@!«Εστίν ουν η ουσία των πραγμάτων αρμονία και αριθμός σφαιρών στρεφομένων»!@

*Διά-Κόσμος Ἑλλάς «Το ποιο επικίνδυνο από όλα τα ηθικά διλήμματα είναι όταν, είμαστε υποχρεωμένοι να κρύβουμε την αλήθεια για να βοηθήσουμε την αλήθεια να νικήσει»

Η ιστορία δεν είναι χρήσιμη επειδή διαβάζει κανείς εκεί το παρελθόν, αλλά επειδή διαβάζει το μέλλον

!@~~~@~~~@!

10.4.20

Ενέργειες

Οι άλλες απειλές κατά της ειρήνης σημαντικοί περιφερειακοί πόλεμοι αποσχιστική πόλεμοι στο εσωτερικό πολυεθνικών κρατών (λχ. Γερμανία και Τουρκία), κι επαναστάσεις από τη λαϊκή βάση δεν δημιουργούν απαραίτητα άμεσο κίνδυνο για τις ΗΠΑ.

Ακόμη κι ένας πυρηνικός πόλεμος ανάμεσα, πχ. στην Ινδία και το Πακιστάν ή το Ισραήλ και το Ιράν, όσο τρομακτικός κι αν είναι, δεν θα φέρει πιο κοντά στις ΗΠΑ κάποια σοβαρή απειλή.

Ένα ζήτημα κλειδί στην συζήτηση γύρω από την εθνική ασφάλεια αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να προσδιοριστεί η απειλή . Το πως προσδιορίζει κανείς μια πρόκληση καθορίζει σε μεγάλο βαθμό και την απάντησή του. Γι΄ αυτό και το ζήτημα του εν λόγω προσδιορισμού δεν αποτελεί μονάχα μια διανοητική άσκηση, αλλά κι ένα στρατηγικά σημαντικό εγχείρημα, με πολλές διαστάσεις.

Ο προσδιορισμός της απειλής πρέπει να παράσχει το εφαλτήριο για την εθνική κινητοποίηση. Πρέπει να διαγράφει καθαρά τα ρίσκα που ενυπάρχουν. Πρέπει να αντιλαμβάνεται όχι μονάχα την ουσία της απειλής, αλλά και την πολυπλοκότητά της σε κάποιο βαθμό.

Πρέπει να ξεχωρίζει τα άμεσα από τα μακροπρόθεσμα καθήκοντα. Και πρέπει να κάνει διάκριση ανάμεσα στους μόνιμους συμμάχους, του ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΟΥΣ συνεργάτες, και τους συγκαλυμμένους αντιπάλους και τους δεδηλωμένους εχθρούς!.......

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

@!ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ!@