“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Η Βόρεια Διοίκηση των Η.Π.Α. έχει διασκορπίσει βασικές ομάδες διοίκησης και ελέγχου σε πολλαπλές ενισχυμένες θέσεις

Ο COVID-19 οδηγεί Μονάδες Διοίκησης επιφορτισμένες με την εθνική άμυνα, σε στρατιωτικό καταφύγιο στο Όρος Cheyenne.

Μία άλλη μονάδα Διοίκησης και Ελέγχου των ΗΠΑ βρίσκεται τώρα απομονωμένη σε μία τρίτη, μυστική τοποθεσία.

Μάρη Λιώκη·

του Joseph Trevithick

μετάφραση: Μάρη Λιώκη

........................................................................................

Απορίες μτφρ. και όχι μόνο: Γιατί οι Αμερικανοί τοποθετούν στρατιωτικές δυνάμεις σε υπόγεια συμπλέγματα που μπορούν να αντέξουν έναν ηλεκτρομαγνητικό παλμό;

Γιατί η NASA μας λέει πως ένας μετεωρίτης θα εκραγεί εντός της ατμόσφαιρας δημιουργώντας ηλεκτρομαγνητικό παλμό;

Τέλος, σε τι χρειάζεται ένας ηλεκτρομαγνητικός παλμός;

Φυλάξτε τα όλα αυτά στο πίσω μέρος του μυαλού σας…
..........................................................................................

Η Βόρεια Διοίκηση των Η.Π.Α. έχει διασκορπίσει βασικές ομάδες διοίκησης και ελέγχου σε πολλαπλές ενισχυμένες θέσεις, όπως το περίφημο στρατιωτικό καταφύγιο στο όρος Cheyenne στο Κολοράντο, καθώς και σε μια άλλη απροσδιόριστη περιοχή και τις διατηρεί σε απομόνωση. Η διοίκηση έλαβε αυτές τις αποφάσεις προκειμένου να διασφαλίσει ότι το προσωπικό αυτό μπορεί να συνεχίσει να ασκεί παρακολούθηση καθ΄όλο το εικοσιτετράωρο για πιθανές απειλές ενάντια στις Η.Π.Α. καθώς η πανδημία COVID-19 συνεχίζει να επεκτείνεται σε όλη τη χώρα και σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του στρατού των ΗΠΑ.

Ο πτέραρχος της Π.Α. των ΗΠΑ Terrence O'Shaughnessy, επικεφαλής της Northern Command (NORTHCOM-Βόρειας Διοίκησης), ο οποίος επίσης υπηρετεί ως διοικητής της αμερικανο-καναδικής βορειοαμερικανικής αεροδιαστημικής άμυνας (NORAD), αναλύει στο Facebook στις 24 Μαρτίου του 2020,τις αλλαγές, κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής συνομιλίας .

Υπό κανονικές συνθήκες, οι ομάδες παρακολούθησης, οι οποίες υποστηρίζουν τόσο τις αποστολές NORTHCOM όσο και NORAD, θα πραγματοποιούσαν βάρδιες επανδρώνοντας ένα κεντρικό κέντρο διοίκησης στη Βάση της Πολεμικής Αεροπορίας Peterson στο Κολοράντο.

"Για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να υπερασπιστούμε την πατρίδα παρά την πανδημία αυτή, η ομάδα διοίκησης και ελέγχου εδώ στα αρχηγεία έχει χωριστεί σε πολλαπλές βάρδιες και τμήματα της ομάδας παρακολούθησης άρχισαν να εργάζονται από το σταθμό της Αεροπορίας στο βουνό Cheyenne", εξήγησε ο O'Shaughnessy.

Ένα τμήμα του προσωπικού της ομάδας παρακολούθησης παραμένει στη θέση του και στο Peterson.

Το Cheyenne Mountain είναι ένας ενισχυμένος τόπος διοίκησης και ελέγχου, ο μεγαλύτερος όγκος του οποίου βρίσκεται μέσα στο ομώνυμο βουνό, το οποίο είναι μέρος του Front Range των Rocky Mountains και βρίσκεται λίγο έξω από το Colorado Springs. Από το 1965 έως το 2006, το συγκρότημα λειτουργούσε ως το κύριο κέντρο διοίκησης και ελέγχου της NORAD.

Ήταν επίσης η έδρα της διαστημικής διοίκησης των Η.Π.Α. μεταξύ του 1985 και του 2002. Έχει αναφερθεί και στην ταινία WarGames του 1983.

Η NORTHCOM και η NORAD συνέχισαν να χρησιμοποιούν το Cheyenne Mountain για ορισμένες άλλες λειτουργίες από το 2006, συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης εισερχόμενων βαλλιστικών πυραύλων και εντοπισμού αντικειμένων στο διάστημα, ενώ οι εγκαταστάσεις του έχουν υποστεί αρκετές αναβαθμίσεις κατά την τελευταία δεκαετία.

Το 2015, η NORTHCOM και η NORAD μετέφεραν διάφορες λειτουργίες επικοινωνιών από τη βάση της πολεμικής αεροπορίας Peterson στο συγκρότημα λόγω ανησυχιών σχετικά με τη δυνητική απειλή ηλεκτρομαγνητικών παλμών ή EMPs.

"Λόγω του τρόπου κατασκευής του το Cheyenne Mountain, είναι ενισχυμένο για EMP (ηλεκτρομαγνητικό παλμό", δήλωσε τότε ο Ναύαρχος του Ναυτικού των ΗΠΑ William Gortney, τότε διοικητής των NORTHCOM και NORAD.

Το πλήρες συγκρότημα είναι θαμμένο κάτω από 2.000 πόδια συμπαγούς γρανίτη και οι ατομικές του εγκαταστάσεις βρίσκονται μέσα σε πέντε στρέμματα από μαζικές ανασκαμμένες σήραγγες που βρίσκονται πίσω από πόρτες που ζυγίζουν 25 τόνους.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δαπάνησε τέσσερα χρόνια για την κατασκευή αυτής της τοποθεσίας, που σχεδίασε με σκοπό να μπορέσει να επιβιώσει από μια πυρηνική έκρηξη.

"Η κύρια ανησυχία μου ήταν ... ότι θα έχουμε τον χώρο μέσα στο βουνό για όλους όσους θέλουν να κινηθούν εκεί και δεν είμαι ελεύθερος να εξετάσω ποιος θα μετακομίσει τελικά", πρόσθεσε. Η NORTHCOM και η NORAD καταλαμβάνουν περίπου το 30% του φυσικού χώρου του συγκροτήματος και το προσωπικό στο οποίο έχουν εκχωρηθεί αυτές οι εντολές αποτελεί μόνο το 5% του καθημερινού πληθυσμού της εγκατάστασης υπό κανονικές συνθήκες λειτουργίας, σύμφωνα με επίσημο δελτίο.

Το Cheyenne Mountain χτίστηκε επίσης για να είναι αυτάρκες για μεγάλα χρονικά διαστήματα, με δικό του εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας, συστήματα θέρμανσης και ψύξης και παροχή νερού. Αυτά τα χαρακτηριστικά το καθιστούν ιδανικό τώρα για τη φιλοξενία των ομάδων παρακολούθησης των NORTHCOM και NORAD, απομονωμένων από τον γενικό πληθυσμό ώστε να μειωθεί η πιθανότητα να εκτεθούν στον κοροναϊό COVID-19.

"Οι αφοσιωμένοι μας επαγγελματίες της NORAD και της NORTHCOM έχουν αφήσει τα σπίτια τους, αποχαιρέτησαν τις οικογένειές τους και απομονώθηκαν από όλους για να εξασφαλίσουν ότι μπορούν να σταθούν άγρυπνοι φρουροί μέρα νύχτα για να υπερασπιστούν την πατρίδα μας", δήλωσε ο πτέραρχος O'Shaughnessy κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συνομιλίας.

"Δεν είναι σίγουρα το καλύτερο, αλλά είναι απολύτως απαραίτητο και το καταλληλότερο δεδομένης της κατάστασης."

Ο O'Shaughnessy σίγουρα δεν κάνει λάθος. Το COVID-19 έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να εξαπλωθεί γρήγορα και χωρίς οι μολυνθέντες να παρουσιάσουν άμεσα συμπτώματα, αυξάνοντας τις πιθανότητες να τον μεταδώσουν και σε άλλους.

Μόλις αυτή την εβδομάδα, το Πολεμικό Ναυτικό είδε να εμφανίζονται κρούσματα μεταξύ των πληρωμάτων τριών αεροπλανοφόρων κατηγορίας Nimitz, γεγονός που έχει εγείρει ανησυχίες σχετικά με το κατά πόσον η υπηρεσία έχει ισχύ στην περιοχή του Ειρηνικού.

Με αυτό το σκεπτικό κατά νου, ο O'Shaughnessy ανέφερε πως ένα άλλο τμήμα φρουρών έχει σχηματίσει "μια τρίτη ομάδα σε μια εναλλακτική θέση." Ο πτέραρχος δεν διευκρίνισε πού βρίσκεται αυτή η τρίτη ομάδα διοίκησης και ελέγχου.

Το Υπουργείο Άμυνας διατηρεί μια σειρά λεγόμενων περιοχών "συνέχειας" σε όλη τη χώρα ειδικά για να βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι το αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό μπορεί να εκτελεί βασικές λειτουργίες κατά τη διάρκεια οποιουδήποτε σημαντικού σεναρίου έκτακτης ανάγκης, από πυρηνική επίθεση μέχρι πανδημία, σαν αυτή που βιώνει ο κόσμος τώρα.

Πολλές από αυτές τις εγκαταστάσεις υποστηρίζουν σχέδια ευρύτερης "συνέχειας της κυβέρνησης" ώστε να υπάρχει η δυνατότητα παροχής ασφαλούς χώρου που θα επιτρέπει σε άλλες ομοσπονδιακές κυβερνητικές οντότητες, συμπεριλαμβανομένου και του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, να συνεχίσουν να λειτουργούν εν μέσω σοβαρών κρίσεων.

Το υπόλοιπο των αρχηγείων της NORTHCOM στη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας Peterson έχει υιοθετήσει επίσης ακραία μέτρα, τα λεγόμενα μέτρα «κοινωνικής απομάκρυνσης» ώστε να μειωθεί η αλληλεπίδραση μεταξύ τους και να περιορίσουν και πάλι τη δυνητική εξάπλωση του ιού σε περίπτωση που φτάσει στη βάση. "Το προσωπικό μας λειτουργεί σε φυσικές ζώνες στο κτίριο των αρχηγείων και κανείς δεν διασχίζει αυτές τις προκαθορισμένες ζώνες", ανέφερε ο O'Shaughnessy.

Οι κορυφαίοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ έχουν υιοθετήσει παρόμοια μέτρα στο Πεντάγωνο και τα πρωτόκολλα κοινωνικής απομάκρυνσης υποτίθεται ότι ισχύουν σε όλες τις υπηρεσίες, αν και υπάρχουν σαφείς αποδείξεις ότι αυτές οι πολιτικές δεν εφαρμόστηκαν ομοιόμορφα.

Έχουν παρθεί μέτρα ώστε το προσωπικό να μπορεί να εργάζεται εξ αποστάσεως , αλλά με αυτόν τον τρόπο έχει γίνει προφανές πως κάποια ευαλωτότητα όσον αφορά στις κυβερνοεπιθέσεις πρέπει τώρα να μετριαστεί.

Ο O'Shaughnessy δήλωσε ότι η NORTHCOM είχε μιλήσει ειδικά με την Apple για την ανάπτυξη λύσεων τόσο για την επέκταση όσο και για τη βελτίωση των ευκαιριών τηλεργασίας. Επισημαίνει επίσης πως ορισμένες λειτουργίες όπως αυτές που ασκούνται στα κέντρα διοίκησης και ελέγχου ενός πλοίου. Δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως.

Το Πεντάγωνο έχει πράγματι λάβει μέτρα για να εξασφαλίσει ότι οι εξειδικευμένες εγκαταστάσεις συνέχειας όπως το Cheyenne Mountain διατηρούνται διαθέσιμες για κρίσιμες αποστολές και δεν γεμίζουν με προσωπικό από μονάδες που αναζητούν απλώς επιπλέον χώρο εργασίας για να τηρήσουν τις κατευθυντήριες γραμμές κοινωνικής απομάκρυνσης.

Στις 18 Μαρτίου 2020, ο Derek Maurer, αναπληρωτής υφυπουργός Άμυνας προκειμένου να εξασφαλιστεί η συνέχεια της αποστολής, εξέδωσε ένα υπόμνημα στο οποίο συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «οι αμερικανικές στρατιωτικές μονάδες δεν είχαν εξουσιοδοτηθεί να χρησιμοποιούν εναλλακτικές τοποθεσίες του υπουργείου άμυνας ... για λόγους που αφορούν στην κοινωνική απομάκρυνση και η πρόσβαση στις περιοχές αυτές απαιτεί ειδική έγκριση από την υπεύθυνη διοίκηση»

Το σημείωμα του Maurer ανέφερε συγκεκριμένα μια άλλη περιοχή συνέχειας, το Raven Rock Mountain Complex (RRMC), γνωστό και ως Site R, μια άλλη τεράστια υπόγεια πόλη που χτίστηκε κάτω από τα βουνά Appalachian κοντά στο Blue Ridge Summit, της Pennsylvania. Βρίσκεται κοντά στο προεδρικό καταφύγιο στο Camp David, το Raven Rock, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του στη δεκαετία του 1950 και περιγράφηκε ως "υπόγειο Πεντάγωνο" και εξυπηρετεί τον κύριο εναλλακτικό χώρο για το ανώτερο προσωπικό του Υπουργείου Άμυνας ώστε να επιχειρήσουν όποτε κριθεί απαραίτητο.

Το Raven Rock, μαζί με το βουνό Cheyenne Mountain και το κέντρο εκτάκτων επιχειρήσεων του Mount Weather ένα άλλο ενισχυμένο συγκρότημα που βρίσκεται στην κοιλάδα Shenandoah της Βιρτζίνια, αντιπροσωπεύουν τον τριπλό πυρήνα κυβερνητικών τοποθεσιών από όπου συνεχίζεται η διακυβέρνηση της χώρας. Ένα τμήμα του συγκροτήματος Mount Weather χρησιμεύει επίσης ως κύριο κέντρο διοίκησης της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης (FEMA), η οποία συμμετέχει επίσης στις προσπάθειες αντιμετώπισης του COVID-19.

Οι περιορισμοί του Πενταγώνου σχετικά με την πρόσβαση σε αυτούς τους χώρους είναι επίσης απαραίτητοι για να αποφευχθεί η διείσδυση του COVID-19 σε αυτές, όπου θα μπορούσε να εξαπλωθεί γρήγορα και να καταστήσει τις εγκαταστάσεις μη λειτουργικές μέχρις ότου το προσωπικό ολοκληρώσει τη χρονοβόρα και δαπανηρή προσπάθεια απολύμανσης.

"Για άλλες εναλλακτικές τοποθεσίες, αναλογιστείτε τον αντίκτυπο που έχει ο COVID-19 και σχετίζεται με αποφάσεις και βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζονται μέτρα ελέγχου ώστε να αποφευχθεί η μόλυνση των τοποθεσιών", ανέφερε το σημείωμα του Maurer.

Είναι ο ίδιος λόγος για τον οποίο όσοι βρίσκονται στα κέντρα ελέγχου των NORTHCOM και NORAD είναι πλέον απομονωμένοι, ακόμη και από το υπόλοιπο προσωπικό. Δεν είναι σαφές πόσο καιρό θα παραμείνουν σε αυτή την κατάσταση στο βουνό Cheyenne και στην άλλη, ανώνυμη εναλλακτική τοποθεσία.

Οι ειδικοί προειδοποίησαν ότι το COVID-19 θα μπορούσε να συνεχίσει να είναι μια σοβαρή κρίση δημόσιας υγείας στις Ηνωμένες Πολιτείες, με σημαντικές δευτεροβάθμιες επιπτώσεις, για μήνες, αν όχι και χρόνια.

"Αυτός είναι ένας μαραθώνιος, όχι ένα σπριντ", δήλωσε ο πτέραρχος O'Shaughnessy σε όσους συμμετείχαν στη διαδικτυακή συζήτηση.

Το Cheyenne Mountain και άλλες οχυρωμένες ή απομονωμένες περιοχές μοιάζουν να είναι το σπίτι για τις ομάδες παρακολούθησης των NORTHCOM και NORAD για το εγγύς μέλλον προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι μπορούν να συνεχίσουν να εκτελούν τη ζωτική τους αποστολή παρακολούθησης του ουρανού και του διαστήματος πάνω από τη Βόρεια Αμερική και να βρίσκονται σε μια έντονη επιφυλακή όσον αφορά σε άλλες απειλές που μπορεί να απειλήσουν την πατρίδα.

πηγή: https://www.thedrive.com/the-war-zone/32777/covid-19-drives-command-teams-charged-with-homeland-defense-into-cheyenne-mountain-bunker?fbclid=IwAR3uaJ4xJjs4vknK8XwWyIsL-meTFGBqxpygJVEro3VSIKRmFgIF250Eko0

Πηγή

Αττικά Νέα

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments