“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Η βία της παγκοσμιοποίησης-Άλντους Χάξλεϋ- ταξείδι!...

Γιατί το οικουμενικό ήταν μια Ιδέα.
Όταν αυτή πραγματώνεται μέσα στο παγκόσμιο, αυτοκτονεί ως Ιδέα, ως ιδανικός σκοπός. Αφού το ανθρώπινο έγινε η μόνη αρχή αναφοράς, αφού η ενυπάρχουσα στον ίδιο της τον εαυτό ανθρωπότητα κατέλαβε την κενή θέση του νεκρού Θεού, στο εξής το ανθρώπινο βασιλεύει μόνο του, αλλά δεν έχει πια τελικό σκοπό.

- Ποιος μπορεί να νικήσει το παγκόσμιο σύστημα; Σίγουρα όχι το κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης, το οποίο δεν έχει ως στόχο του παρά να εμποδίσει την απορύθμιση. Η πολιτική επίδρασή του μπορεί να είναι σημαντική, η συμβολική επίδρασή του όμως είναι μηδαμινή. Αυτή η βία είναι ένα ακόμη είδος εσωτερικής περιπέτειας που το σύστημα μπορεί να ξεπεράσει παραμένοντας κυρίαρχος του παιχνιδιού. Αυτό που μπορεί να νικήσει το σύστημα δεν είναι οι θετικές εναλλακτικές λύσεις, είναι οι ιδιαιτερότητες. Όμως αυτές δεν είναι ούτε θετικές, ούτε αρνητικές. Δεν αποτελούν εναλλακτική λύση, απλώς είναι άλλης τάξης.

Το παιχνίδι τους είναι ότι δεν παίζουν παιχνίδι!
Αν τους δείξω πως βλέπω ότι παίζουν, θα έχω παραβεί τους κανόνες και θα με τιμωρήσουν. Πρέπει να παίξω το παιχνίδι τους, δηλαδή να κάνω πως δεν βλέπω ότι παίζουν!...


ΕΝ-ΔΙΑ-ΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ







http://dia-kosmos.blogspot.gr/ ctrl + ή - για αύξηση μείωση γραμματοσειράς

Comments