@!«Εστίν ουν η ουσία των πραγμάτων αρμονία και αριθμός σφαιρών στρεφομένων»!@

*Διά-Κόσμος Ἑλλάς «Το ποιο επικίνδυνο από όλα τα ηθικά διλήμματα είναι όταν, είμαστε υποχρεωμένοι να κρύβουμε την αλήθεια για να βοηθήσουμε την αλήθεια να νικήσει»

Η ιστορία δεν είναι χρήσιμη επειδή διαβάζει κανείς εκεί το παρελθόν, αλλά επειδή διαβάζει το μέλλον

!@~~~@~~~@!

24.3.20

Ο Έλον Μασκ από «αρνητής του ιού», γίνεται τώρα δωρητής αναπνευστήρων σε μια «ηρωϊκή προσπάθεια»

Μπορεί στο πρόσφατο παρελθόν να χαρακτήριζε "ηλίθιο" τον πανικό για την πανδημία αλλά αυτό δεν σταμάτησε τον Μασκ από τη δωρεά αναπνευστήρων στην πολιτεία της ΚαλιφόρνιαΟ Έλον Μάσκ, διευθύνων σύμβουλος της Tesla Inc. και σκεπτικιστής (αν όχι αρνητής) της σοβαρότητας της πανδημίας κορωνοϊού, δώρισε περισσότερους από 1.000 αναπνευστήρες σε αξιωματούχους του Λος Άντζελες ανταποκρινόμενος στην αυξανόμενη ανάγκη για συστήματα μηχανικής υποβοήθησης της αναπνοής, καθώς η εξάπλωση του ιού συνεχίζεται αλματωδώς.

Ο δισεκατομμυριούχος ανακοίνωσε σε ένα tweet του ότι προμηθεύτηκε 1.255 αναπνευστήρες από την Κίνα την περασμένη εβδομάδα και κανόνισε να μεταφερθούν με αεροπλάνο στο Λος Άντζελες. Ευχαρίστησε το προσωπικό της Tesla και τους τελωνειακούς υπαλλήλους στην Κίνα και το Λος Άντζελες για βοήθεια τους.«Σας είπα πριν από λίγες μέρες ότι πιθανόν να έχει 1.000 αναπνευστήρες αυτήν την εβδομάδα », δήλωσε ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσεμ σε δημοσιογράφους σε μια ενημέρωση τη Δευτέρα. «Έφτασαν στο Λος Άντζελες και ο Έλον Μασκ συνεργάζεται ήδη με τον νοσοκομειακό σύλλογο και άλλους για να παραδώσουν τους αναπνευστήρες άμεσα. Είναι μια ηρωική προσπάθεια. »

Η κίνηση αυτή του Μασκ μετά μήνυμά του στο twitter όπου αμφισβητούσε την έλλειψη αναπνευστήρων. Ο επιχειρηματίας είχε επίσης χαρακτηρίσει τον πανικό που περιβάλλει την επιδημία «ηλίθιο» και είχε πει ότι τα παιδιά έχουν «ουσιαστικά ανοσία», παρά τα στοιχεία για περιπτώσεις παιδιών που νοσούν σοβαρά. Ο Μασκ διαπραγματεύονταν επί μέρες με τοπικούς αξιωματούχους για να συνεχίσει τη λειτουργία του το μοναδικό εργοστάσιο συναρμολόγησης αυτοκινήτων της Tesla στις ΗΠΑ πριν τελικά αναγκαστεί να σταματήσει την παραγωγή.

Η περιουσία του Μασκ έχει πληγεί από την εξάπλωση του κορωνοϊού. Η καθαρή του αξία είχε σημειώσει άνοδο στα 45 δισ. δολάρια τον Φεβρουάριο, αλλά μειώθηκε στα 27 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires, που κατατάσει τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους παγκοσμίως.

Η Tesla όπως και η General Motors Co. έχουν προσφερθεί να κατασκευάσουν αναπνευστήρες και ενώ followers του Μασκ στα social media τον έχουν προτρέψει να χρησιμοποιήσει το εργοστάσιο της Τesla για την κατασκευή τους.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Νιούσομ δήλωσε ότι έξι εταιρείες της Καλιφόρνια έχουν προσφέρει τις εγκαταστάσεις τους για την κατασκευή υγειονομικού υλικού και βρίσκεται σε συζητήσεις με άλλες 25 εταιρείες που θέλουν να ξεκινήσουν τη τρισδιάστατη εκτύπωση μασκών για εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Τα επικαιροποιημένα μοντέλα προβλέπουν ότι στην πολιτεία της Καλιφόρνια λείπουν 50.000 νοσοκομειακά κρεβάτια για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες καθώς η πανδημία εξαπλώνεται, δήλωσε ο κυβερνήτης. Για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που θα στελεχώσουν αυτά τα επιπλέον κρεβάτια, ο κυβερνήτης είπε ότι το κράτος προσπαθεί να προμηθευτεί 1 δισεκατομμύριο γάντια και πάνω από 500 εκατομμύρια μάσκες.


«Δεν είναι τυπογραφικό λάθος», πρόσθεσε ο κυβερνήτης αναφερόμενος στα νούμερα.

https://www.newmoney.gr/roh/bloomberg/o-elon-mask-apo-arnitis-tou-iou-ginete-tora-doritis-anapnefstiron-se-mia-iroiki-prospathia/http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

@!ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ!@