-Σχόλιον: Μιχαλάκης, μην πας στα βαθιά έχει σκυλόψαρα τους ANTIFA!....
Ο διαμέτρου 780 μέτρων Δίδυμος δεν αποτελεί πραγματικό κίνδυνο για τη Γη, απλώς είναι ο πιο προσιτός αστεροειδής για μια τέτοια αποστολή, ενώ έχει την ιδιομορφία να συνοδεύεται από ένα μικροσκοπικό δορυφόρο, τον Δίμορφο, διαμέτρου περίπου 160 μέτρων, περίπου όσο η Μεγάλη Πυραμίδα της Αιγύπτου. Ο Δίδυμος είχε ανακαλυφθεί το 1996, ενώ ο «σύντροφος» του το 2003, αλλά έως τώρα δεν είχε «βαφτιστεί». Το όνομα Δίμορφος προτάθηκε από τον αναπληρωτή καθηγητή Κλεομένη Τσιγάνη του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μέλος και των δύο αποστολών DART και Hera. Όπως δήλωσε ο ίδιος, «το όνομα Δίμορφος επελέγη εν αναμονή των αλλαγών του. Θα είναι γνωστός σε μας με δύο πολύ διαφορετικές μορφές, αυτή που θα δει η αποστολή DART πριν την πρόσκρουση και την άλλη που θα δει η Hera μετά την πρόσκρουση». Ο Δίμορφος θα είναι το πρώτο ουράνιο σώμα στη διαστημική ιστορία, του οποίου η μορφή θα αλλάξει σημαντικά ως συνέπεια της ανθρώπινης παρέμβασης. Το σκάφος DART αναμένεται να φθάσει στο Δίμορφο το 2022 και σκοπίμως θα πέσει πάνω του για να μεταβάλει την τροχιά του.
Το 2027 θα φθάσει στο Δίμορφο το ευρωπαϊκό σκάφος Hera για να δει από κοντά πόσο πετυχημένη ήταν η αποστολή του DART, όσον αφορά τις αλλαγές στη μορφή και στην τροχιά του φεγγαριού. Προτού φθάσει το Hera, η πρόσκρουση του DART στο Δίμορφο θα παρατηρηθεί από τον μικρό δορυφόρο LICIA Cube της Ιταλικής Διαστημικής Υπηρεσίας, ο οποίος θα μεταφερθεί στο Δίδυμο από το αμερικανικό σκάφος και θα αυτονομηθεί από αυτό λίγες μέρες πριν την πρόσκρουση. Η αποστολή Hera θα μεταφέρει επίσης δύο μικρούς δορυφόρους Cube Sat, οι οποίοι θα διαθέτουν ραντάρ χαμηλής συχνότητας για να σαρώσουν την εσωτερική δομή του Δίμορφου (πρώτη φορά θα γίνει κάτι τέτοιο από διαστημοσυσκευή). Μέχρι σήμερα το Κέντρο Μικρών Πλανητών της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης έχει καταγράψει 22.735 κοντινούς αστεροειδείς (μεταξύ αυτών ο Δίδυμος), πολλοί από αυτούς με τροχιές που προσεγγίζουν τη Γη. Έως τώρα έχουν ανακαλυφθεί 390 αστεροειδείς με ένα φεγγάρι και άλλοι 15 που έχουν δύο δορυφόρους.
ΑΜΠΕ
ΣΧΟΛΙΟΝ: ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΡΟΧΙΑΣ ΟΥΡΑΝΙΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ, ΟΣΟ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ, ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΕ ΤΟΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΘΟΥΝ.
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕΙ-ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΙΣ ΤΡΟΧΙΕΣ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΙΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ, ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΠΟΥ ΑΥΤΕΣ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ή ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΑΝ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΡΟΧΙΕΣ.
ΠΑΝΤΩΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ (ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ) Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΗ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ. ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΥ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗ ΤΡΟΧΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΟΥΣ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ; ΞΕΡΟΥΝ; ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΠΟΥΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ.
ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΕΝΑ ΙΑΤΡΟΣ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΕΙ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΔΕΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΠΛΗΡΟΥΣ ΓΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ.
http://dia-kosmos.blogspot.gr/ ctrl + ή - για αύξηση μείωση γραμματοσειράς
Comments