“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Φινλανδία: Το κράτος κοινωνικής πρόνοιας καταρρέει !......«Οι Φινλανδοί ήθελαν ως εγγύηση τον Παρθενώνα!»

Ένα από τα καλύτερα ταμεία του κόσμου δεν μπορεί να αντιμετωπίσει συνέπειες του κορωνοϊού

(Bloomberg) - Ένα από τα καλύτερα ταμεία κοινωνικού κράτους στον κόσμο αρχίζει να εμφανίζει ρωγμές, καθώς το φαινόμενο του κορωνοϊού προκαλεί μαζική ανεργία.

Το σύστημα παροχών στους άνεργους της Φινλανδίας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ξαφνική αύξηση της ζήτησης, σύμφωνα με το μεγαλύτερο ταμείο ανεργίας της χώρας, YTK.

Περισσότεροι από 300.000 Φιλανδοί ξαφνικά βρίσκονται χωρίς εργασία, είτε με προσωρινές απολύσεις είτε με οριστικές περικοπές θέσεων εργασίας. Ένα μεγάλο μέρος αυτών ίσως χρειαστεί να περιμένει μέχρι το επόμενο έτος για να λάβει την πρώτη πληρωμή επιδόματος του, δήλωσε η YTK.

Τα χρήματα δεν είναι το πρόβλημα, δήλωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος Sanna Alamaki σε επιστολές προς τα μέλη, οι οποίες απεστάλησαν μέχρι την 1η Απριλίου. Το θέμα είναι "ότι δεν μπορούμε να επεξεργαστούμε τις αιτήσεις για επιδόματα και, κατά συνέπεια, τα χρήματα δεν μπορούν να πληρωθούν αρκετά γρήγορα", είπε.

Η YTK αναμένει να «κατακλυστεί» με πέραν των 100.000 αιτήσεων μέχρι τον Απρίλιο. Αυτός είναι ο διπλάσιος αριθμός που κανονικά θα επεξεργαζόταν σε διάστημα ενός έτους. Ακόμα κι αν τριπλασιάσει το προσωπικό, οι άνθρωποι θα εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τριμηνιαία αναμονή για το επίδομα ανεργίας τους, ανέφερε η YTK. Αυτό υπερβαίνει το νόμιμο όριο των 30 ημερών.

Οι Φιλανδοί, μαζί με τους σκανδιναβικούς γείτονές τους, βασίζονται σε ένα γενναιόδωρο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας για να εξασφαλίσουν ότι όσοι χάσουν το μισθό τους εξακολουθούν να λαμβάνουν κάποια μορφή μηνιαίας υποστήριξης. Όταν αυτό το δίχτυ ασφαλείας αρχίζει να σπάει, τότε διακινδυνεύει να ανατρέψει το κοινωνικό μοντέλο που στηρίζει τα υψηλά επίπεδα εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, κάτι το οποίο είναι δεδομένο για τους Σκανδιναβούς.

Το ταμείο, το οποίο αντιπροσωπεύει το 20% των μισθωτών στη Φινλανδία, κάλεσε την κυβέρνηση να βοηθήσει και ζήτησε να χορηγήσει επιδοτήσεις σε εταιρείες που απολύουν εργαζόμενους έτσι ώστε να συνεχίσουν να πληρώνονται μέσω της μισθοδοσίας.

Σε επιστολή προς τα μέλη, το ταμείο ανέφερε ότι περισσότερα από 270.000 μέλη διατρέχουν τον κίνδυνο να χάσουν τη δουλειά τους. Αυτό συγκρίνεται με τα 187.000 άτομα που ήταν άνεργα το Φεβρουάριο, σύμφωνα με επίσημες στατιστικές.

http://dia-kosmos.blogspot.gr/


«Οι Φινλανδοί ήθελαν ως εγγύηση τον Παρθενώνα!»



Σε μια απίστευτη αποκάλυψη προχώρησε η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, η οποία, επικαλούμενη διπλωματικές πηγές, μετέδωσε ότι, την ώρα που στις Βρυξέλλες οι διαβουλεύσεις έπαιρναν φωτιά, προκειμένου να επιτευχθεί μια συμφωνία τόσο για το δεύτερο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα, όσο και για τα μέτρα που απαιτούνται για τη σταθεροποίηση της ζώνης του ευρώ, οι Φινλανδοί ζητούσαν την υποθήκευση του Παρθενώνα (!) ως εγγύηση για τη συμμετοχή τους στο νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα.

 Ως απαραίτητη συνθήκη για τη χορήγηση του νέου δανείου, η Φινλανδία, κατά τη διάρκεια των πυρετωδών διαπραγματεύσεων στη Σύνοδο Κορυφής, ζήτησε ως εγγύηση δημόσια αγαθά, όπως μερικά ελληνικά νησιά και την Ακρόπολη» γράφει η Ιταλική εφημερίδα και αναμεταδίδει το Πρώτο Θέμα.

Μάλιστα, οι Φινλανδοί «κοστολόγησαν» τον Παρθενώνα στα 300 εκατομμύρια ευρώ!


Στο τέλος του άρθρου, η Corriere della Sera θέτει και ένα ρητορικό ερώτημα

«Άραγε, θα άφηναν τον Παρθενώνα στο σημείο και θα τον νοικιάζανε ή θα τον έπαιρναν μαζί τους στο Ελσίνκι»;

Comments