“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

ΕΕ και ΝΑΤΟ κτίζουν ΄΄σιδηρούν παραπέτασμα΄΄ "Λετονία-Λιθουανία-Εσθονία"

Η Λετονία κατασκευάζει ένα μεταλλικό τείχος μήκους 90 χιλιομέτρων και ύψους 2,5 μέτρων, κατά μήκος των συνόρων με τη Ρωσία, που θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2018. Θα επιμηκυνθεί το 2019 κατά περισσότερα από 190 χιλιόμετρα, με προγραμματισμένο κόστος 17 εκατομμυρίων ευρώ. 

Ένα ανάλογο τείχος 135 χλμ. χτίζεται από τη Λιθουανία στα σύνορα με το ρωσικό έδαφος του Καλίνινγκραντ. 

Η Εσθονία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει την κατασκευή περίφραξης, πάντοτε στα σύνορα με τη Ρωσία, μήκους 110 χιλιομέτρων και ύψους 2,5 μέτρων. Προβλεπόμενο κόστος: περισσότερα από 70 εκατομμύρια ευρώ, για τα οποία η κυβέρνηση της Εσθονίας θα ζητήσει χρηματοδότηση από την ΕΕ.

Σκοπός αυτών των τειχών, σύμφωνα με κυβερνητικές δηλώσεις: «να προστατεύσουμε τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ». Αν αποκλείσουμε τον λόγο ότι πρέπει να προστατεύονται από τις μαζικές μεταναστευτικές ροές από τη Ρωσία, παραμένει μόνο το ότι τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ πρέπει να προστατεύονται από τη “ρωσική απειλή”.

Δεδομένου ότι το κατασκευαζόμενο τείχος από τις χώρες της Βαλτικής κατά μήκος των συνόρων με τη Ρωσία δεν έχει σχεδόν καμία στρατιωτική αποτελεσματικότητα, ο στόχος του είναι βασικά ιδεολογικός: αυτός ενός φυσικού συμβόλου που υποδηλώνει πέρα από το τείχος υπάρχει ένας επικίνδυνος εχθρός που μας απειλεί.

Αποτελούν τμήμα των δοκιμασμένων πολιτικοενημερωτικών ΨΥΕΠ (ΨΥχολογικών ΕΠιχειρήσεων) για να δικαιολογήσει την κλιμάκωση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας στο έδαφος της Ευρώπης.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα ταξίδεψε δύο φορές στη Λετονία, την πρώτη τον Ιούλιο στο πλαίσιο μιας περιοδείας στις χώρες της Βαλτικής και στη Γεωργία. Κατά το επίσημο δείπνο στη Ρίγα, ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας συνεχάρει τη Λεττονία για την επιλογή της «να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση» και για την απόφασή της να «υιοθετήσει ένα μοντέλο ανοικτής κοινωνίας, με βάση το σεβασμό του κράτους δικαίου, τη δημοκρατία, με πεμπτουσία τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Αυτά είπε στον Πρόεδρο της Λετονίας Ράιμον Βέγιονις, ο οποίος είχε ήδη εγκρίνει τον Απρίλιο το νομοσχέδιο που απαγορεύει τη διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας στη Λετονία, μιας χώρας με πληθυσμό σχεδόν 30% Ρωσικής καταγωγής και όπου τα ρωσικά χρησιμοποιούνται ως κύρια γλώσσα από το 40% των κατοίκων. Ένα ανελεύθερο μέτρο το οποίο, απαγορεύοντας τη διγλωσσία που αναγνωρίζεται από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση, εισάγει διακρίσεις σε βάρος της ρωσικής μειονότητας, την οποία κατηγορεί ότι είναι “η πέμπτη φάλαγγα της Μόσχας”.

Δύο μήνες αργότερα, τον Σεπτέμβριο, ο Πρόεδρος Mαταρέλα επέστρεψε στη Λετονία για να συμμετάσχει σε άτυπη σύνοδο κορυφής των αρχηγών κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ασχολήθηκε, μεταξύ άλλων, με το θέμα των ηλεκτρονικών επιθέσεων ΄΄από Κράτη που κρατούν εχθρική στάση “(σαφής αναφορά στη Ρωσία).

Μετά τη σύνοδο κορυφής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε τη στρατιωτική βάση του Ᾱdaži, όπου συναντήθηκε με το ιταλικό στρατιωτικό απόσπασμα* στην Ομάδα μάχης που αναπτύχτηκε από το ΝΑΤΟ στη Λετονία, στο πλαίσιο της “ενισχυμένης προωθημένης παρουσίας” στα σύνορα με τη Ρωσία. “Η παρουσία σας είναι ένα στοιχείο που καθησυχάζει *τους Λετονούς φίλους μας και τις άλλες χώρες της Βαλτικής”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Λέξεις που τροφοδοτούν ουσιαστικά την ΨΥΕΠ, υποδηλώνοντας την ύπαρξη απειλής για τις χώρες της Βαλτικής και την υπόλοιπη Ευρώπη προερχόμενης από τη Ρωσία.

Στις 24 Σεπτεμβρίου θα επισκεφθεί επίσης τη Λετονία ο Πάπας Φραγκίσκος, στο πλαίσιο επίσκεψης στις τρεις χώρες της Βαλτικής. Ποιος ξέρει εάν, επαναλαμβάνοντας ότι πρέπει «να χτίζουμε γέφυρες όχι τείχη», θα πει κάτι και για το καινούριο σιδερούν παραπέτασμα που, διαιρώντας την ευρωπαϊκή περιοχή, ετοιμάζει τα πνεύματα για τον πόλεμο. Ή αν στη Ρίγα, τοποθετώντας λουλούδια στο “Μνημείο της Ελευθερίας”, θα διεκδικήσει την ελευθερία των νεαρών Ρώσων Λετονών να διδάσκονται και να χρησιμοποιούν τη δική τους γλώσσα.

Μάνλιο Ντινούτσι

*Η πολυεθνική αυτή δύναμη του ΝΑΤΟ στις χώρες της Βαλτικής αναπτύχθηκε από τον Απρίλιο του 2017. Ελπίζουμε ότι η Ελλάδα δεν συμμετέχει σ’ αυτή τη δύναμη, γιατί έχει να φυλάξει τα δικά της ανατολικά σύνορα τα οποία απειλούνται από την επιθετικότητα της Τουρκίας, για την οποία το ΝΑΤΟ όχι απλώς αδιαφορεί αλλά και την ενισχύει. Ε.Δ.Ν.

Μετάφραση: Ευάγγελος Δ. Νιάνιος

Πηγή: http://www.comite-valmy.org/spip.php?article10399

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments