“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Το άλλο «μαγαζί» ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟ... Γιατί έφαγαν τον κουμπάρο του Καμμένου και του Πατέρα!

ΕΘΝΙΚΟΙ ΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΕΣ - ΣΥΡΙΖΟΛΑΜΟΓΙΑΡΑΔΙΚΟ: Το άλλο «μαγαζί»


ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟ...

Του ΠΑΣΧΟΥ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗ

Δεν ήταν ένα το παραμάγαζο το οποίο έκανε outsoursing την εξουσία που ο λαός έδωσε στην Πρώτη Φορά Αριστερά.

Υπήρχε και άλλο και κατά πως δείχνουν τα πράγματα πολύ πιο επικίνδυνο, διότι συσχετιζόταν με συμμορίες του κοινού ποινικού δικαίου, με δολοφονίες, εκβιασμούς, με την «προστασία» 350 οίκων ανοχής, 250 studios, 300 παράνομων καζίνο και με μηνιαίο τζίρο να υπολογίζεται σε 1 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Καθημερινής» (24.5.2020), «τον Απρίλιο του 2016, η ηγεσία της ΕΥΠ είχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Βουλής για την εν εξελίξει μυστική έρευνα για τη διαφθορά στην αστυνομία. Αυτό προκύπτει με απόλυτη σαφήνεια από την 70σέλιδη αναφορά που συνέταξε η ΕΥΠ και υπέβαλε τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου στην τότε προϊσταμένη της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου. Αφορμή φέρεται να υπήρξε η καταγραφή συνομιλιών του μετέπειτα δολοφονηθέντος επιχειρηματία Δημήτρη Μάλαμα με εν ενεργεία βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και αντικείμενο τη διαμεσολάβηση του τελευταίου, ώστε διαγωνισμοί όπως αυτοί για την τροφοδοσία των hotspots ή για τη λειτουργία του καφενείου της Βουλής να καταλήξουν στον επιχειρηματία».

Το πιο περίεργο είναι ότι αμέσως μετά την ενημέρωση η ΕΥΠ καταγράφει στην αναφορά της ότι «μετά την ενημέρωση του κ. πρωθυπουργού και του κ. προέδρου της Βουλής από την Υπηρεσία μας, ο βουλευτής καλεί εκ νέου τον Μάλαμα και του αναφέρει για τη διαρροή που υπάρχει στη δράση τους. (...) Κατά τη διάρκεια της έρευνάς μας διαπιστώθηκε ότι το κύκλωμα πλέον δεν χρησιμοποιεί τα καρτοτηλέφωνα για τον ορισμό των ραντεβού». Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ: «Ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μάλαμας δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2019 στο Χαϊδάρι λίγα μέτρα από τα γραφεία της εταιρείας εμπορίας καφέ που είχε στην ιδιοκτησία του. (...) Hταν στενός συνεργάτης με τον απόστρατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. Σπύρο Παπαχρήστου, που και αυτός δολοφονήθηκε τον Μάιο του 2018 έξω από ταβέρνα στην Παλλήνη».

Το θέμα αυτό επισκιάστηκε από τις ηχογραφημένες συνομιλίες Νίκου Παππά - Σάμπυ Μιωνή, αλλά είναι απείρως σοβαρότερο από μια υπόθεση πολιτικής διαφθοράς που μπορεί να προκύψει από τις εν λόγω κασέτες.

Δεν είναι μόνο οι δύο μαφιόζικες δολοφονίες των πρωταγωνιστών.

Είναι και το γεγονός ότι...μια εγκληματική οργάνωση του κοινού ποινικού δικαίου, που μπορούσε να δρα στις γειτονιές μας, είχε τέτοιες πολιτικές διασυνδέσεις ώστε να μαθαίνει για τις απόρρητες ενημερώσεις που είχαν δύο κορυφαίοι πολιτειακοί παράγοντες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο τότε πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Αυτό το «μαγαζί», η δράση του οποίου δεν ξέρουμε ακόμη μέχρι πού φτάνει, πρέπει να ελεγχθεί εξονυχιστικά από τη Δικαιοσύνη.


Δεν ρίχνει απλώς σκιές στη Δημοκρατία. Έχει και αίμα...

Γιατί έφαγαν τον κουμπάρο του Καμμένου και του Πατέρα!

Η Ελληνική Αστυνομία ξετυλίγει το κουβάρι της δολοφονίας του 57χρονου πρώην αστυνομικού Σπύρου Παπαχρήστου, ο οποίος έχασε την ζωή του το βράδυ της Δευτέρας έξω από την ταβέρνα Κρητικός, στην Παλλήνη, αφού δέχθηκε πυροβολισμούς από δύο αγνώστους, με πέντε σφαίρες.

Ο Παπαχρήστου ήταν πρώην ΕΚΑΜίτης ενώ αυτή την περίοδο εργαζόταν ως υπεύθυνος ασφαλείας για την ευρύτερη οικογένεια Λάτση. Είχε αναλάβει ιδιαίτερα τον γιο της Μαριάννας Λάτση και την κόρη, Πάρη και Εριέττα, ενώ είχε υπό την προστασία του και τη χήρα του μπάρμπα Γιάννη, τη γιαγιά Λάτση.

Στην δημοσιότητα έρχεται και η συγγένεια του Παπαχρήστου με τον υπουργό Πάνο Καμμένο και τον επιχειρηματία Νικόλα Πατέρα, αφού και με τους δύο ήταν κουμπάρος. Για τον λόγο αυτό, η δολοφονία λαμβάνει αυτομάτως άλλη βαρύτητα και από την ΕΛ.ΑΣ. λαμβάνονται υπ’όψιν όλα τα ενδεχόμενα ενώ εξετάζεται κάθε επαφή που είχε το τελευταίο διάστημα. Η ΕΛ.ΑΣ. στρέφεται προς την κατεύθυνση ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών

Η κατηγορία για την διαφθορά αστυνομικών, η απαλλαγή και η τιμητική διάκριση

Το όνομα του τότε αστυνόμου Β’ Σπύρου Παπαχρήστου είχε εμπλακεί σε σοβαρή υπόθεση διαφθοράς αστυνομικών, που κατηγορούνταν ως «εισπράκτορες» χρηματικών ποσών από «προστασίες» σε ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, αργότερα όμως απαλλάχθηκε τον κατηγοριών.
 
Ειδικότερα, τον Αύγουστο του 1996, στην Κυψέλη, είχαν συλληφθεί από αστυνομικούς ο συνταξιούχος αστυνομικός Π. Γούσης και ο έμπορος Δ. Τσιρτσίκος και στην τσάντα που κρατούσαν βρέθηκαν 5.000.000 δρχ. Και οι δύο ισχυρίσθηκαν ότι τα χρήματα αυτά προορίζονταν για κάποιους υψηλόβαθμους αξιωματικούς της Αστυνομίας. Στο σπίτι του Π. Γούση βρέθηκε ένας κατάλογος με ονόματα νυχτερινών κέντρων, χρηματικά ποσά και ονόματα αστυνομικών. Η υπόθεση δεν διερευνήθηκε από την Αστυνομία, «πάγωσε» και οι δύο συλληφθέντες την γλίτωσαν με μια τυπική κατηγορία αυτήν της απόπειρας δωροδοκίας.

Δύο χρόνια αργότερα, ο εισαγγελέας κ. Γεράκης, στο πλαίσιο της έρευνάς του για την διαφθορά στην Αστυνομία, «έριξε φως» στην υπόθεση και άσκησε ποινική δίωξη για κακούργημα στον απότακτο αστυνομικό των ΕΚΑΜ Μιχάλη Χάιτα, στον Π. Γούση και στον Δ. Τσιρτσίκο, ενώ για την ίδια υπόθεση άσκησε δίωξη για άμεση συνέργεια στον αστυνόμο Β’ Σπύρο Παπαχρήστο.

Ο αστυνόμος Β’, διοικητής του Τμήματος Φιλοθέης μετά την άσκηση ποινικής δίωξης πήρε αναρρωτική άδεια από την υπηρεσία του.

Ενάμιση μήνα μετά  μαζί με τα ονόματα των 36 αστυνομικών που τιμήθηκαν με το αστυνομικό αριστείο ανδραγαθίας και με τον αστυνομικό σταυρό σε τελετή που έγινε στο αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου, ήταν και αυτό του Σπ. Παπαχρήστου.

Η υπόθεση για την οποία τιμήθηκε ο Σπύρος Παπαχρήστος, αφορούσε την αιματηρή συμπλοκή με εμπόρους ναρκωτικών, που είχε γίνει τον Νοέμβριο του 1991, στον Έβρο. Αστυνομικοί της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών έδωσαν σκληρή μάχη με τους λαθρεμπόρους της ηρωίνης και αντηλλάγησαν πυροβολισμοί. Ο αστυνόμος Α’ Γιάννης Ραχωβίτσας κατά την καταδίωξη μπήκε σε τουρκικό έδαφος και από την ανταλλαγή των πυροβολισμών τραυματίσθηκε θανάσιμα ένα από τα μέλη της σπείρας των λαθρεμπόρων της ηρωίνης.

Χωρίς αυτόπτες μάρτυρες

Ο 57χρονος ήταν συνταξιούχος αστυνομικός, πατέρας δύο παιδιών. Παραιτήθηκε από το σώμα το 2007 με τον βαθμό του υπαστυνόμου.Κατά την διάρκεια της καριέρας του είχε υπηρετήσει επί σειρά ετών στη Δίωξη ναρκωτικών, τα ΕΚΑΜ και σε άλλες μάχιμες υπηρεσίες ασφάλειας. Οι δολοφόνοι του 57χρονου είχαν στήσει το καρτέρι του θανάτου, σε ένα σκοτεινό σημείο. Είναι ενδεικτικό πως δεν υπήρξε ούτε ένας αυτόπτης μάρτυρας. Στην κατοχή του οι αστυνομικοί του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής, εντόπισαν μεγάλο χρηματικό ποσό, για το οποίο οι δολοφόνοι του αδιαφόρησαν, κάτι που απομακρύνει το ενδεχόμενο της δολοφονίας με κίνητρο τη ληστεία. Ο τρόπος που έδρασαν παραπέμπει σε «συμβόλαιο θανάτου». Οι έρευνες των αστυνομικών στρέφονται στις ανοιχτές προσωπικές υποθέσεις που είχε ο πρώην αστυνομικός, καθώς εκεί εκτιμούν πως θα βρουν τα κίνητρα των δραστών.


Παραθέτουμε ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ με ημερομηνία 21 Δεκεμβρίου 1998 και με τίτλο «Βράβευσαν τον αστυνόμο που διώκεται για διαφθορά!..»

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ενάμιση μήνα ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Γ. Γεράκης, στο πρώτο «πακέτο» των διώξεων για τη διαφθορά στην Ελληνική Αστυνομία, είχε ασκήσει στον αστυνόμο Β” και διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Φιλοθέης Σπύρο Παπαχρήστο ποινική δίωξη με την βαριά κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε κακούργημα.
Προχθές η Αστυνομία, και ενώ εκκρεμεί εις βάρος του η κατηγορία, του έδωσε και βραβείο, τιμώντας τον με αριστείο ανδραγαθίας.

Το όνομα του αστυνόμου Β” Σπύρου Παπαχρήστου έχει εμπλακεί σε σοβαρή υπόθεση διαφθοράς αστυνομικών, που κατηγορούνται ως «εισπράκτορες» χρηματικών ποσών από «προστασίες» σε ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων.
Ειδικότερα, τον Αύγουστο του 1996, στην Κυψέλη, είχαν συλληφθεί από αστυνομικούς ο συνταξιούχος αστυνομικός Π. ….. και ο έμπορος Δ. …..και στην τσάντα που κρατούσαν βρέθηκαν 5.000.000 δρχ. Και οι δύο ισχυρίσθηκαν ότι τα χρήματα αυτά προορίζονταν για κάποιους υψηλόβαθμους αξιωματικούς της Αστυνομίας. Στο σπίτι του Π. …. βρέθηκε ένας κατάλογος με ονόματα νυχτερινών κέντρων, χρηματικά ποσά και ονόματα αστυνομικών. Η υπόθεση δεν διερευνήθηκε από την Αστυνομία, «πάγωσε» και οι δύο συλληφθέντες την γλίτωσαν με μια τυπική κατηγορία αυτήν της απόπειρας δωροδοκίας.

Δύο χρόνια αργότερα, ο εισαγγελέας κ. Γεράκης, στο πλαίσιο της έρευνάς του για την διαφθορά στην Αστυνομία, «έριξε φως» στην υπόθεση και άσκησε ποινική δίωξη για κακούργημα στον απότακτο αστυνομικό των ΕΚΑΜ Μ…. Χ…., στον Π. … και στον Δ. Τ….., ενώ για την ίδια υπόθεση άσκησε δίωξη για άμεση συνέργεια στον αστυνόμο Β” Σπύρο Παπαχρήστο.

Ο αστυνόμος Β”, διοικητής του Τμήματος Φιλοθέης μετά την άσκηση ποινικής δίωξης πήρε αναρρωτική άδεια από την υπηρεσία του.

Ενάμιση μήνα μετά, προχθές, μαζί με τα ονόματα των 36 αστυνομικών που τιμήθηκαν με το αστυνομικό αριστείο ανδραγαθίας και με τον αστυνομικό σταυρό σε τελετή που έγινε στο αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου, ήταν και αυτό του Σπ. Παπαχρήστου.

Η υπόθεση για την οποία τιμήθηκε ο Σπύρος Παπαχρήστος, αφορούσε την αιματηρή συμπλοκή με εμπόρους ναρκωτικών, που είχε γίνει τον Νοέμβριο του 1991, στον Έβρο. Αστυνομικοί της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών έδωσαν σκληρή μάχη με τους λαθρεμπόρους της ηρωίνης και αντηλλάγησαν πυροβολισμοί. Ο αστυνόμος Α” Γιάννης Ραχωβίτσας κατά την καταδίωξη μπήκε σε τουρκικό έδαφος και από την ανταλλαγή των πυροβολισμών τραυματίσθηκε θανάσιμα ένα από τα μέλη της σπείρας των λαθρεμπόρων της ηρωίνης.

Η βράβευση του αστυνομικού, ενώ εκκρεμεί η ποινική δίωξη για συνέργεια σε κακούργημα, προκάλεσε έκπληξη. Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, υποστήριξε χθες ότι «οι διακρίσεις αυτές είχαν αποφασισθεί και είχαν δοθεί στους αστυνομικούς από παλιά».

Αυτή η υπόθεση είχε καταλήξει στην αθώωση του εν λόγω αξιωματικού

Πέραν αυτών όπως μας επισημάνθηκε ο Σπύρος Παπαχρήστος υπήρξε ένας άνθρωπος κοντά στην Εκκλησία και κοντά στο περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου ενώ είχε, όπως λένε, βοηθήσει και πολλούς συνανθρώπους του.

Πηγή:bloko.gr

http://dia-kosmos.blogspot.gr/ ctrl + ή - για αύξηση μείωση γραμματοσειράς

Comments