“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Βατικανό: Αν οι γονείς δεν πάρουν το νόμο στα χέρια τους και να του φυτέψουν μια σφαίρα ανάμεσα στα μάτια, δικαιοσύνη δεν θα δούν!.....

Βατικανό: Η Αγία Έδρα «χαιρετίζει» την αθώωση του καρδιναλίου Pell, που βίασε δύο ανήλικα παιδιά εκκλησιαστικής χορωδίας !...... 
Μήπως υπήρξε δικαιοσύνη για τις σφαγές των Ελλήνων από Λαθρομετανάστες; 


“Αηδία και θυμό” για την αθώωση του καρδινάλιου Pell αισθάνεται ο πατέρας του ενός από τα δύο παιδιά της χορωδίας, το οποίο πέθανε το 2014 από υπερβολική δόση χωρίς ποτέ να μιλήσει για ενδεχόμενη επίθεση,. Ο ίδιος πατέρας σχεδιάζει να προσφύγει στα αστικά δικαστήρια για αποζημιώσεις από τον Pell

«Η Αγία Έδρα, η οποία είχε ανέκαθεν εμπιστοσύνη στην αυστραλιανή δικαιοσύνη, χαιρετίζει την ομόφωνη απόφαση που εκδόθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο για τον καρδινάλιο Pell, η οποία τον αθωώνει από όλες τις κατηγορίες για επιθέσεις σε ανηλίκους», ανέφερε το Βατικανό σε ανακοίνωση που εξέδωσε.



«Ο καρδινάλιος Pell(…) διακήρυττε ανέκαθεν την αθωότητά του, περιμένοντας να διαπιστωθεί η αλήθεια», αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία επαναλαμβάνεται πως η Αγία Έδρα είναι “δεσμευμένη να εμποδίσει και να καταγγείλει όλες τις υποθέσεις σεξουαλικής επίθεσης σε ανηλίκους”.

Ο καρδινάλιος George Pell, ο οποίος ήταν άλλοτε ένας από τους ισχυρότερους ιεράρχες του Βατικανού, βγήκε την Τρίτη από τη φυλακή της Αυστραλίας, όπου κρατούνταν εδώ και ένα χρόνο, μετά την αθώωσή του από το κορυφαίο δικαστήριο της χώρας (High Court) για μια πολύκροτη υπόθεση παιδεραστίας.

Ο πάπας Φραγκίσκος, μιλώντας λίγες μόνο ώρες μετά την αθώωση του Pell από την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης, αφιέρωσε την πρωινή λειτουργία της Τρίτης σ’ αυτούς που υποφέρουν σήμερα από άδικες καταδίκες.

Ο πολιτειακός πρωθυπουργός της Βικτώριας, Daniel Andrews, αρνήθηκε να σχολιάσει την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.



“Έχω μόνο ένα μήνυμα για όλα τα παιδιά που έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης: Σας βλέπω, σας ακούω, σας πιστεύω” είπε.

Ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης της Αυστραλίας δηλώνει “σοκαρισμένο” από την αθώωση του καρδιναλίου.Ο δικηγόρος του είπε ότι ο Pell καταδικάστηκε λόγω της πίεσης που άσκησαν τα μέσα ενημέρωσης αλλά και από τους κακούς χειρισμούς της αστυνομίας.

“Το Ανώτατο Δικαστήριο διόρθωσε μια αδικία” είπε.

Ο άνδρας που τον κατήγγειλε, το δεύτερο από τα δυο αγόρια, δήλωσε ότι αισθάνεται “ανακούφιση που τελείωσε η δικαστική διαδικασία”.

Ο Pell, πρώην υπουργός Οικονομίας του Βατικανού και ηλικίας 78 ετών, είχε καταδικασθεί τον Μάρτιο του 2019 σε κάθειρξη έξι ετών για βιασμό και σεξουαλικές επιθέσεις σε δύο παιδιά της χορωδίας το 1996 και το 1997 μέσα στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πατρικίου της Μελβούρνης της οποίας ήταν ο Aρχιεπίσκοπος.

Η καταδίκη του, η οποία είχε επικυρωθεί τον Αύγουστο σε δεύτερο βαθμό, ακυρώθηκε τελικά την Τρίτη από το Ανώτατο Δικαστήριο της Αυστραλίας, το οποίο τον αθώωσε λόγω αμφιβολιών από πέντε κατηγορίες άσκησης σεξουαλικής βίας.

Ο Pell, ο οποίος ανέκαθεν διακήρυσσε την αθωότητά του, βγήκε στη συνέχεια από τη φυλακή του Μπάργουον, κοντά στη Μελβούρνη, στην οποία κρατούνταν εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο και υποστήριξε με ανακοίνωση που εξέδωσε πως η απόφαση αυτή επιτρέπει να διορθωθεί “μια σοβαρή αδικία”.

Μεταφέρθηκε σε μοναστήρι στο Κιού της Μελβούρνης όπου θα μείνει προσωρινά.

Η καταδικαστική απόφαση, που είχε εκδοθεί πρωτοδίκως τον Δεκέμβριο 2018 στη Μελβούρνη, είχε επικυρωθεί πέρυσι το καλοκαίρι από το Ανώτατο Δικαστήριο της Πολιτείας της Βικτόρια, ωστόσο η απόφαση αυτή σε δεύτερο βαθμό δεν ήταν ομόφωνη.

Δύο δικαστές είχαν ψηφίσει υπέρ της ενοχής του πρώην αρχιεπισκόπου, όμως ο τρίτος είχε δικαιώσει τον ιεράρχη.

Αξιοπιστία του μηνυτή

Την Τρίτη οι επτά δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου της Αυστραλίας αποφάνθηκαν ομόφωνα πως το Ανώτατο Δικαστήριο της Πολιτείας της Βικτόρια “παρέλειψε να εξετάσει το ερώτημα αν εξακολουθεί να υπάρχει εύλογη πιθανότητα να μην διαπράχθηκε το αδίκημα”, προκρίνοντας έτσι τη θεμελιώδη αρχή της “εύλογης αμφιβολίας” υπέρ του κατηγορουμένου.

Μολονότι κλείνει την ποινική πτυχή μιας πολύ παλιάς υπόθεσης, η απόφαση αυτή δεν απαλλάσσει τον καρδινάλιο από τον κίνδυνο των διώξεων στα αστικά δικαστήρια.

Ο πατέρας του ενός από τα δύο παιδιά της χορωδίας, το οποίο πέθανε το 2014 από υπερβολική δόση χωρίς ποτέ να μιλήσει για ενδεχόμενη επίθεση, σχεδιάζει πράγματι να προσφύγει στα αστικά δικαστήρια για αποζημιώσεις.

Στη υπόθεση ήταν συνεπώς αντιμέτωποι το δεύτερο παιδί της χορωδίας, που είναι σήμερα τριαντάρης, με τον Pell έναν καρδινάλιο που συμμετείχε στην εκλογή δύο παπών, ήταν ένας από τους στενούς συμβούλους του πάπα Φραγκίσκου και μάλιστα είχε συμμετάσχει στη διαμόρφωση της απάντησης της Καθολικής Εκκλησίας στα σκάνδαλα παιδεραστίας. Η δίκη αφορούσε συνεπώς κυρίως την αξιοπιστία της μαρτυρίας του μηνυτή.George Pell leaves HM Prison Barwon in Geelong, Tuesday, April 7, 2020. Cardinal George Pell has won his appeal bid to the High Court and will be freed from prison after spending more than 400 days behind bars for child sex abuse. (AAP Image/James Ross) NO ARCHIVING

Αυτοκίνητο μεταφέρει τον καρδινάλιο σε μοναστήρι της Μελβούρνης. Είναι πλέον ελεύθερος. Φώτο: ΑΑΡ

“Αηδία”

Η Λάιζα Φλιν, δικηγόρος του πατέρα του παιδιού της χορωδίας που έχει πεθάνει, εξέφρασε την “αηδία” του πελάτη της.



“Πασχίζει να καταλάβει την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Αυστραλίας. Λέει πως δεν πιστεύει πια στο δικαστικό σύστημα της χώρας μας”, υπογράμμισε.

Η Κάθι Κέζελμαν, πρόεδρος της οργάνωσης υποστήριξης των θυμάτων Blue Knot Foundation, δήλωσε πως η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Αυστραλίας είναι “συντριπτική” για πολυάριθμα θύματα.


“Η πανδημία της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας απείλησε την ασφάλεια εκατομμυρίων παιδιών”, δήλωσε. “Ο κ. Pell έχει τώρα την ελευθερία του, όμως πολυάριθμα θύματα επιθέσεων δεν ήταν ελεύθερα ποτέ, παγιδευμένα στη φρίκη των εγκλημάτων που αποδεκάτισαν τη ζωή τους”.

“Δεν ήταν δημοψήφισμα για την Εκκλησία”

Ο καρδινάλιος από την πλευρά του ευχαρίστησε τους συνηγόρους του, τους υποστηρικτές του και την οικογένειά του υπογραμμίζοντας πως δεν τρέφει “καμιά πικρία” για τον κατήγορό του.

“Δεν θέλω η αθώωσή μου να προσθέσει στον πόνο και την πικρία που πολλοί αισθάνονται. Υπάρχουν σίγουρα πολύς πόνος και πολλή πικρία”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

“Εντούτοις η δίκη μου δεν ήταν ένα δημοψήφισμα για την Καθολική Εκκλησία ούτε ένα δημοψήφισμα για τον τρόπο που οι αρχές της Εκκλησίας στην Αυστραλία αντιμετώπισαν το έγκλημα της παιδοφιλίας στην Εκκλησία. Το ζήτημα ήταν αν είχα διαπράξει αυτά τα φρικτά εγκλήματα, κάτι που δεν συνέβη.FILE – In this Feb. 26, 2019, file photo, Cardinal George Pell arrives at the County Court in Melbourne, Australia. Pell, the most senior Catholic to be found guilty of sexually abusing children, has lodged an appeal in Australia’s highest court against his convictions for molesting two choirboys in a cathedral more than two decades ago. (AP Photo/Andy Brownbill, File)

Ο Pell ήταν το νούμερο τρία στην ιεραρχία του Βατικανού, επικεφαλής των οικονομικών της Αγίας Έδρας και υπεύθυνος για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Η πενταετής θητεία του ως “ταμίας” του Βατικανού ολοκληρώθηκε λίγες μέρες προτού καταδικαστεί τον περασμένο Μάρτιο για την κακοποίηση δύο ανήλικων αγοριών τη δεκαετία του ’90. Ο πάπας Φραγκίσκος τον είχε απομακρύνει από το στενό κύκλο συμβούλων του δύο μήνες νωρίτερα.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian, το γεγονός ότι ο Pell έχει ήδη περάσει εδώ και τρία χρόνια την ηλικία κατά την οποία καρδινάλιοι και αξιωματούχοι του Βατικανού παραιτούνται από τις θέσεις τους σημαίνει ότι δεν αναμένεται να επιστρέψει στην θέση του στην Αγία Έδρα.

Πηγή

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments