@!«Εστίν ουν η ουσία των πραγμάτων αρμονία και αριθμός σφαιρών στρεφομένων»!@

*Διά-Κόσμος Ἑλλάς «Το ποιο επικίνδυνο από όλα τα ηθικά διλήμματα είναι όταν, είμαστε υποχρεωμένοι να κρύβουμε την αλήθεια για να βοηθήσουμε την αλήθεια να νικήσει»

Η ιστορία δεν είναι χρήσιμη επειδή διαβάζει κανείς εκεί το παρελθόν, αλλά επειδή διαβάζει το μέλλον

!@~~~@~~~@!

14.2.20

«Προβληματικά» τα F-35, δεν μπορούν να στοχεύσουν στην ευθεία!

Το πυροβόλο όπλο των 25 χιλιοστών στα μοντέλα Air Force του Joint Strike Fighter έχει «απαράδεκτη» ακρίβεια

Στα προβλήματα του προγράμματος των αεροσκαφών F-35 που έχουν τραυματίσει σοβαρά την Lockheed Martin Corp., προστίθεται κι ένα όπλο που δεν μπορεί να πυροβολήσει ευθεία μπροστά, αφού περιλαμβάνει περισσότερα από 800 ελαττώματα στο λογισμικό του.

Το πυροβόλο όπλο των 25 χιλιοστών στα μοντέλα Air Force του Joint Strike Fighter έχει «απαράδεκτη», όπως χαρακτηρίστηκε, ακρίβεια στο να χτυπήσει τους στόχους εδάφους και έτσι τοποθετείται σε σκεπασμένο περίβλημα, δήλωσε το γραφείο δοκιμών του αμερικανικού Πενταγώνου στην τελευταία αξιολόγηση του πιο δαπανηρού συστήματος όπλων των ΗΠΑ.

Η ετήσια αξιολόγηση του Ρόμπερτ Μπέχλερ, διευθυντή επιχειρησιακών δοκιμών και αξιολογήσεων στη Διεύθυνση Άμυνας δεν αποκαλύπτει σημαντικά νέα προβλήματα στις δυνατότητες του αεροσκάφους τον αέρα. Ωστόσο, επισημαίνει μια μακρά λίστα με θέματα που το γραφείο του δήλωσε ότι πρέπει να επιλυθούν – συμπεριλαμβανομένων των 13 που περιγράφονται ως στοιχεία «προς επισκευή» της κατηγορίας 1 τα οποία επηρεάζουν την ασφάλεια ή την ικανότητα συμμετοχής σε μάχη – πριν από την επερχόμενη φάση 4 του F-35.

Ο αριθμός των ανεπαρκειών στο λογισμικό ανήλθε σε 873 από τον Νοέμβριο, σύμφωνα με την έκθεση που έλαβε το Bloomberg News πριν από την κυκλοφορία του, η οποία θα πραγματοποιηθεί το νωρίτερο την Παρασκευή. Ο αριθμός αυτών των προβλημάτων, ωστόσο, είναι μικρότερος από εκείνον του Σεπτεμβρίου 2018 , όταν είχαν καταγραφεί 917 δυσλειτουργίες, τις ημέρες που το αεριωθούμενο εισήλθε στις δοκιμές έντονης μάχης που απαιτούνται πριν από την έναρξη της πλήρους παραγωγής του. Στα 917 προβλήματα συμπεριλαμβάνονταν και 15 που εντάσσονται στην «κατηγορία 1». Το έτος που είχε προγραμματιστεί να γίνουν οι δοκιμές, δοκιμών έχει παραταθεί πλέον για ακόμα ένα χρόνο, δηλαδή μέχρι τουλάχιστον τον προσεχή Οκτώβριο.

«Αν και η υπηρεσία που ασχολείται με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, εργάζεται για την επίλυση των προβλημάτων, ωστόσο γίνονται ακόμα νέες ανακαλύψεις δυσλειτουργιών, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει παρά μόνο μια μικρή μείωση του συνολικού αριθμού τους» ενώ μένουν «πολλά σημαντικά» να αντιμετωπιστούν, ανέφερε η σχετική αξιολόγηση.

Ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

Επιπλέον, το γραφείο δοκιμών δήλωσε ότι «αδυναμίες» σε θέματα κυβερνοασφαλείας που εντοπίστηκαν σε προηγούμενες εκθέσεις, δεν έχουν επιλυθεί. Η έκθεση αναφέρει επίσης θέματα σχετικά με την αξιοπιστία, τη διαθεσιμότητα αεροσκαφών και τα συστήματα συντήρησης.

Η αξιολόγηση δεν εξετάζει τα ευρήματα που αναδύονται στον τρέχοντα γύρο των δοκιμών σε συνθήκες μάχης, ο οποίος θα περιλαμβάνει 64 ασκήσεις σε προσομοιωτή υψηλής πιστότητας, σχεδιασμένο να αναπαράγει τις πιο απαιτητικές εναέριες αμυντικές μάχες με ρωσικά, κινεζικά, βορειοκορεατικά και ιρανικά αεροσκάφη.

Παρά τις ελλιπείς δοκιμές και τις ανεπίλυτες ατέλειες, το Κογκρέσο συνεχίζει να επιταχύνει την αγορά του F-35, προσθέτοντας 11 ακόμα αεροσκάφη στα αιτήματα του Πενταγώνου το 2016 και το 2017, άλλα 20 στα αιτήματα το 2018, επιπλέον 15 στα αιτήματα του περασμένου έτους και άλλα 20 για το τρέχον έτος. Το F-35 συνεχίζει να προσελκύει νέους διεθνείς πελάτες όπως η Πολωνία και η Σιγκαπούρη. Η Ιαπωνία είναι ο μεγαλύτερος ξένος αγοραστής αυτών των οπλικών συστημάτων, κι ακολουθείται από την Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, παραδόθηκαν συνολικά 490 F-35 στα οποία όμως θα απαιτηθούν εκτεταμένες μετασκευές. Το γραφείο δοκιμών δήλωσε ότι τα αεροσκάφη αυτά ήταν εξοπλισμένα με έξι διαφορετικές εκδόσεις λογισμικού, με μια έβδομη που ακόμα βρίσκεται σε στάδιο ετοιμασίας και αναμένεται να είναι έτοιμη την περίοδο που περίπου 1.000 αεροπλάνα θα είναι διαθέσιμα για τις ΗΠΑ και τα στρατεύματα των ξένων χωρών που έχουν αγοράσει τα συγκεκριμένα αεροσκάφη.

Ένας εκπρόσωπος του γραφείου του προγράμματος F-35 του Πενταγώνου δεν είχε να κάνει σχόλια πάνω στην έκθεση του γραφείου δοκιμών.

Πηγή: Bloomberg/newmoney

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΙ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ-ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ

ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ-ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ
Ο μισελληνισμός προσπαθεί να αφανίσει τον Έλληνα άνθρωπο πολιτιστικώς και βιολογικώς, εξαφανίζοντας κάθε διακριτικό στοιχείο που τον διαφοροποιεί από αλλοφύλους και αλλόθρησκους.

ΕΒΡΑΪΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ

ΕΒΡΑΪΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ
Το κατοχικό ΕΒΡΑΪΚΟ καθεστώς αδιαφορεί για τους Έλληνες του εσωτερικού, όπως και για τους Έλληνες της Διασποράς. Παραποιεί τα κρατικά αρχεία, δίδοντας ταυτότητα Έλληνος σε αλλοφύλους και αλλόθρησκους, αποκρύπτοντας συγχρόνως την εθνική τους καταγωγή.