“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Η Ιστορική Αλήθεια για την Μικρασιατική Καταστροφή

Η Δίκη των Έξι!….

Το κατηγορητήριο συνέταξε ο Γεώργιος Παπανδρέου δεξί χέρι του Εβραίου Ελευθερίου Βενιζέλου. Στην ουσία δίκασε και εκτέλεσε τους πολιτικούς του αντιπάλους για τις ευθύνες που είχε ο ίδιος για την Μικρασιατική Καταστροφή και Γενοκτονία!…. Και δεν υπάρχει η δικογραφία στα αρχεία του Κράτους, …γιατί άραγε;

Ο Ιωάννης Νασιούλας παρουσιάζει το βιβλίο:
«Μικρασιατική Καταστροφή - Η αναψηλάφηση της Δίκης των Έξι και η αθωωτική απόφαση του Αρείου Πάγου».


Στο βιβλιοπωλείο Αριστοτέλειο, Ερμού 61 - 54623 Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310-282782, e-mail: erwdios@otenet.gr
Το πλήρες κείμενο της Απόφασης του Αρείου Πάγου που αναψηλάφησε την δίκη των οκτώ κατηγορουμένων μετά την κατάρρευση του μετώπου της Μικρασιατικής Εκστρατείας και την συνακόλουθη Μικρασιατική Καταστροφή, έξι εκ των οποίων και εκτελέστηκαν. Ο Άρειος Πάγος, αξιοποιώντας με επιστημονικό και αντικειμενικό τρόπο τα διαθέσιμα ιστορικά τεκμήρια και λαμβάνοντας υπόψιν το σύνολο των προϋποθέσεων νομιμότητας που δεν τηρήθηκαν από το Επαναστατικό Έκτακτο Στρατοδικείο του 1922, αποφάνθηκε κατά πλειοψηφία για την αθωώτητα των αδικοσκοτωμένων: Δημητρίου Γούναρη, Νικολάου Στράτου, Πέτρου Πρωτοπαπαδάκη, Νικολάου Θεοτόκη, Γεωργίου Χατζηανέστη, Γεωργίου Μπαλτατζή, Ξενοφώντα Στρατηγού και Μιχαήλ Γούδα.

Η απόφαση του Αρείου Πάγου έρχεται να επιβεβαιώσει το γεγονός πως η Δίκη των Έξι υπήρξε μια δίκη πολιτικής σκοπιμότητας, με μόνον και άμεσο σκοπό την δικαιολόγηση της δολοφονίας των πολιτικών αντιπάλων του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Από την άποψη αυτή, με την εκκαθάριση της αντιπολίτευσης απέναντι στον αρχηγό των Φιλελευθέρων, ο Εθνικός Διχασμός φθάνει στην κορύφωσή του. Οι δηλητηριώδεις συνέπειες της καταχρηστικής δίωξης και της νομιμοφανούς δολοφονίας των 'Έξι στοιχειώνουν ακόμη την Ελλάδα.


Comments