“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Ντοκουμέντα από την Γενοκτονία των Ελλήνων στην Τουρκία: 350 χιλιάδες Έλληνες του Πόντου και 1.200,000 χιλ. Έλληνες στην υπόλοιπη Τουρκία!

Καβάλα: Εκδήλωση από τον ”Τόπο της ζωής μας” για..
την Γενοκτονία των Ελλήνων – Τσιρκινίδης: Δέχθηκα πόλεμο από Πόντιους -offtherecord

Σε μία κατάμεστη αίθουσα στο ξενοδοχείο ”Ωκεανίς” στην Καβάλα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα ”100 χρόνια από την γενοκτονία των Ελλήνων της Aνατολής” που διοργάνωσε η δημοτική παράταξη ”Ο τόπος της ζωής μας” του Μάκη Παπαδόπουλου.

Καλεσμένος ομιλητής ήταν ο συγγραφέας και ιστορικός Χάρης Τσιρκινίδης του οποίου το νέο βιβλίο ”Το Κόκκινο Ποτάμι” παρουσιάστηκε επίσης στην εκδήλωση ενώ ο επικεφαλής της παράταξης ”O τόπος της ζωής μας”, Μάκης Παπαδόπουλος, του απένειμε τιμητικό έπαινο για το συνολικό του έργο.

Ο Χάρης Τσιρκινίδης, με καταγωγή από την Καβάλα από γονείς πρόσφυγες του Πόντου, είναι εκτός των άλλων Καθηγητής Σχολής Πολέμου ενώ υπηρέτησε επί τρία χρόνια στις ελληνικές πρεσβείες Παρισίων, Βρυξελλών και Μαδρίτης ως Ακόλουθος Άμυνας.

Το βιβλίο του ”Το Κόκκινο Ποτάμιμε θέμα τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας γυρίζεται σε σειρά που σκηνοθετεί ο Μανούσος Μανουσάκης και θα προβληθεί τη νέα τηλεοπτική σεζόν από 1η Οκτωβρίου στο Open TV.

Ο κ. Τσιρκινίδης σχολιάζοντας είπε χαρακτηριστικά ότι ”αυτήν την ιστορία δεν την διδαχθήκαμε στα σχολεία και ούτε και τώρα διδάσκεται. Αυτή η ιστορία πρέπει να περάσει για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε μια αυτογνωσία.”

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ. Τσιρκινίδης ήταν ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι και στους ίδιους τους Πόντιους καθώς όπως είπε δέχθηκε πόλεμο ”διότι τόλμησα να γράψω για την γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής. Οι Πόντιοι νόμιζαν ότι αυτοί είναι μόνο Έλληνες και αυτοί μόνο γενοκτονήθηκαν, ενώ εγώ έφερα στοιχεία, γραπτά, ντοκουμέντα, βάση των οποίων αποδεικνυόταν ότι στον υπόλοιπο ελληνισμό γενοκτονήθηκαν 1.200.000 επιπλέον, απ’ τον Πόντο 350.000. Οι Πόντιοι όμως…διότι πολλοί κάνανε και καριέρα πάνω σε αυτό και επειδή και η Βουλή μας λίγο-πολύ είναι αγράμματοι, ”αγράμματοι” εννοούμε σε όλα τα άλλα είναι πρώτοι αλλά στο να μελετήσουν την Ελληνική ιστορία δυστυχώς σε αυτό υστερούν πάρα πολύ κι αν είναι κανείς εδώ μέσα να έρθει να με αντικρούσει να του αποδείξω ότι αυτή είναι η αλήθεια η πικρή.”

Αναφερόμενος στην σειρά που γυρίζεται με βάση το βιβλίο του ο κ. Τσιρκινίδης συνέχισε λέγοντας ”ακόμη και τώρα που γυρίζεται το έργο μου το ξέρετε ότι οι περισσότεροι Ποντιακοί Σύλλογοι (μου λένε) ή θα πας σε μας ή…δεν;

Λες και είναι ένας κινηματογραφιστής ο Μανούσος Μανουσάκης για να’ ρθει μia στρατιά και να πει και τον τάδε και τον τάδε. Αποτέλεσμα πολλοί κάνουν ακόμη και τώρα τέτοιου είδους πόλεμο, και όχι μόνο από τον ποντιακό χώρο αλλά και από τους άλλους χώρους. δηλαδή έχουμε μέσα μας ένα ‘αυτοκαταστροφικό’ περίεργο που δεν μπορώ να το εξηγήσω εγώ. Το ξέρετε ότι πήγαν να βγάλουν και ένα άλλο έργο μόλις έμαθαν ότι εμείς θα βγάλουμε αυτό το έργο, αμέσως έτρεξαν κάποιοι Πόντιοι και είπαν ας βγάλουμε ένα άλλο κινηματογραφικό έργο ”Ο Πόντος”.

Καταλαβαίνετε δηλαδή, έχουμε μέσα μας το σπέρμα. Γύρισα όλο τον κόσμο, δεν μπορείτε να φανταστείτε, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μιλάνε για γενοκτονία Ποντίων μετά μιλάνε για γενοκτονία Μικρασιατών, μα τι δεν είστε όλοι Έλληνες; Θα βάλουμε μυαλό επιτέλους;”

Στην εκδήλωση διαβάστηκαν και αποσπάσματα από το βιβλίο του κ. Τσιρκινίδη ενώ παρέμβαση έκανε και ο ιστορικός Νίκος Καραγιαννακίδης με θέμα ”Η Ανταποδοτικότητα του Παρελθόντος”.

Το Off the Record σε Facebook και Twitter

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments