δεκαπέντε λεπτά από τη Βουλή μου λέει βρες τον 10:30…

– Θα τον πάρω, ρε μαλάκα, δεν θα κάνω τηλεφωνικά. Θα πάω από εκεί, σου είπα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την ίδια ιστορία υπάρχουν και καταγεγραμμένες συνομιλίες του Μπαμπάμτση με τον Λευτέρη Αυγενάκη που δημοσιοποιήθηκαν πριν από λίγους μήνες, προκαλώντας τριγμούς στο πολιτικό σύστημα.

«Με 2.000 ευρώ καθάρισες»

Ιδιαίτερα επιβαρυντική για τον συνεργάτη του Βασίλη Παυλόπουλου είναι όμως μια συνομιλία που καταγράφηκε στις 22.10.2015 όταν καλεί τον εντολέα τον Μπαμπάμτση προκειμένου να του πει ότι μια υπόθεσή του αναβλήθηκε. Ο Μπενετάτος αρχικά τον ενημερώνει ότι πήραν αναβολή για τις 27 Ιανουαρίου. Στη συνέχεια όμως τον πληροφορεί ότι, όπως τον ενημέρωσε ο συνεργάτης του Γιώργος Σωτηριάδης, εάν δώσουν 2.000 ευρώ μπορεί να την κλείσει την υπόθεση! Ο δε Μπαμπάτσης τού ζητεί να προχωρήσει, δηλαδή να την κλείσει.

«Να πάρουμε 35.000»

Μια ακόμη ενδιαφέρουσα συνομιλία μεταξύ Μπενετάτου και Μπαμπάμτση καταγράφεται στις 10.11.2015. Οι δυο άνδρες συζητούν για κάποιους πελάτες που έχει «πάει» ο Μπαμπάμτσης στη δικηγορική εταιρεία και πώς θα καταφέρουν να τους πάρουν περισσότερα χρήματα για να τα μοιραστούν. Ο ποινικολόγος εξηγεί ότι επιμένει «στα παραπάνω» γιατί θέλει να εξασφαλίσει και τον κατάδικο.

Μπενετάτος: Εγώ τα 10 επιπλέον τα ζητάω για να εξασφαλίσω εσένα, ρε μ@@@α.

Μπαμπάμτσης: Ναι, ρε αγόρι μου, το κατάλαβα.

Ο… αγώνας για τον Λιακουνάκο

Δεκέμβριος 2015. Ο κοριός του ΣΔΟΕ καταγράφει τις αγωνιώδεις προσπάθειες του Μπαμπάμτση προκειμένου να μεταφερθεί ο Θωμάς Λιακουνάκος (εντολέας του Μπενετάτου) από την ΣΤ’ πτέρυγα του Κορυδαλλού στο Νοσοκομείο των Φυλακών για να τον επισκέπτεται η σύζυγός του Νατάσα. Ο Μπαμπάμτσης προσπαθεί να βρει κάποιον να μιλήσει με τον αρχιφύλακα της ΣΤ’ πτέρυγας προκειμένου να του κάνει ένα «δώρο» και να μεταφερθεί ο επιχειρηματίας. Στις 15.12.2015 τα φτερά του κόβονται, καθώς ο Γιάννης Στασινόπουλος τον ενημερώνει ότι τους πρόλαβε ο μητροπολίτης Σύρου, Δωρόθεος. Ο διάλογος είναι απολαυστικός, καθώς οι δύο άνδρες αναφέρουν ότι ο Δωρόθεος πήρε 100.000 ευρώ από τον επιχειρηματία. Το καλύτερο όμως είναι ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση εμπλέκουν και τον Βασίλη Παυλόπουλο. Ο Μπαμπάμτσης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο Παυλόπουλος πήρε τον Δωρόθεο και ο μητροπολίτης κανόνισε «για το τέτοιο».

– Στασινόπουλος: Άκου τους πούστηδες τώρα.

– Μπαμπάμτσης: Ναι. Κατάλαβες;

– Και τι μπορούμε να κάνουμε τώρα εμείς;

– Ε, τίποτα. Με ρωτάει τώρα ο Μπενετάτος τι μπορώ να κάνω και δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Και είπε ο Δωρόθεος μη ασχολείσαι, θα το κανονίσω εγώ. Τον αρμέγουν τώρα, τον Λιακουνάκο, δεν καταλαβαίνεις;

Για την ιστορία, λίγο καιρό αργότερα ο επιχειρηματίας αποφυλακίστηκε με βραχιολάκι, το οποίο του αφαιρέθηκε στη συνέχεια…

Ένα άκρως αντιθεσμικό και επικίνδυνο «σχέδιο Β» φαίνεται να περιλαμβάνει ο πόλεμος διχασμού που έχει εξαπολύσει ένα τμήμα τουλάχιστον της Νέας Δημοκρατίας κόντρα στη συμφωνία για το Μακεδονικό – ένα σχέδιο το οποίο προβλέπει την κλιμάκωση των επιθέσεων και της στοχοποίησης του Προέδρου της Δημοκρατίας. Στελέχη της ΝΔ και πρόσωπα που παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διοργάνωση των εθνικοπατριωτικών συλλαλητηρίων θα κλιμακώσουν την πίεση προς τον Προκόπη Παυλόπουλο να… παραιτηθεί, ενώ ανάλογη θέση δεν αποκλείεται να πάρει και ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την αυριανή ομιλία του στη Βουλή.

Ο Αντώνης Σαμαράς, άλλωστε, ήταν το πρώτο κορυφαίο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επιτέθηκε δημοσίως στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εγκαλώντας τον για «ανιστόρητη σύμπλευση με τον Αλέξη Τσίπρα», γραμμή την οποία υιοθέτησαν άμεσα και αναπαράγουν σταθερά, μέσα ενημέρωσης προσκείμενα προσωπικά στον πρώην πρωθυπουργό.

Ανάλογη επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας εξαπέλυσε και ο στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος, ενώ ο επικεφαλής της Επιτροπής για την ελληνικότητα της Μακεδονίας Στέργιος Καλόγερος κάλεσε ήδη δημοσίως τον Προκόπη Παυλόπουλο να παραιτηθεί, με στόχο να προκληθεί συνταγματική κρίση και να πάει η χώρα σε εκλογές.

Το κλίμα αυτό εντάθηκε κατά το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα -το οποίο, σημειωτέον, «υιοθετεί» ανεπίσημα η Νέα Δημοκρατία-, παρά τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από μετριοπαθή και καραμανλικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στόχος του σκληρού αυτού μπλοκ είναι να εμφανίσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως «μειοδότη», πυροδοτώντας ακόμη περισσότερο το διχαστικό κλίμα και, ει δυνατόν, να προκαλέσουν πολιτική κρίση και εξελίξεις.

Στη διαμόρφωση αυτού του κλίματος συντελεί -διά της ανοχής στην καλύτερη περίπτωση- και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος άλλωστε ήδη επιχείρησε να εμπλέξει τον Προκόπη Παυλόπουλο στην προσπάθεια ακύρωσης της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατά την επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Τετάρτη, φέρεται να του ζήτησε να παρέμβει ώστε να υπάρξει άμεση ψηφοφορία για την έγκριση ή μη της συμφωνίας στη Βουλή.

Το μήνυμα Παυλόπουλου, και δη ενώπιον του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι «θα κινηθεί εντός των συνταγματικών του αρμοδιοτήτων» ήταν η πρώτη σαφής απάντηση στην υπόγεια προσπάθεια να μπλοκαριστεί πάση θυσία η συμφωνία, ωστόσο τα μηνύματα των τελευταίων ωρών δείχνουν ότι η «επιχείρηση πίεσης» θα κλιμακωθεί.

Σε αυτή την επιχείρηση πρωταγωνιστικό ρόλο φέρεται να παίζει το «σκληρό δεξιό τόξο» εντός ΝΔ, που έχει εισηγηθεί και έχει πείσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αξιοποιηθεί πολιτικά, «με κάθε τρόπο και κάθε μέσο», η υπόθεση του Μακεδονικού. Το τι ακριβώς όμως σημαίνει «με κάθε τρόπο και μέσο», και μέχρι πού θα φθάσει το σχέδιο αποδόμησης Παυλόπουλου, θα εξαρτηθεί και από τους άλλους πόλους της ΝΔ. Εκεί ισχυρό λόγο θα είχε ο Κώστας Καραμανλής.

Επίθεση τύπου «Αυριανής» από Σαμαρά σε Παυλόπουλο

Η επίθεση τύπου «Αυριανής» που δέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλος από τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για το Μακεδονικό ανέδειξε τις ίντριγκες, τα πάθη αλλά και τις ζήλιες που υπάρχουν μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Ο πρώην πρωθυπουργός, που «έπεσε» νωρίτερα του προκαθορισμένου υποστηρίζοντας τον Φώτη Κουβέλη ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ποτέ δεν πίστευε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε στο πίσω μέρος του τον Προκόπη Παυλόπουλο για τη θέση του Προέδρου.

Ο Αντώνης Σαμαράς, από την πρώτη στιγμή που έγινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος, έδειξε με τον τρόπο του την απέχθειά του. Άλλωστε, όσο ήταν πρωθυπουργός τον Προκόπη Παυλόπουλο τον είχε εντάξει στα αζήτητα της κυβέρνησής του ως το πρόσωπο που εξέφραζε την αποτυχημένη κατά αυτόν κυβέρνηση Καραμανλή. Τότε ο Προκόπης Παυλόπουλος είχε ξαναγυρίσει τα καθηγητικά του καθήκοντα, γεμίζοντας τις αίθουσες όπου δίδασκε. Παρά ταύτα, ο Αντώνης Σαμαράς μαζί με τον Βαγγέλη Βενιζέλο δεν τον θεωρούσαν ούτε καν ως εφεδρεία.

Την ίδια τακτική προς το πρόσωπο του Προκόπη Παυλόπουλου είχε και η νέα ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, κυρίως επειδή ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέρχεται από το καραμανλικό μπλοκ. Οι παροικούντες τη νεοδημοκρατική Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε και την καλύτερη γνώμη για τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Ωστόσο, επειδή στην πολιτική όλα είναι ρευστά και «τα πάντα ρει», ο Προκόπης Παυλόπουλος στην τριετή θητεία του έδειξε ότι ανταποκρίνεται στον ρόλο του και με το παραπάνω. Στην επίσκεψη Ομπάμα ο Παυλόπουλος δεν μάσησε τα λόγια του, στην επίσκεψη Ερντογάν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων κρατώντας υψηλά το φρόνημα της χώρας όταν ο Τούρκος προσέβαλε τη Ελλάδα, ενώ σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά ο Προκόπης Παυλόπουλος ποτέ δεν κράτησε χαμηλούς τόνους όταν η απέναντι πλευρά σφυροκοπούσε την Ελλάδα με προκλητικές και θρασύτατες δηλώσεις.

Στο θέμα του Μακεδονικού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, από την πρώτη στιγμή που το θέμα μπήκε στην πολιτική ατζέντα, έκανε λόγο για ενότητα προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη λύση για τη χώρα. Ως θεσμικός παράγοντας της χώρας ποτέ δεν αρνήθηκε να συναντηθεί με τους αρχηγούς των κομμάτων, γεγονός που εκτιμήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία άρχισε να βλέπει με άλλο μάτι τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Μνημειώδης ήταν η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας τον Μάιο στην επέτειο για τα 100 χρόνια της μάχης του Σκρα με τη Βουλγαρία, όπου έκανε λόγο για ενότητα. Το ίδιο μοτίβο διατήρησε και στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μετά το τηλεφώνημα που είχε με τον Σκοπιανό ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ. «Από εδώ και πέρα εναπόκειται στη γείτονα χώρα να κάνει πράξη αυτά που αναφέρονται στη συμφωνία» δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος και επισήμανε την προϋπόθεση για αναθεώρηση του Συντάγματος της γείτονος. Υπογράμμισε επίσης ότι ο σεβασμός της Ιστορίας και η συμμόρφωση της γείτονος με αυτήν αποτελούν διαβατήριο για την περαιτέρω πορεία της και πρόσθεσε ότι η καλή γειτονία στηρίζεται στον σεβασμό. Ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την τήρηση της κοινοβουλευτικής τάξης στα εθνικά θέματα, που σημαίνει ενημέρωση του ΠτΔ και των πολιτικών αρχηγών.

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ ασκεί ο Αντώνης Σαμαράς, επισημαίνοντας πως δεν είναι μόνο μια κακή συμφωνία, αλλά και ένας αχρείαστος και ταπεινωτικός συμβιβασμός.

Σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει πως οι πανηγυρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να καλύψουν την καθολική απογοήτευση του ελληνικού λαού, προσθέτοντας πως «η ανιστόρητη σύμπλευση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ. Τσίπρα δεν είναι ικανή να σβήσει από την εθνική μνήμη τις παρακαταθήκες των Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου».

Όπως λέει, «δεν ήταν «εθνικιστής» ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν έλεγε πως «η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική», ούτε ήταν «τυχοδιώκτης» ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν έλεγε ότι το όνομα της Μακεδονίας είναι «το όχημα του αλυτρωτισμού για τα Σκόπια». Σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά, η κυβέρνηση δεν έδωσε μόνο το όνομα, αλλά και την εθνότητα και την ταυτότητα και τη γλώσσα της Μακεδονίας στα Σκόπια, φαλκιδεύοντας, όπως λέει, την ελληνικότητα της Μακεδονίας διεθνώς και δημιουργώντας πολλαπλές εστίες προστριβών στο μέλλον, αλλά και υπονομεύοντας τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής.

«Μπορεί οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να υπέκλεψαν με τα ψέματά τους την ψήφο του ελληνικού λαού. Ας γνωρίζουν όμως ότι οι Έλληνες δεν θα δεχθούν να τους κλέψουν και την ψυχή τους» καταλήγει στη δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός.

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

O Soros χρηματοδότης των ομοφυλόφιλων στην Ελλάδα

Ο Soros βλέπει τον εαυτό του ως ιεραπόστολο της παγκοσμιοποίησης και θέλει να καταστραφεί το κλασσικό μοντέλο της δυτικής δημοκρατίας.

Γιατί να θέλει με 26.000 δολάρια το Open Society Foundation του Soros να στηρίξει οικονομικά όλες τις τρελές και παλαβές που εμφανίζονται στα Athens Pride, της "παρέλασης" για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στην Ελλάδα;

Γιατί ο Soros να θέλει να χρηματοδοτήσει κόμματα και κινήματα σε Ουγγαρία, Ιταλία, Γαλλία γιατί στήριξε δράσεις κατά της ισλαμοφοβίας;

Ο Soros θέλει την αποσταθεροποίηση, έχει ένα στόχο και χρησιμοποιεί το Open Society Foundation για να εξυπηρετεί τα αλλότρια σχέδια του.

Δεν υπάρχει λογική εξήγηση γιατί στήριξε τις τρελές στις παρελάσεις του Athens pride αλλά μια εξήγηση που δίνεται είναι ότι πάντα επιχειρεί να σπάσει κατεστημένες νοοτροπίες και αντιλήψεις, δεν πιστεύει στην έννοια του κράτους και κάθε ενέργεια του υποκρύπτει οικονομικό δόλο όπως αναφέρει σε ένα άκρως ενδιαφέρον άρθρο τους οι Garret/Galland Research.

Το γεγονός …

Ευρωστρατός, Ελλάδα-Τουρκία: Οι προϋποθέσεις ήδη παραβιάζονται από την Τουρκία, αλλά η Ελλάδα συνεχίζει να γενικολογεί χωρίς αντίκρισμα

του Σωτήρη Σιδέρη

Πλήθος ερωτηματικών για την αδυναμία της Ελλάδας να θέσει όρους στην ΕΕ όσον αφορά τις ευρωτουρκικές σχέσεις , προκαλούν οι παρασκηνιακές εξελίξεις αναφορικά με την προώθηση της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (PESCO), δηλαδή της ευρωπαϊκής άμυνας. Όπως είναι γνωστό η PESCO περιλαμβάνει και τον Ευρωστρατό και ήδη γίνονται κινήσεις για συμμετοχή και της Τουρκίας , παρά το γεγονός ότι οι σχέσεις Άγκυρας –Βρυξελλών θεωρητικά βρίσκονται σε κρίση. Σύμφωνα με αξιόπιστες διπλωματικές πηγές, αλλά και με βάση τις θέσεις που έχει καταθέσει η Αθήνα στην ΕΕ και έχει στη διάθεσή του το omegapress.gr βρίσκονται σε εξέλιξη στην αρμόδια ομάδα εργασίας, «επίπονες διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της κατ εξαίρεση συμμετοχής τρίτων στα προγράμματα της PESCO», δηλαδή διαπραγματεύσεις που αφορούν και την Τουρκία. Η ελληνική θέση συμπυκνώνεται στην πάγια αντίληψη ότι η Αθήνα στηρίζει την συνεργασία PESCO-Τουρκίας, υπό προϋποθέσεις που ωστόσο, όποτε τέθηκαν, ουδέποτε τηρήθηκαν από την …

Ο πολύς μυστήριος και άμεμπτος , Θάνος Σιτίστας (Επαχτίτης) έκανε αίτηση στην NSA; Ζήτησε έγγραφα; Και γιατί είναι ανύπαρκτο το Σχέδιο Φαιδώρα;

Υπάρχει νατοϊκό σχέδιο με την ονομασία «Φαιδώρα» για τον διαμελισμό της Ελλάδας;

Μια δεύτερη αναζήτηση με τον όρο «Campen» για το 1988 και πάλι δεν έχει κανένα αποτέλεσμα. Το έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου «NA/SG-SECDEF/WASHDC/264/83» είναι ανύπαρκτο.

ΕΛΑ ΑΛΕΚΟ!........ ΧΑΛΑΡΩΣΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ HOAXES.... ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ!.....

Και για ποιό λόγο να είναι σωστός ο σειριακός αριθμός; Ε! Αλέκο;

Η ΔΙΚΗ: "Κάρλος το Τσακάλι" 500 χιλιάδες δολλάρια από την NSA για την δολοφονία του Αρχιστράτηγου του ΝΑΤΟ!...

Αλεξάντερ Μ. Χαίηγκ: Βαρέθηκα να ελέγχεται η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ από πέντε-έξι άτομα...!
http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Είπε ο...Πρόεδρος των ΗΠΑ -Clinton

....η Αμερικανική ναυτική βάση της Σούδας στην Κρήτη, έπρεπε να τεθεί σε υψηλή επιφυλακή, όπως και τα δύο αεροπλανοφόρα που θα χρησιμοποιούνταν ώστε οι δύο πλευρές να μην κλιμακώσουν το προγραμματισμένο "ελεγχόμενο" γεγονός σε έναν "θερμό" πόλεμο.

Επίσης είπε ότι η Αμερικανική βάση στην Πρέβεζα πρέπει να τεθεί σε υψηλή επιφυλακή.

Οι φόβοι του Lake πραγματοποιήθηκαν μέχρι ένα σημείο όταν στις 8 Ιανουαρίου ο γερουσιαστής John D. Rockefeller ο 4ος, από την δυτική Βιρτζίνια (και γιος του Προέδρου της Τριμερής Επιτροπής και της ARAMCO), τηλεφώνησε στον Clinton και ζήτησε συνάντηση για την επόμενη ημέρα.

Φυσικά, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, και η οικογένεια Rockefeller ζήτησε από τον Πρόεδρο να εξηγήσει με όλες τις λεπτομέρειες την προγραμματισμένη "κρίση" στο Αιγαίο.

ΗΠΑ-Η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας-Ίμια 1996!

Ο καπετάνιος του αεροπλανοφόρου διατάζει το πλήρωμα να πάρει θέσεις μάχης και διατάζει να στρέψουν τους πυραύλους προς τους ελληνικούς σ…

Οι Ακρότητες και οι Αντιφάσεις της Νέας Θρησκείας (Κλιματικής Αλλαγής)!...

Γράφαμε πριν από λίγες εβδομάδες στην στήλη για τη νέα θρησκεία της Κλιματικής Αλλαγής ( 22/10) και το πώς ως μέρος του τελετουργικού της και των μεθόδων της, ισάξιες της Ιεράς Εξέτασης της Καθολικής Εκκλησίας, προχωρεί σε διώξεις και διαπομπεύσεις όσων έχουν την ατυχή έμπνευση και τόλμη να αντιτεθούν στο δόγμα της.

Τότε είχαμε αναφερθεί στην δίωξη από την Γαλλική κυβέρνηση και τελικά την απόλυση του από την κρατική τηλεόραση, του κ. Φιλίπ Βερντιέ, καταξιωμένου μετεωρολόγου, μετά από την έκδοση βιβλίου του που αμφισβητούσε ορισμένες από τις παραδοχές πάνω στις οποίες στηρίζονται τα χρησιμοποιούμενα σήμερα μοντέλα του Intergovernmental Panel on Climate Change- IPCC που ως γνωστό προσδιορίζουν «με ακρίβεια» εκατομμυριοστού το πώς θα διαμορφωθεί η μέση θερμοκρασία του πλανήτη το 2100 μ.Χ

Η δε Γαλλική κυβέρνηση λόγω του ότι φιλοξενεί την σύνοδο του COP21 στο Παρίσι έχει σύσσωμη προσχωρήσει και εντεστερνιστεί την νέα θρησκεία.

Όπως όλες οι θρησκείες έτσι και αυτή της Κλιματικής Αλλαγής περ…

Αυτοί είναι οι Τούρκοι καταζητούμενοι με Γερμανικές ταυτότητες!.....

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΙΣΤΑ (Σ/να) ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ SEA LION ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΠΟΥ ΕΚΡΥΨΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΟΥ ΑΠΛΥΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

https://photognomon.blogspot.com/2019/07/blog-post_6.html

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Πολιτική Ορθότητα: Μετανάστες του Ισλάμ- Δολοφονούν, Βιάζουν, Ληστεύουν και ζητούν επιείκεια!.... Τα ΜΜΕ δεν αναφέρουν τίποτα!.....

Κορνίλοφ Βλαντιμίρ

Στη Γερμανία, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, βρίσκονται σε εξέλιξη δύο δίκες. Και οι δύο κατηγορούμενοι είναι μετανάστες από την Ασία.

Στη Γερμανία, αυτό το χρονικό διάστημα ταυτόχρονα βρίσκονται σε εξέλιξη δύο δίκες, στις οποίες οι κατηγορούμενοι είναι μετανάστες από την Ασία. Παρά όμως τη σοβαρότητα των εν λόγω εγκλημάτων, τα γερμανικά ΜΜΕ καλύπτουν αυτά τα θέματα αρκετά υποτονικά. Προφανώς, τα ΜΜΕ ακολουθούν την ίδια πολιτική ορθότητα, που ακολουθούσαν και στο γνωστό σκάνδαλο με τη μαζική σεξουαλική παρενόχληση γυναικών στην Κολωνία το 2016.

Μία από τις επίμαχες υποθέσεις είναι η δολοφονία του 57χρονου εκατομμυριούχου Μαχαέλ Ρίχερ που έγινε στην πόλη Χορμπ αμ Νέκαρ στη Νοτιοδυτική Γερμανία. Το περασμένο φθινόπωρο συνελήφθη ως ύποπτος για αυτό το έγκλημα ο Μοχάμεντ Ομράν Αλμπάκρ από τη Συρία, για τον οποίο, μάλιστα, πριν το έγκλημα, ο γερμανικός Τύπος έγραφε για εκείνον ότι είναι «παράδειγμα επιτυχημένης ενσωμάτωσης».

Η έρευνα όμως έδειξε ότι ο 27χρονος άνδρας, τον…

ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ KAI Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

του Ανδρέα Μουτζουρούλια*

Όσοι είχαν τον χρόνο, αλλά και την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 81η ΔΕΘ, θα διαπίστωσαν πως σε κανένα σημείο της τοποθέτησής του δεν υπήρχε αναφορά στα λεγόμενα Εθνικά Θέματα. 
Σίγουρα η οικονομία, η ανεργία, το χρέος είναι στην υψηλότερη θέση της ατζέντας τόσο του Α. Τσίπρα, όσο και του Κ. Μητσοτάκη,....

I prefer to use Twitter and Gab to post short messages and quick notes.

From Ken Adachi

http://educate-yourself.org/contactus/

I appreciate being asked to join LinkedIn networks, but I don't want to be part of Facebook, or Google, or other social media outlets that require you to sign up, including LinkedIn. I prefer to use Twitter and Gab to post short messages and quick notes. 
My Twitter account is https://twitter.com/KenAdachi1 and my Gab account is https://gab.ai/KenAdachi

New ~ The Advantage of Encrypted Email

I want to switch over to encrypted email for all electronic communication wherever possible. I created a new mail account with a server in Germany called "http://tutanota.com" which anyone can join for free with a User name and Password. Approval in now immediate. 

While I'm sure the NSA and Swiss Intelligence can hack into encrypted email, your average fed agency, or military, or private hacker cannot, affording us some degree of privacy from unconstitutional surveillance and data mining. 
I assume that everyone knows by now that …

Ο Ν.Τραμπ «τελειώνει» τον πρεσβευτή των ΗΠΑ Τ.Πάιατ: «Δεν ακολουθεί τις θέσεις μας»

Με ένα πρωτοφανές για τα αμερικανικά δεδομένα άρθρο, το μεγαλύτερο think tank των συντηρητικών στις ΗΠΑ, το Gatestone Institute, όχι απλώς φιλικά προσκείμενο στην κυβέρνηση Τραμπ, αλλά θεωρούμενο ότι εκφράζει τις θέσεις του Λευκού Οίκου, επιτίθεται σφοδρά στον Αμερικανό πρεσβευτή στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ.

Αφορμή; Τα όσα είπε στην ομιλία του στο 7ο συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος στις 15 Μαΐου για τον διαμοιρασμό των κοιτασμάτων της Ανατολικής Μεσογείου μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας και την εν συνεχεία στοχοποίηση από αυτόν του pronews.gr, για τον τρόπο που απέδωσε την ομιλία του και «παρέσυρε» (σ.σ.: !!!) τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη σε «λανθασμένες θέσεις» σε άρθρο του στην «Καθημερινή»!

Να σημειώσουμε ότι ο τ. πρόεδρός του Gatestone Institute είναι ο Τζον Μπόλτον, σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ.

Υιοθετώντας πλήρως την θέση του pronews.gr ότι ο Τζέφρι Πάιατ, απλά είναι οπαδός των Δημοκρατικών και ακολουθεί την δική του ατζέντα και όχι της κυβέρνησης Τραμπ, το Gatestone …