“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

ΗΠΑ: οι ANTIFA -SOROS, κατέστρεψαν την προτομή του Μιγκέλ Θερβάντες, ενός πρώην σκλάβου

Το 1575, μετά από μάχες σε εκστρατείες ενάντια στους Τούρκους στη Μεσόγειο, ο Θερβάντες συνελήφθη από Βέρβερους πειρατές  και μεταφέρθηκε στο Αλγέρι.

Το 1575, μετά από μάχες σε εκστρατείες ενάντια στους Τούρκους στη Μεσόγειο, ο Θερβάντες συνελήφθη από Βέρβερους πειρατές  και μεταφέρθηκε στο Αλγέρι. Εκεί κρατήθηκε ως σκλάβος για πέντε χρόνια. Όταν απελευθερώθηκε -με τα λύτρα που συγκέντρωσαν  οι Τριαδιστές μοναχοί του μοναστηριού στο οποίο έμελλε τελικά να ταφεί- ο Θερβάντες είχε γίνει ο άνθρωπος που θα έγραφε ένα από τα μεγαλύτερα μυθιστορήματα στην ιστορία.

«Η πενταετής αιχμαλωσία του στο Αλγέρι άφησε ένα ανεξίτηλο αποτύπωμα στη μυθιστοριογραφία του», λέει η μελετητής του Θερβάντες, Maria Antonia Garces, στο κανάλι BBC Culture. «Από τα πρώτα έργα που γράφτηκαν μετά την απελευθέρωσή του, όπως το θεατρικό έργο «Η ζωή στο Αλγέρι» (περ. 1581-1583) και το μυθιστόρημά του «Η Γαλάτεια» (1585), έως το μεταθανάτιο βιβλίο του «Τα πάθη του Περσίλες και της Σιγισμούντα»(1617), αυτή του η τραυματική εμπειρία εκφράζεται συνεχώς μέσα από το έργο του.»

Ο Θερβάντες ήταν ένας από τους αμέτρητους Ευρωπαίους που υποδουλώθηκαν από δουλεμπόρους (ειδικά τους Μουσουλμάνους Βέρβερους Πειρατές) κατά τη διάρκεια των αιώνων, αιχμαλωτισμένοι από παράκτιες επιδρομές πειρατών κατά μήκος των ακτών της Ιταλίας, της Βρετανίας, της Ιρλανδίας και της ανατολικής Μεσογείου. […]

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ: https://www.eleytheriagora.gr/3957569834-2/

http://dia-kosmos.blogspot.gr/ ctrl + ή - για αύξηση μείωση γραμματοσειράς

Comments