“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας, τι φίλοι μας; Αδέρφια μας!..... Και οι Τούρκοι!.......

Ταυτόχρονα, ο Κόκκαλης εγκαταλείπει τους συμμάχους του στα Βαλκάνια και παρουσιάζει ενδιαφέρον για επέκταση πέρα από τον Ατλαντικό. Οι παλιοί του φίλοι, ο Ρώσος Σμιρνόφ, οι Σέρβοι Στοΐκοβιτς και Μιλουτίνοβιτς, οι Βούλγαροι Κολάροφ και Γκεγκένοφ και ο Βασίλι Τορμπουκόφσκι από τα Σκόπια κάνουν συχνά παράπονα για τον Κόκκαλη που δεν βλέπουν πια

Τελικά, η υπόθεση ενταφιάστηκε με τη συνήθη μέθοδο του βουλεύματος, ύστερα από απαλλακτική πρόταση του ανακριτή που ανέλαβε την υπόθεση. Εντελώς συμπτωματικά, ο τελικός ανακριτής που πρότεινε την απαλλαγή του Κόκκαλη, ο Δ. Οικονόμου, ανέλαβε στη συνέχεια και την υπόθεση Ζαχόπουλου – ροζ DVD.

Tο φθινόπωρο του 1992, όπως αναφέρεται, ο τότε πρωθυπουργός της Eλλάδος K. Mητσοτάκης ζήτησε από τον κ. Xελμουτ Kολ (τότε καγκελάριο της Γερμανίας) να μην θιγούν ανεπανόρθωτα τα συμφέροντα του επιχειρηματία Σ. Kόκκαλη από τις γερμανικές Aρχές. 

Σε αντάλλαγμα, ο τότε πρωθυπουργός «προσέφερε» τον μεγαλοπράκτορα της ΣTAZI Xέλμουτ Bόιτ, που πράγματι συνελήφθη στην Eλλάδα και παραδόθηκε με express διαδικασίες στη Γερμανία, τις οποίες ζήτησε και περιφρούρησε ο τότε αρχηγός της EΛ.AΣ. Nηστικάκης.

«ο Ανδρέας Παπανδρέου πάντα έλεγε ότι ο Κώστας Σημίτης είναι πράκτορας ξένων συμφερόντων και ότι ο αδελφός του [δηλαδή ο Σπύρος Σημίτης] είναι άνθρωπος … των Μυστικών Υπηρεσιών της Γερμανίας» (!)

Αυτό σημαίνει μεγάλα κέρδη για τις εταιρείες που αναλαμβάνουν την εγκατάσταση των νέων τηλεπικοινωνιών. Εκείνη την εποχή, ο Κόκκαλης είχε την τύχη να γνωρίσει δύο ανθρώπους που ήταν κοντά στον Ανδρέα Παπανδρέου: τον Γιώργο Λούβαρη (ανώτατο στέλεχος της ΑΓΕΤ Ηρακλής) και τον Θεοφάνη Τόμπρα, μετέπειτα διοικητή του ΟΤΕ.

http://dia-kosmos.blogspot.gr/ ctrl + ή - για αύξηση μείωση γραμματοσειράς

Comments