@!«Εστίν ουν η ουσία των πραγμάτων αρμονία και αριθμός σφαιρών στρεφομένων»!@

*Διά-Κόσμος Ἑλλάς «Το ποιο επικίνδυνο από όλα τα ηθικά διλήμματα είναι όταν, είμαστε υποχρεωμένοι να κρύβουμε την αλήθεια για να βοηθήσουμε την αλήθεια να νικήσει»

Η ιστορία δεν είναι χρήσιμη επειδή διαβάζει κανείς εκεί το παρελθόν, αλλά επειδή διαβάζει το μέλλον

!@~~~@~~~@!

14.12.20

Η ΑΓΓΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ ΚΕΡΔΙΖΕΙ 5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


2.500 Σομαλούς ετοιμάζονται οι Τούρκοι σε συνεννόησίν με την ΓΕΡΜΑΝΙΑ και την ΜΕΡΚΕΛ , να τους στείλουν στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ νησιά μέσα στις γιορτές

Φωτο. από μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV ΜQ-9Στο δίκτυο φέρονται να μετέχουν το τουρκικό προξενείο στο Μογκαντίσου, το νοσοκομείο "Erdogan" και το πανεπιστήμιο "City"

ο νέο σχέδιο κατακλυσμού των νησιών του ανατολικού Αιγαίου με μετανάστες -αυτή τη φορά από τη Σομαλία- στη λογική της «εργαλειοποίησης» του Μεταναστευτικού από το τουρκικό καθεστώς ως μοχλό πίεσης στα σύνορα (χερσαία και θαλάσσια), αποκαλύπτει έρευνα της ΕΥΠ.

Σύμφωνα με όσα έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Καθημερινή» επικαλούμενη την απόρρητη έκθεση των υπηρεσιών ασφαλείας και πληροφοριών, πρόκειται για ένα καλά οργανωμένο δίκτυο μεταφοράς μεταναστών από τη Σομαλία στην Ελλάδα μέσω Κωνσταντινούπολης, στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται το τουρκικό προξενείο στην αφρικανική χώρα.

Ηδη, σύμφωνα με την έκθεση, περίπου 2.500 σομαλοί μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί στα παράλια της Σμύρνης, έτοιμοι να περάσουν με τη βοήθεια τούρκων διακινητών στα ελληνικά νησιά, σε ένα νέο τεχνητό μεταναστευτικό κύμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα για την έκθεση της ΕΥΠ, στο δίκτυο φέρονται να μετέχουν το τουρκικό προξενείο στο Μογκαντίσου, το νοσοκομείο «Erdogan» και το πανεπιστήμιο «City», που επίσης βρίσκονται στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, καθώς και ισλαμικές μη κυβερνητικές οργανώσεις με έδρα την Τουρκία. Οι Σομαλοί φθάνουν στην Κωνσταντινούπολη αφού τους χορηγηθεί από το τουρκικό προξενείο φοιτητική ή ιατρική βίζα.

«Αυτή εξασφαλίζεται είτε με πλαστό δίπλωμα από το τουρκικό πανεπιστήμιο του Μογκαντίσου (City) είτε με ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις από νοσοκομείο με το χαρακτηριστικό όνομα «Erdogan» που λειτουργεί στη Σομαλία», σημειώνεται και παρατίθενται μαρτυρίες παράτυπων μεταναστών σύμφωνα με τις οποίες «τούρκοι στρατιωτικοί στη βάση Turksom προσεγγίζουν αγγλόφωνους Σομαλούς και τους καθοδηγούν ως προς τον τρόπο απόκτησης βίζας και επιδοτούμενου εισιτηρίου για το ταξίδι τους προς την Κωνσταντινούπολη».

Τα ναύλα για το ταξίδι των Σομαλών στην Τουρκία κυμαίνονται μεταξύ 1.300 και 1.500 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του αεροπορικού εισιτηρίου, το οποίο κατά τις ίδιες πληροφορίες επιδοτείται από το τουρκικό κράτος και κοστίζει περίπου 100 ευρώ. Αμφότερα τα κέντρα παράνομης διακίνησης χιλιάδων μεταναστών έχουν αποτελέσει αντικείμενο έρευνας και στο παρελθόν, αναφέρεται στην έκθεση, ενώ φέρονται να συνδέονται με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα – δίκτυο με αρχικές ρίζες στην Αίγυπτο, άρρηκτες σχέσεις με την Τουρκία και προσωπικά τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το όραμά του περί νεο-οθωμανισμού και πανισλαμισμού, όπως εκφράζεται τα τελευταία χρόνια μέσω της εξωτερικής πολιτικής της γείτονος.

Από μαρτυρίες των μεταναστών προκύπτει ότι οι τούρκοι διακινητές κατευθύνουν τους Σομαλούς προς τη Σμύρνη και το Δεκελί, απ’ όπου είναι ευκολότερο το πέρασμα στη Μυτιλήνη και -δευτερευόντως- τη Χίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες των ελληνικών υπηρεσιών, σε εργατικές κατοικίες της συνοικίας «Basmane» της Σμύρνης βρίσκονται σήμερα συγκεντρωμένοι περίπου 2.500 αφρικανοί μετανάστες, έναντι μόλις 500 τους προηγούμενους μήνες. Το πέρασμά τους σε Λέσβο και Χίο κοστίζει από 500 έως 800 ευρώ. Σομαλοί μετανάστες κατέθεσαν ενώπιον ελληνικών αρχών ότι οι τουρκικές αρχές δεν τους συλλαμβάνουν σε αντίθεση με μετανάστες άλλων εθνικοτήτων, λόγω της συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Σομαλίας.

Ο κύριος όγκος των Σομαλών προωθείται στη Μυτιλήνη κυρίως λόγω της παρουσίας και δραστηριοποίηση διεθνών οργανισμών και ανθρωπιστικών μη κυβερνητικών οργανώσεων στο νησί, οι οποίες -οπως αναφέρεται στην έκθεση- εγγυώνται, έως ένα βαθμό τουλάχιστον, την απρόσκοπτη και ασφαλή μεταφορά και άφιξη τους. 

Στην έκθεση γίνεται λόγος για διασυνδέσεις μελών των εν λόγω ΜΚΟ με άτομα και ομάδες που πρόσκεινται στον αναρχικό – αντιεξουσιαστικό χώρο, ή ακόμα και επαφές τους με δουλεμπορικά κυκλώματα που δραστηριοποιούνται στην Τουρκία.

https://kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

@!ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 100 ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ!@