@!«Εστίν ουν η ουσία των πραγμάτων αρμονία και αριθμός σφαιρών στρεφομένων»!@

*Διά-Κόσμος Ἑλλάς «Το ποιο επικίνδυνο από όλα τα ηθικά διλήμματα είναι όταν, είμαστε υποχρεωμένοι να κρύβουμε την αλήθεια για να βοηθήσουμε την αλήθεια να νικήσει»

Η ιστορία δεν είναι χρήσιμη επειδή διαβάζει κανείς εκεί το παρελθόν, αλλά επειδή διαβάζει το μέλλον

!@~~~@~~~@!

14.12.20

Ο από μηχανής Θεός:


Στην Ελληνική τραγωδία όταν μια κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο, τη λύση την έδινε ένας θεός αναδυόμενος από μια μηχανική πλατφόρμα, ο λεγόμενος «από μηχανής θεός».


Εξετάζοντας τη σύγχρονη ιστορία, δεν προκύπτει ότι η κατάσταση αυτή έχει εντελώς απωλεσθεί. Είτε ο θεός αυτός ξεπροβάλλει από τις κολώνες των προγόνων μας ως Δυτικός πολιτισμός σε εποχή ρομαντικής κουλτούρας, είτε από τη θάλασσα και λέγεται συμφέροντα μεγάλων δυνάμεων και Ναυαρίνο, είτε ως οφειλή από τα χρέη μας που λέγεται «σας προσέχουμε για να έχουμε» είτε άλλο τι, δείχνει πως ο θεός αυτός ακόμα υπάρχει.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση της πρόσφατης κατάστασής μας, ποιο πρόσωπο θα έχει ο από μηχανής θεός και αν θα είναι από τη θάλασσα και λέγεται πετρέλαιο, δεν πρέπει να προκύπτει απίθανο. Λογικό θα είναι το ενδιαφέρον της ΕΕ και ΗΠΑ να στηρίξουν την Ελλάδα τουλάχιστον στη νότια ΑΟΖ της, στηρίζοντας εμμέσως τα συμφέροντά τους. 

Το πρώτο δάνειο της χώρας ελήφθη για να στεριώσει την Ελληνική ανεξαρτησία της με όρους επαχθείς, 

το τελευταίο δάνειο της Ελλάδας θα ληφθεί για να στεριώσει τα συμφέροντα της Δύσης σε καταστάσεις απεχθείς. 

Το μόνο πρόβλημα είναι μη μας πάρουν το θεό και δεν μας μείνει ούτε άδεια η πλατφόρμα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΙ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ-ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ

ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ-ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ
Ο μισελληνισμός προσπαθεί να αφανίσει τον Έλληνα άνθρωπο πολιτιστικώς και βιολογικώς, εξαφανίζοντας κάθε διακριτικό στοιχείο που τον διαφοροποιεί από αλλοφύλους και αλλόθρησκους.

ΕΒΡΑΪΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ

ΕΒΡΑΪΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ
Το κατοχικό ΕΒΡΑΪΚΟ καθεστώς αδιαφορεί για τους Έλληνες του εσωτερικού, όπως και για τους Έλληνες της Διασποράς. Παραποιεί τα κρατικά αρχεία, δίδοντας ταυτότητα Έλληνος σε αλλοφύλους και αλλόθρησκους, αποκρύπτοντας συγχρόνως την εθνική τους καταγωγή.