“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Προς Νίκο Κοτζιά (και συνεργάτες): Το διάβημα ανακοινώνεται, δεν διαρρέεται…

Πώς έγινε υπουργός ο Νίκος Κοτζιάς;
Πληροφορηθήκαμε από το ρεπορτάζ του νέου (αμέσως μετά τις εκλογές) συνεργάτη της Καθημερινής Σωτήρη Σιδέρη για το «διάβημα της Αθήνας για την επίθεση Σόιμπλε σε Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με τη «διαρροή» «έγκυρων πηγών» του ΥΠΕΞ προς τον συντάκτη της Καθημερινής «το διάβημα θεωρήθηκε επιβεβλημένο, καθώς εκτιμήθηκε ότι οι χαρακτηρισμοί του κ. Σόιμπλε για τον κύριο Βαρουφάκη ότι είναι ‘’ανόητα αφελής’’ συνιστούν αντιδεοντολογική συμπεριφορά και η Αθήνα όφειλε να αντιδράσει».

Η δίκαιη και ορθή, ωστόσο, αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης να διαμαρτυρηθεί για την ενορχηστρωμένη--από τον Σόιμπλε—απαξιωτική δράση σε βάρος του Ελληνα υπουργού οικονομικών, υπονομεύτηκε από την αντιδεοντολογική συμπεριφορά των «έγκυρων πηγών» του ΥΠΕΞ οι οποίες προτίμησαν να διαρρεύσουν την είδηση του διαβήματος στον (εκλεκτό τους) δημοσιογράφο και όχι να την ανακοινώσουν ως όφειλαν. Το αποτέλεσμα αυτής της αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς ήταν το περιεχόμενο του ελληνικού διαβήματος να μεταφερθεί από το ρεπορτάζ της Καθημερινής ελλιπώς και εσφαλμένα, καθώς ουδέποτε ο Σόιμπλε χαρακτήρισε τον Γ. Βαρουφάκη «ανόητα αφελή».

Προκειμένου το ΥΠΕΞ να μη χάσει το στόχο του διαβήματος υποχρεώθηκε να διευκρινίσει «ατύπως» ότι το διάβημα προς το Βερολίνο έγινε για τη γενικότερη απαξιωτική συμπεριφορά του Σόιμπλε προς τον Ελληνα υπουργό οικονομικών.

Υ.Γ.1 Το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών με το διάβημά του προς το Βερολίνο συμπεριφέρθηκε ως όφειλε: Δηλαδή ως υπουργείο εξωτερικών μιας ανεξάρτητης χώρας της οποίας η κυβέρνηση δεν είναι γερμανική μαριονέτα.

Υ.Γ.2. οι «έγκυρες πηγές» του ελληνικού ΥΠΕΞ με διαρροές θεμάτων ρουτίνας σε «εκλεκτούς» δημοσιογράφους υπονομεύουν αυτό ακριβώς που υποτίθεται ότι εξυπηρετούν: Τη διπλωματία αρχών, που είναι το μόνο καταφύγιο μιας χώρας του μεγέθους και των δυνατοτήτων της Ελλάδας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛAΚΑΣ

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments