“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Προσέξτε πόσο σας κουράζει η παρουσία τέτοιων όντων κοντά σας, ακόμη και αν είναι τα πιο χαρισματικά όντα που «νομίζετε» ότι έχετε γνωρίσει

ΟΙ «ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ»

Είπαμε πιο πάνω ότι η πλειονότητα των ανθρώπων δεν έχει ψυχή. 

Ουσιαστικά είναι ψυχοπαθείς με μάσκα λογικής. Ο συγγραφέας-ερευνητής H. Cleckley, στο έργο του The Mask of Sanity αναφέρει: «Ο παρατηρητής αντιμετωπίζει μια πειστική μάσκα λογικής συμπεριφοράς. Όλα τα εξωτερικά χαρακτηριστικά της μάσκας είναι ανέγγιχτα, δεν διαπερνιέται από ερωτήσεις που απευθύνονται στα βαθύτερα επίπεδα της προσωπικότητας. Ο εξεταστής δεν πέφτει ποτέ πάνω στο χάος που μερικές βρίσκεται ψάχνοντας από την εξωτερική επιφάνεια ενός παρανοϊκού σχιζοφρενούς.

»Οι διαδικασίες της σκέψεως διατηρούν τη νορμάλ φαινομενικότητα κάτω από την ψυχιατρική διερεύνηση και τα τεχνικά τεστ στα οποία υποβάλλεται για να έρθουν στο φως δυσδιάκριτες αποδείξεις παράνοιας. Η εξέταση αποκαλύπτει όχι μόνο μια κανονική δισδιάστατη μάσκα, αλλά αυτό που φαίνεται σαν μια συμπαγής και ουσιαστική δομική εικόνα της υγιούς και λογικής προσωπικότητας.

»Είναι μια κατάσταση στην κυριολεκτική έννοια, σαν παράδειγμα αυτού που ο Trelat (ιδιότητα, με μια λέξη) ονομάζει με τον εκφραστικό όρο la folie lucide. Επιπλέον, αυτή η δομή προσωπικότητας σε όλες τις θεωρητικές καταστάσεις λειτουργεί με απαράλλαχτο τρόπο, όπως μια υγιής λογική προσωπικότητα. Οι λογικές διαδικασίες της σκέψεως δείχνουν να λειτουργούν τέλεια, ανεξάρτητα του πόσο εξιτάρονται κάτω από τις συνθήκες του πειράματος.

»Επιπλέον, ο παρατηρητής βρίσκει πειστικές τις εκφράσεις του λόγου, του προσώπου, τους τόνους της φωνής και όλα τα άλλα σημάδια, τα οποία θεωρούμε ότι δείχνουν συναισθήματα και μια φυσιολογική συμπεριφορά στην αντιμετώπιση της ζωής, όπως τη γνωρίζουμε από την εμπειρία τη δική μας και των άλλων.

»Όλες οι κρίσεις των αξιών και των συναισθημάτων δείχνουν υγιή αντιμετώπιση στις προφορικές εξετάσεις. Μόνο πολύ αργά, και με μια πολυσύνθετη αξιολόγηση βασισμένη σε πολλές μικρές εντυπώσεις, δημιουργείται η εντύπωση ότι παρά όλες τις άθικτες λογικές διαδικασίες, και τις φυσιολογικές συναισθηματικές επιβεβαιώσεις, και τη σταθερή εφαρμογή τους προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι έχουμε να κάνουμε με έναν μη πλήρη άνθρωπο, και μάλιστα κάτι δείχνει ότι είναι μια κατασκευασμένη μηχανή, η οποία μιμείται τέλεια την ανθρώπινη προσωπικότητα.

»Αυτή η λειτουργούσα ψυχική συσκευή αναπαράγει συστηματικά όχι μόνο δείγματα ανθρώπινης λογικής, αλλά επίσης σωστές συναισθηματικές αντιδράσεις σε αντίδραση με όλα τα διαφορετικά ερεθίσματα της ζωής.

»Τόσο τέλεια είναι η αναπαραγωγή ενός πλήρους και κανονικού ανθρώπου, που κανένας από όσους τον εξετάσουν με κλινικές συνθήκες δεν θα μπορέσει να αποδείξει με επιστημονικό, αλλά και αντικειμενικό, τρόπο ότι δεν είναι αληθινός. Τελικά γνωρίζουμε, ή νομίζουμε ότι γνωρίζουμε, ότι η πραγματικότητα, με τη έννοια της πλήρους και υγιούς εμπειρίας της ζωής δεν υπάρχει σε αυτούς».

Ο Checkley περιγράφει ένα άτομο το οποίο μπορεί να μιμείται την ανθρώπινη προσωπικότητα, αλλά που αφήνει την εντύπωση ότι κάτι λείπει εδώ. Αυτό που αντιμετωπίζουμε είναι μια δυσδιάκριτη μηχανή αντανακλαστικών που μιμείται τέλεια την ανθρώπινη προσωπικότητα». Θυμηθείτε ότι ο Cleckley έχει να κάνει με κλινικές περιπτώσεις, που κάτι δεν πάει καλά με το πρόγραμμά τους και τους έπιασαν, αλλιώς δεν θα είχαν περάσει από το γραφείο του.

https://terrapapers.com/selini-pii-mas-klevoun-tin-psychi/
http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments