“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

ΗΠΑ-ΕΚΛΟΓΕΣ


Ας δούμε μόνο μια περίπτωση, αυτή της Αριζόνας: Ενώ μετά το κλείσιμο της κάλπης και στην πορεία της καταμέτρησης ο Τραμπ προηγείται του Μπάιντεν 70%-30%, δηλαδή κατά 40 ολόκληρες μονάδες, στην τελική καταμέτρηση νικά ο δεύτερος με 2,2% διαφορά! 

Εξηγήσεις υπάρχουν πολλές. Να, μια: το λογισμικό ιδιωτικής εταιρείας (!) καταμετρά τις ψήφους του Μπάιντεν με συντελεστή 1,3 και του Τραμπ με 0,7! 

Μα, τι υψηλή τεχνολογική κουλτούρα είναι αυτή; Λογισμικό, συντελεστές, ποσοστιαίες μονάδες. Κανείς, φυσικά, δεν ενδιαφέρεται γι' αυτή την έρμη ψήφο του υπαρκτού, νομοταγούς ψηφοφόρου!

***************

ΗΠΑ: Συστράτευση 17 Πολιτειών κατά Tζόρτζια, Πενσυλβάνια και Ουισκόνσιν για νοθεία στις προεδρικές εκλογές

Πολιτικό χάος επικρατεί στις ΗΠΑ μετά την απόφαση 17 Πολιτειών να συστρατευθούν κατά της νοθείας που υποστηρίζουν ότι σημειώθηκε στις αμερικανικές εκλογές στις 3 Νοεμβρίου 2020.

Επί της ουσίας διευρύνεται το δικαστικό μέτωπο στις ΗΠΑ, σε ό,τι αφορά την ανάδειξη του νέου Αμερικανού προέδρου.

Ειδικότερα, το Τέξας, μαζί με τις πολιτείες Μισούρι, Αλαμπάμα, Άρκανσο, Φλόριντα, Ιντιάνα, Κάνσας, Λουιζιάνα, Μισισίπι, Μοντάνα, Νεμπράσκα, Βόρεια Ντακότα, Οκλαχόμα, Νότια Καρολίνα, Βόρεια Ντακότα, Τενεσί, Γιούτα και Δυτική Βιρτζίνια, προσέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ (SCOTUS) με αγωγή κατά της Τζόρτζια, του Μίσιγκαν, της Πενσυλβάνια και του Ουισκόνσιν.

Οι πολιτείες κατέθεσαν αγωγή, με την αιτιολογία ότι υπήρξαν μη σύννομες αλλαγές στους κανονισμούς και στις διαδικασίες ψηφοφορίας -είτε μέσω δικαστηρίων είτε μέσω άλλων ενεργειών- κατά τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, με αποτέλεσμα την παραβίαση της συνταγματικής ρήτρας.

Oι εναγόμενες πολιτείες θα απαντήσουν την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου.

Στη Λουιζιάνα, ο γενικός εισαγγελέας Jeff Landry εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τις συνεχιζόμενες διαμάχες για τις ομοσπονδιακές εκλογές του 2020 και την αγωγή που υπέβαλε το κράτος του Τέξας ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ:

«Εκατομμύρια πολίτες της Λουιζιάνα και δεκάδες εκατομμύρια συμπολίτες μας στη χώρα ανησυχούν βαθιά για τη διεξαγωγή των ομοσπονδιακών εκλογών του 2020.

Βαθιά ριζωμένο σε αυτές τις ανησυχίες είναι το γεγονός ότι ορισμένες Πολιτείες φαίνεται να διεξήγαγαν τις εκλογές τους κατά παράβαση του Συντάγματος των ΗΠΑ.

Επιπλέον, πολλοί πολίτες της Λουιζιάνα έχουν απογοητευτεί, διότι τα μέσα ενημέρωσης και η πολιτική άρχουσα τάξη προσπαθούν να παρακάμψουν νόμιμα ζητήματα σκόπιμα».

Τι λέει η αγωγή του Τέξας

Το Τέξας κατέθεσε αγωγή, με την αιτιολογία ότι υπήρξαν μη σύννομες αλλαγές στους κανονισμούς και στις διαδικασίες ψηφοφορίας -είτε μέσω δικαστηρίων είτε μέσω άλλων ενεργειών- κατά τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, με αποτέλεσμα την παραβίαση της συνταγματικής ρήτρας.

Η πολιτεία της Πενσυλβάνια απάντησε στην αγωγή της πολιτείας του Τέξας, υποστηρίζοντας πως είναι απαράδεκτη νομικά, καθώς δεν εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου που επικαλείται (Act 77, νόμος περί επιστολικής ψήφου).

Η Πενσιλβάνια υποστηρίζει επίσης ότι το Τέξας δεν εξηγεί πώς η «μαζική αποξένωση» των ψηφοφόρων «άπτεται της ρήτρας της διαδικασίας λήξης της ψηφοφορίας» σε ό,τι αφορά την καταμέτρηση των ψήφων.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως οι νομικοί στις ΗΠΑ έχουν διχαστεί…

Πάντως, το Τέξας υποστηρίζει ότι οι διαφορές στην εκλογική διαδικασία από κομητεία σε κομητεία ισοδυναμούν με παραβίαση της αρχής της Ισότητας, όπως αυτή ερείδεται στο αμερικανικό σύνταγμα.

Μάλιστα, οι τεξανικές αρχές το πάνε και ένα βήμα παραπέρα, υποστηρίζοντας πως «τελικά επηρεάστηκε το αποτέλεσμα».

Η αγωγή, που κατατέθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 7 Δεκεμβρίου 2020, ζητά από το Ανώτατο Δικαστήριο να επιτρέψει στους νομοθέτες τους να διορίσουν απευθείας εκλέκτορες.

Τέξας


Πηγή: bankingnews.gr

The Flag Report

Comments