“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Ι. ΜΑΖΗΣ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

«Ο Ερντογάν έχει κάνει ήδη κινήσεις που λογικά θα έπρεπε να ενοχλήσουν και τις ΗΠΑ και τη Δύση, όπως το ότι οι κρατικές εταιρίες που ασχολούνται με μεταλλεία και εξορύξεις, έχουν πωληθεί κατά ένα 51% στην Κίνα.

Μάζης: Ο Ερντογάν ξευτιλίζει τη Δύση – Αυτά που θα κάνει στη Μεσόγειο θα είναι το λιγότερο

»Η Κίνα έχει χρησιμοποιήσει την Τουρκία ως ξενιστή για να εισέλθει στο οικονομικό γίγνεσθαι της Ευρώπης και μάλιστα στον πιο ζωτικό τομέα, των εξορύξεων και της ενέργειας».

Ο Ιωάννης Μάζης τόνισε μεταξύ άλλων ότι αν η Τουρκία δεν αναχαιτιστεί άμεσα τότε οι εξελίξεις δεν θα είναι καθόλου καλές, καθώς ο Ερντογάν φαίνεται ότι δεν υπολογίζει τη Δύση και φροντίζει να της το δείχνει.

«Αυτό που πρέπει να γίνει είναι η Δύση να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία, όμως έχω κάθε λόγο να πω ότι μετά την ύψιστη προσβολή της Τουρκίας που της λέει ότι είναι τελειωμένη, δεν την υπολογίζει και το δείχνει, εξευτελίζοντάς τη, το τι θα κάνει ο Ερντογάν στη Μεσόγειο είναι το λιγότερο», πρόσθεσε και επεσήμανε:

«Αν η Ευρώπη συνεχίζει να σφυρίζει κλέφτικα δεν θα έχουμε καλές εξελίξεις.

»Η Τουρκία πρέπει να αναχαιτιστεί τώρα και με κινήσεις που θα έχουν κόστος για αυτήν».

Όσον αφορά στη Γαλλία, ο κ. Μάζης πρόβλεψε ότι σε περίπτωση που ο Τραμπ επανεκλεγεί, τότε εκείνη θα βγει από το ΝΑΤΟ και τόνισε ότι τότε:

«Θα πρέπει και η Ελλάδα να εξετάσει τις νέες ευκαιρίες που θα της παρέχει μια τέτοια κίνηση της Γαλλίας.

»Να σχηματιστεί μια νέα μεσογειακή υπονατοϊκή συμμαχία, με τη Γαλλία, την Κύπρο, την Αίγυπτο, το Ισραήλ, που θα παράγει ασφάλεια προς κατανάλωση από τις ίδιες και από την περιοχή γενικότερα».

https://www.tribune.gr/politics/news/article/678578/mazis-o-erntogan-xeytilizei-ti-dysi-ayta-poy-tha-kanei-sti-mesogeio-tha-einai-to-ligotero.html

http://dia-kosmos.blogspot.gr/ ctrl + ή - για αύξηση μείωση γραμματοσειράς

Comments