“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: "Δεν ενταχθήκαμε στην ΕΕ για να ζήσουμε σε μια νέα Κομμουνιστική εβραϊκή, Σοβιετική Ένωση "


Ούγγρος πρωθυπουργός: "Δεν ενταχθήκαμε στην ΕΕ για να ζήσουμε σε μια νέα Σοβιετική Ένωση "

«Η Ουγγαρία δεν μπορεί να δεχτεί το κριτήριο του "κράτους δικαίου" για την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, διότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αρχίσει να μοιάζει με τη Σοβιετική Ένωση», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν. Είπε ότι τα ουγγρικά χρήματα δεν μπορούν να κατασχεθούν, ενώ την προηγούμενη μέρα είχε συζητήσει την πρόταση για ‘τα κριτήρια για το κράτος δικαίου’ με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.Ο Ορμπάν της είπε ότι η Ουγγαρία δεν μπορεί να εμποδίσει το μέτρο που πρότεινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς η γερμανική Προεδρία θα μπορούσε να το αποδεχτεί, αφού η πλειοψηφία των δύο τρίτων ήταν αρκετή, αλλά ότι θα μετέτρεπε την ΕΕ σε Σοβιετική Ένωση. Ο Ούγγρος ηγέτης πιστεύει ότι αυτό θα ήταν εκβιασμός για ιδεολογικούς λόγους χωρίς αντικειμενικά κριτήρια. «Δεν το θέλαμε αυτό. Δεν δημιουργήσαμε την ΕΕ για να έχουμε μια νέα Σοβιετική Ένωση», πρόσθεσε, αν και δεν απείλησε να θέσει βέτο στην ολοκλήρωση της διαδικασία έγκρισης του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού.

Ο κύριος σύμμαχος του Όρμπαν, ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέσκι έστειλε επιστολή στα θεσμικά όργανα της ΕΕ, με την οποία απειλεί ότι θα μπλοκάρει τον προϋπολογισμό για την περίοδο 2021-2027, εάν η ΕΕ θεσπίσει ένα κριτήριο κανόνα δικαίου. Αυτό το κριτήριο προωθείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αρκετές χώρες της Βόρειας Ευρώπης, όπως οι Κάτω Χώρες, οι οποίες ζήτησαν επίσης αυστηρότερη διατύπωση του μέτρου. Η Πολωνία και η Ουγγαρία, όπως και άλλα μέλη της ΕΕ, ενδέχεται να θέσουν βέτο στην υιοθέτηση του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου, καθώς θα τους έβλαπτε ως χώρες με τον καταμερισμό της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης από τον οποίο οι υποστηρικτές των κυβερνώντων κομμάτων συχνά εξαρτώνται από την ευρωπαϊκή επιδότηση.

Makfax

The Hellenic Information Team

https://isxys.blogspot.com/2020/11/blog-post_70.html

Comments