“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες......

Η Χάρη Μπρισίμη γεννήθηκε το 1919 στον Βόλο Μαγνησίας και φοίτησε στα γυμνασιακά της χρόνια στο Pierce College στο Ελληνικό ως εσωτερική. Στη συνέχεια, με υποτροφία, έφυγε για την Αμερική, το 1948, όπου σπούδασε Κοινωνιολογία στο Smith College της Μασσαχουσσέτης και στο Columbia University της Νέας Υόρκης.

Επιστρέφοντας προσελήφθη στο τότε Υπουργείο Συντονισμού, ως υπεύθυνη για τα προγράμματα αποκατάστασης προσφύγων και το 1955 έγινε η πρόσληψή της στα Ηνωμένα Έθνη

Από το 1962 ως το 1982 υπηρέτησε στην UNHCR, την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες με έδρα την Γενεύη.

Όταν συνταξιοδοτήθηκε, ίδρυσε το Εθνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, στο οποίο έχει ανακηρυχθεί επίτιμη Πρόεδρος.

Στα πλαίσια της πολιτικής της «ανοιχτής πόρτας» (“open door policy”), οι διερμηνείς του ΕΣΠ, εξειδικευμένοι και ως πολιτισμικοί διαμεσολαβητές, καταγράφουν και αξιολογούν τις ανάγκες όσων προσέρχονται καθημερινά στα γραφεία μας, παραπέμποντας στις υπηρεσίες του ΕΣΠ καθώς και σε αρμόδιες αρχές και άλλες οργανώσεις.

Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου

Μετά από τη συνεδρίαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης (27/06/2017) και την διεξαγωγή εκλογών, καθώς και τη συνεδρίαση του ΔΣ τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019 , πραγματοποιήθηκε η συγκρότηση του νέου ΔΣ σε σώμα ως εξής: 

Βασίλειος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος (υπεύθυνος για τη Διοίκηση)

Ελένη-Ντανίνα Μανιού, Αντιπρόεδρος (υπεύθυνη για τη Νομική Υπηρεσία - ΝΥ)

Αναστασία Πανταζή, Γενικός Γραμματέας (υπεύθυνη για την Κοινωνική Υπηρεσία - ΚΥ)
Nasruddin Nizami, Ταμίας (υπεύθυνος για την Υπηρεσία Υποδοχής και Διερμηνείας)

Ελευθέριος Παπαγιαννάκης, Μέλος

Νικόλαος Κουλούρης, Μέλος

Ελένη Σπαθανά, Μέλος

Το 2005 το ΕΣΠ βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, ως «Νησίδα Ποιότητας Συλλογικής Δράσης», για την προσφορά του στην παραγωγή εθελοντικού και πρωτοποριακού κοινωνικού έργου ποιότητας στη χώρα μας.

 Το ΕΣΠ είναι εγγεγραμμένο:

            α. Στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων:

                     (1) Στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Τομέα Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα από το 2002 με αύξοντα αριθμό 0209

                     (2) Στο Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων από το 2002 με αύξοντα αριθμό 0179

                     (3) Στο Εθνικό Κέντρο Εθνικής Αλληλεγγύης(ΕΚΚΑ) από 20/1/2015 ως πιστοποιημένος φορέας παροχής πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας

            β. Στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου στο Εθνικό Μητρώο Ελληνικών και Ξένων ΜΚΟ με αριθμό 170830191745 από τον Αύγουστο του 2017

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments