@!«Εστίν ουν η ουσία των πραγμάτων αρμονία και αριθμός σφαιρών στρεφομένων»!@

*Διά-Κόσμος Ἑλλάς «Το ποιο επικίνδυνο από όλα τα ηθικά διλήμματα είναι όταν, είμαστε υποχρεωμένοι να κρύβουμε την αλήθεια για να βοηθήσουμε την αλήθεια να νικήσει»

Η ιστορία δεν είναι χρήσιμη επειδή διαβάζει κανείς εκεί το παρελθόν, αλλά επειδή διαβάζει το μέλλον

!@~~~@~~~@!

9.4.20

Τελεσίγραφο, απειλές και δωροδοκίες προς Πολιτικούς, από την Τουρκία για να περάσουν εμπορεύματα στην Χίο!....

Μας πιέζει η Τουρκία για να φέρει εμπορεύματα στην Χίο !

Πιέζει η Τουρκία για μεταφορά εμπορευμάτων μέσω Χίου Οδηγίες από τον Ε.Ο.Δ.Υ. αναμένει η Περιφερειακή Ενότητα

Το μερικό άνοιγμα της ακτοπλοϊκής γραμμής Χίου – Τσεσμέ για τη μεταφορά εμπορευμάτων, αιτείται με έγγραφό της από τις αρχές του νησιού η τουρκική εταιρεία «Turyol», προκειμένου να εκτελεστούν δρομολόγια στις 9,11 και 12/4.

Το συγκεκριμένο αίτημα έρχεται να απασχολήσει τις αρχές εν μέσω καθολικής απαγόρευσης λόγω κορωνοϊού, με το Τελωνείο της Χίου να επισημαίνει σε έγγραφό του, ότι τέτοιου είδους διελεύσεις εγκυμονούν σοβαρότατους κινδύνους ευρείας διασποράς του covid 19. Ωστόσο, όπως αναφέρει σε σχετικό υπηρεσιακό έγγραφο, οι διατάξεις των νόμων εξαιρούν τους οδηγούς φορτηγών οχημάτων τα οποία διελαύνουν για τη μεταφορά εμπορευμάτων καθώς και το απολύτως απαραίτητο βοηθητικό προσωπικό που τους συνοδεύει.

Όμως, στην περίπτωση της Χίου η κατάσταση διαφοροποιείται αρκετά αφού οι Τούρκοι οδηγοί που θα βρίσκονται στα φορτηγά δεν «διελαύνουν» απλώς αλλά θα πρέπει παραμείνουν στο νησί μέχρι τη μεταφόρτωση των νταλικών στο πλοίο της γραμμής για Πειραιά.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας Παντελή Βρουλή, οι λύσεις στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι δύο. Η πρώτη είναι οι Τούρκοι οδηγοί που θα συνοδεύσουν τις νταλίκες, να παραμείνουν στη Χίο σε καραντίνα για 14 ημέρες και στη συνέχεια να τους επιτραπεί η συνέχιση του ταξιδιού τους. Η δεύτερη είναι οι νταλίκες να φθάσουν στη Χίο χωρίς οδηγούς και να παραλειφθούν είτε από Τούρκους οδηγούς που βρίσκονται στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα χωρίς να έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό είτε από Έλληνες οδηγούς.

Τη λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα θα έρθει να δώσει ο Ε.Ο.Δ.Υ., από τον οποίο ο Χιώτης αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας αναμένει τις σχετικές οδηγίες.

Politischios.gr 9/4/2020

Σχ. Δεν φτάνει δηλαδή ο ψυχρός πόλεμος που έχουμε με την Τουρκία, αλλά έχουν το θράσος να μας ζητάνε να στέλνουν τα εμπορεύματα τους..

Ξέρετε από που αντλούν το θράσος αυτό ;

Από την γνώση που έχουν για το ποιους έχουν απέναντι τους…

Τέτοιοι είμαστε, τέτοια μας κάνουν…

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

@!ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ!@