“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Επίτροπος ΕΕ για την Υγεία: Η αγαπημένη της Ντόρας Μητσοτάκη και του Πέτρου Κουναλάκη;



Επίτροπος ΕΕ για την Υγεία: Οι χώρες της ΕΕ πρέπει να είναι έτοιμες για την επιβολή περιορισμών



Οι χώρες της ΕΕ πρέπει να είναι έτοιμες να επιβάλουν περιορισμούς στις ζωές των ανθρώπων για να καταπολεμηθεί η διασπορά του νέου κορονοϊού στην Ευρώπη, δήλωσε σήμερα η Επίτροπος για την Υγεία Στέλλα Κυριακίδου.

"Πρέπει να τα καταφέρουμε, όπου χρειάζεται, με περιορισμούς στην καθημερινή ζωή για να σπάσει η αλυσίδα της μετάδοσης", δήλωσε σε τηλεδιάσκεψη με τους υπουργούς Υγείας της ΕΕ, σύμφωνα με σημειώσεις της ομιλίας της.

Η Γαλλία και η Γερμανία ανακοίνωσαν νέα lockdown αυτήν την εβδομάδα την ώρα που τα κρούσματα νέου κορονοϊού στην Ευρώπη ξεπέρασαν τα 10 εκατομμύρια και τα νοσοκομεία και οι εντατικές γεμίζουν ξανά με ασθενείς με COVID-19.

Η Επίτροπος παραδέχθηκε ότι κάποια από τα μέτρα που χρειάζεται να ληφθούν είναι "επώδυνα" και ότι πολλοί στην Ευρώπη δείχνουν τώρα μεγαλύτερη απροθυμία να τηρήσουν νέους περιορισμούς, οι οποίοι έρχονται μετά τις καθολικές καραντίνες που επιβλήθηκαν την άνοιξη κατά την κορύφωση του πρώτου κύματος της επιδημίας.

Η Επίτροπος της ΕΕ σημείωσε επίσης ότι οι χώρες θα πρέπει επίσης να ενισχύσουν τις δυνατότητές τους εξέτασης και ιχνηλάτησης για την COVID-19 και να αυξήσουν τις δυνατότητες του υγειονομικού τους συστήματος.

https://www.capital.gr/

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΕΑ ΕΚΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

Υπάρχουν φιλίες στην πολιτική; Ακόμη περισσότερο, υπάρχουν φιλίες εκτός κομματικών τειχών; 

Όσοι ζουν τα τεκταινόμενα εντός κι εκτός της αιθούσης της Ολομελείας της Βουλής θα απαντούσαν ανεπιφύλακτα «ναι». 

Μπορεί οι φιλίες αυτές να είναι παράδοξες, ενδεχομένως και να «σοκάρουν» ορισμένους, αλλά ουδείς προσπαθεί να τις κρύψει. Κάποιοι μάλιστα τις χαρακτηρίζουν ένδειξη πολιτισμού,
εκδημοκρατισμού του δημόσιου βίου. Υπερβολές; Ενδεχομένως. Πάντως, δείχνουν ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο της πολιτικής.

ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ έχει περάσει προ πολλού, πλησίαζε 4.30. Παρ' όλα αυτά, ο Κώστας Λαλιώτης έφθασε στο «Φίλιον» (το καφέ της οδού Σκουφά που όλοι εξακολουθούν να λένε με το παλιό του όνομα, «Ντόλτσε») ακριβώς εκείνη την ώρα, εγκαταλείποντας για λίγο τη σαββατιάτικη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ για τα εθνικά θέματα.

Είναι ένα... ραντεβού που κρατά χρόνια. Κάθε Σάββατο, από τη μία το μεσημέρι και μετά, αρχίζει να καταφθάνει η «παρέα του "Φίλιον"» ­ «το δικό μου Κοινοβούλιο», όπως λέει ο ίδιος ο Κώστας Λαλιώτης. 

Στελέχη του Συνασπισμού όλων των τάσεων, πρώην στελέχη του ΚΚΕ Εσωτερικού και της ανένταχτης Αριστεράς και νυν στελέχη του ΠΑΣΟΚ κάθονται στο ίδιο ή σε διαφορετικά τραπέζια και συζητούν... τα πάντα. 

Ενδεχομένως να μην μπορούν να χαρακτηρισθούν φίλοι ­ σπανίως θα βγουν μαζί ένα βράδυ ­ αλλά η οικειότητα που δίδει ο χρόνος κι η συνήθεια είναι διάχυτη στις κουβέντες τους. 

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κάνει φιλικές επιθέσεις στον ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Μιχάλη Παπαγιαννάκη για τις ερωτήσεις που υποβάλλει στο Ευρωκοινοβούλιο για θέματα περιβάλλοντος. 

Τα πειράγματα πάνε κι έρχονται, ο Αλέκος Φλαμπουράρης ­ του «Αριστερού Ρεύματος» του ΣΥΝ ­ συνυπάρχει και με τον «σημιτικό» Παπαγιαννάκη. 

Ο Παναγιώτης Παναγιώτου, νυν πρόεδρος της ΕΡΤ και ΠΑΣΟΚ, μιλά με τους πρώην συντρόφους του στο ΚΚΕ Εσωτερικού. 

Μια... υπερκομματική συνάθροιση, συνοδεία καφέδων, ούζων και μπίρας, που συνήθως διαλύεται γύρω στις 5, όταν όλοι σκορπίζονται στις ταβέρνες και τα εστιατόρια του Κολωνακίου.

https://www.tanea.gr

Comments