“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Κλάση Arleigh Burke

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο Πειραιά πραγματοποίησε ο κυβερνήτης του αμερικανικού αντιτορπιλικού πλοίου «USS Mitscher» (DDG-57), κλάσης Alreigh Burke, Captain κ. Ian Scalatine, ο οποίος συνοδευόταν από την ναυτική ακόλουθο της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα κα Rose Rice και την αξιωματικό κα Sara Warynovich και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργο Δαβάκη.

του Κώστα Κόλμερ

Υπάρχουν στην χώρα μας πολλοί ‘Απιστοι Θωμάδες’, όλο τον χρόνο. Μεταξύ αυτών που δεν πιστεύουν στην πρόσφατη αναβάθμιση της Γεωπολιτικής αξίας της Ελλάδος, ως εκτίμησης του Χώρου και Ισχύος τρίτων δυνάμεων κατά τους ορισμούς του σερ Χάλφορντ Μακίντερ (1861-1947), πατρός της Γεωστρατηγικής, υπάρχουν και τινές αμφισβητίες στις τάξεις της «Αριστερής και Πρόοδος». Εχρειάσθη συνεπώς η επιστράτευση του πλοιάρχου του Αμερικανικού αντιτορπιλικού «USS Mitscher», Ιάν Σκαλιαστάϊν, για να εξηγήσει τους λόγους της επισκέψεως του πλοίου στον Πειραιά.

«Η παρουσία (της Αμερικής) στην Μεσόγειο», δήλωσε ο κυβερνήτης του αντιτορπιλικού κλάσεως Alreigh Burke (AB), «και η συνεργασία μας με τους Έλληνες είναι αποφασιστικής σημασίας για την ασφάλεια σ’ αυτή την ζωτικής σημασίας περιοχή».

Είναι η πρώτη φορά, από της εποχής της ναυμαχίας του Ναβαρίνου, που ένας πλοίαρχος ξένης δυνάμεως προειδοποιεί τους ταραξίες της Μεσογείου ότι «ήλθε να δώσει εντολάς και όχι να λάβει», όπως είχε πει ο ναύαρχος Κόδριγκτον στον Ιμπραήμ πασά κι επειδή ο τελευταίος παρήκουσε, ο Τουρκοαιγυπτιακός στόλος έγινε συντρίμμια σε διάστημα μισής ώρας από τους συμμαχικούς στόλους Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσσίας στον όρμο του Ναβαρίνου (8 Απριλίου 1827).

Κάτι ανάλογο θα συμβεί στο Αιγαίο εάν οι στρατοκράτες της Αγκύρας αγνοήσουν την προειδοποίηση του κυβερνήτου του αντιτορπιλικού κλάσεως ΑΒ και αποτολμήσουν παραβίαση της Ελληνικής κυριαρχίας.

Το πλοίο αυτό, που είναι η ναυαρχίδα του Αμερικανικού στόλου στο Αιγαίον πέλαγος, είναι εξοπλισμένο με κατευθυνόμενους πυραύλους, ελικόπτερα και με το σύστημα προστασίας-επικοινωνίας ΑΙΓΙΣ. Διαθέτει δύναμη πυρός όσο όλος ο Τουρκικός στόλος. Παρόμοια σκάφη το Αμερικανικό ναυτικό έχει εξήντα τρία, κατασκευασμένα στα ναυπηγεία Huntington Ingalls Industries. Ένα από αυτά αν μας δάνειζε η Αμερική και η ισορροπία ναυτικής δυνάμεως στο Αιγαίο θα αποκαθίστατο μέχρις ότου η Τουρκία αποφασίσει που ανήκει: Στην Δύση ή στην Ανατολή;

Εναπόκειται στην Ελληνική κυβέρνηση ν’ αξιώσει στα πλαίσια της αναβαθμισμένης συμμαχίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, για αμοιβαίο συμφέρον, να επιτύχει την παραχώρηση ενός τέτοιου πολεμικού πλοίου στην Ελλάδα.

Προς τούτο έχει την συμπαράσταση της Ελληνικής Ομογένειας στην Αμερική και το ευήκοον ους του Αμερικανικού Κογκρέσου τώρα που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς και απαγόρευσε την πώληση 100 ΕΦ 35 στην Τουρκία, εφ’ όσον αυτή εμείνει στην αγορά του Ρωσσικού αντιαεροπορικού συστήματος ΕΣ 400 που είναι ασύμβατο με τα ΕΦ 35, για λόγους στρατηγικούς.

Θα ήταν απείρως προτιμότερο να προσχωρήσει ο σ. Τσίπρας στην… κλάση ΑΒ αντί να συμφύρεται σε συνάξεις όπως αυτή που λέγεται «16+1» μαζί με δεδηλωμένους αντιπάλους της Αμερικής, διότι δημιουργεί σύγχυση με ποίους συναγελάζεται η Ελλάς: με τους Γεωπολιτικώς συγκλίμενους ή τις αποκλίμενες απόψεις.

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments