“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Βατικανό: Η «αγία τράπεζα» αποκτά δικό της SWIFT....έτσι προστατεύει τις εισροές χρημάτων από το εμπόριο ναρκωτικών και όπλων!.

Αυτονομείται, τραπεζικά, το Βατικανό από την Ιταλία καθώς αποκτά τον δικό του τραπεζικό κωδικό, μετά από αίτημα που ενέκρινε και η Κομισιόν, ανοίγοντας το δρόμο στο SWIFT να του δώσει ξεχωριστό αναγνωριστικό.

Αξιωματούχοι του Βατικανού θεωρούν ότι η απόφαση αυτή συνιστά ένδειξη αναγνώρισης των προσπαθειών αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος του κρατιδίου, μετά την πλημμυρίδα οικονομικών σκανδάλων των τελευταίων δεκαετιών. Ωστόσο, ο διαφορετικός κωδικός κάνει ακόμα πιο δύσκολη την καταγραφή των κινήσεων του Βατικανού, διασφαλίζοντας το τραπεζικό απόρρητο ανεξάρτητα από την Ιταλία.

«Είναι μία ακόμη απόδειξη ότι έχουμε αφήσει πίσω το παρελθόν» τόνισε ο Ρενέ Μπρουελχάρτ, ο ελβετικής καταγωγής πρόεδρος της εσωτερικής ρυθμιστικής αρχής του Βατικανού (AIF).

Το κρατίδιο και το Συμβούλιο Ευρωπαϊκών Πληρωμών ανακοίνωσαν από κοινού, την έγκριση της αίτησης εισαγωγής του Βατικανού στην Ενιαία Περιοχή Πληρωμών της Ευρωζώνης (SEPA).

Η τελευταία, η οποία λειτουργεί υπό τη σκέπη της Κομισιόν, εναρμονίζει τον τρόπο ηλεκτρονικών πληρωμών, οι οποίες πραγματοποιούνται στις χώρες της Ευρώπης, εκτελώντας τις διασυνοριακές συναλλαγές.

Σ’ αυτήν συγκαταλέγονται 34 χώρες, δηλαδή τα 28 κράτη – μέλη της Ε.Ε. και οι Ισλανδία, Νορβηγία, Λιχτεστάιν, Ελβετία, Μονακό και Σαν Μαρίνο. Από 1η Μαρτίου του 2019, οι συνολικές χώρες θα αυξηθούν σε 36, καθώς θα προστεθούν το Βατικανό και η Ανδόρα.

Ως εκ τούτου, εφεξής η έδρα του Ποντίφικα θα διαθέτει τον δικό της τραπεζικό κωδικό, ο οποίος συνήθως απαρτίζεται από τους πρώτους δύο χαρακτήρες του ονόματος της κάθε χώρας (σ.σ. για παράδειγμα Βατικανό = ΒΑ).

Μέχρι πρότινος, το Βατικανό ήταν πλήρως εξαρτημένο από την Ιταλία, καθώς οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες υπάγονταν στις αντίστοιχες της Ρώμης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κρατίδιο ήδη διαθέτει ξεχωριστό κωδικό για τις άδειες κυκλοφορίας οχημάτων (CV), όπως και ξεχωριστό τηλεφωνικό κωδικό (698).

Πηγή

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments