“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Μητσοτάκης σε Σίσι: Ο Μπάιντεν "Ψεύτικος Πρόεδρος των ΗΠΑ" θα συμβάλει στην αποκατάσταση των ισορροπιών

Σχόλιον΅:
Η απάντηση των Αμερικανών στο ΛΕΠΡΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!...Αδειάζουν μεγαλοπρεπώς την Ελλάδα οι ΗΠΑ για εναέριο χώρο!

Κ. Μητσοτάκης σε Σίσι: Ο Μπάιντεν θα συμβάλει στην αποκατάσταση των ισορροπιών

Του Δημήτρη Γκάτσιου


Χαρακτηρίζοντας τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αλ Σίσι, ως ιδιαίτερα σημαντική και χαρακτηρίζοντας την τριμερή συνεργασία Αθήνας, Λευκωσίας και Καΐρου ως θεμέλιο ειρήνης, σταθερότητας και ευημερίας, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέδειξε το κρίσιμο momentum των επαφών που έχουν οι δύο ηγέτες.

"Η συνάντησή μας γίνεται λίγες ημέρες μετά την εκλογή προέδρου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όσον αφορά στις διμερείς ελληνοαμερικανικές σχέσεις προσδοκώ ότι, αν και αυτές είναι πολύ ισχυρές, στο εξής θα γίνουν ακόμα ισχυρότερες σε όλα τα επίπεδα. Ο πρόεδρος Μπάιντεν είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλει στην αποκατάσταση των ισορροπιών συλλογικής ασφάλειας στην ευαίσθητη περιοχή μας", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, στις κοινές δηλώσεις, αμέσως μετά το τέλος των διευρυμένων επαφών στο Μέγαρο Μαξίμου.

"Η Ελλάδα έχει κάθε λόγο να καλωσορίσει, μαζί με όλους τους εταίρους της στην περιοχή, την επιστροφή των Ηνωμένων Πολιτειών στο κεντρικό τους ρόλο ως ηγετικού παράγοντα του ΝΑΤΟ. Αλλά και να εκτιμήσει πιστεύω τη σημασία της αναφοράς του νέου προέδρου στην επιστροφή της χώρας του στις αρχές της συμφωνίας των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή...", σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέπεμψε νέα μηνύματα προς την Άγκυρα, τονίζοντας ότι οι πρακτικές της ηγεσίας της είναι αυτές που την απομονώνουν. "Όλες οι κινήσεις μας δημιουργούν κεκτημένα ειρήνης και συνεργασίας στην ταραγμένη περιοχή μας, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι σε αντίθεση με τη στάση της γειτονικής Τουρκίας, η Μεσόγειος μπορεί να γίνει θάλασσα που να ενώνει αντί να χωρίζει τους λαούς… Μιλήσαμε πολύ για την πορεία του καινοτόμου σχήματος ενεργειακής συνεργασίας που υλοποιούμε στην περιφέρειά μας… Είναι πάντα ανοιχτό σε νέους εταίρους. Κάθε χώρα στην Ανατολική Μεσόγειο πρέπει να είναι ευπρόσδεκτη να συμμετέχει σε αυτή τη σύμπραξη υπό την αυτονόητη προϋπόθεση να απέχει από προκλήσεις και να σέβεται τη διεθνή νομιμότητα… Αναφέρομαι φυσικά στην Τουρκία η ηγεσία της οποίας, εγκαταλείποντας την επιθετικότητα, επανερχόμενη στους κανόνες της καλής γειτονίας, θα μπορούσε να προσφέρει και εκείνη στο λαό της νέα οφέλη...", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του κ. Μητσοτάκη.

https://www.capital.gr

Comments