“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Σφαγή στην Intralot : Ο Κόκκαλης στο Μαξίμου!....

Μόνο στο edolio5! Η συνάντηση Κόκκαλη με Δημητριάδη και "κουμπάρο" τον εφοπλιστή Λασκαρίδη. Η "τούμπα" του επιχειρηματία που... έθεσε εαυτόν στην διάθεση της κυβέρνησης... για μερίδιο στην πίτα.



Του Άρη Σπίνου

Η πληροφορία είναι τσεκαραρισμένη και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Στο «Μέγαρο Μαξίμου» είχε ραντεβού πριν λίγο καιρό ο διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης με επιχειρηματία που ήταν κόκκινο πανί για τη Νέα Δημοκρατία καθώς υπήρξε ένας εξαιρετικά προνομιακός συνομιλητής με την προηγούμενη κυβέρνηση. Πρόκειται για τον Σωκράτη Κόκκαλη.

Η συνάντηση «ξάφνιασε» αρκετούς και άλλους τους προβλημάτισε…

Το σίγουρο είναι ότι έσπασε τον πάγο μεταξύ του μεγαλοεπιχειρηματία και των παραγόντων του Μαξίμου.

«Ήταν το πρώτο βήμα για την βολιδοσκόπηση των προθέσεων και των δύο πλευρών» θα πει στενός συνεργάτης του μεγαλοεπιχειρηματία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η συζήτηση των δύο πλευρών αφορούσε τις κινήσεις του επιχειρηματία γύρω από τα θέματα του «τζόγου», της πληροφορικής, των μεγάλων κατασκευαστικών έργων αλλά και των εξοπλιστικών.

Από την πλευρά του επιχειρηματία εκτιμάται ότι η συζήτηση πήγε καλά και θα έχει και συνέχεια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κουμπάρος της συνάντησης ήταν ο εφοπλιστής Λασκαρίδης που φτιάχνει το καζίνο στο Μαρούσι μαζί με τον Κόκκαλη

***************************

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι όταν απομακρύνθηκε ο Αντώνης Κεραστάρης, που είχε μακρά πορεία στον όμιλο του Σωκράτη Κόκκαλη, δεν του επετράπη ούτε η πρόσβαση στο γραφείο του, ενώ η ασφάλεια της εταιρίας τον συνόδευσε εκτός του κτιρίου και τα προσωπικά του είδη του απεστάλησαν. Επίσης, ο κ. Κερεστάρης αναγκάστηκε να μετακομίσει από την οικία που διέμενε…


***************************

Σφαγή στην Intralot: Ο Κόκκαλης έφαγε κι άλλον CEO. Παίρνει τα ηνία

Καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στην Intralοτ αναλαμβάνει πάλι ο Σωκράτης Κόκκαλης, καταδεικνύοντας έτσι την κρισιμότητα της κατάστασης. Ο βασικός μέτοχος και πρόεδρος της εταιρίας, καρατόμησε με συνοπτικές διαδικασίες τον Χρήστο Δημητριάδη, ο οποίος είχε λιγότερο από οκτώ μήνες στη θέση του CEO.

Καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στην Intralοτ αναλαμβάνει πάλι ο Σωκράτης Κόκκαλης, αφού έδιωξε έναν ακόμη CΕΟ, με την εταιρία να βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία

Η Intralot είχε προαναγγείλει ότι θα καταρτίσει νέο business plan, αναδιαρθρώνοντας τις δραστηριότητές της και εκμεταλλευόμενη κρατικές ενισχύσεις όπου αυτό είναι εφικτό. Μέχρι στιγμής, πάντως, η εταιρία δεν έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες που καλλιέργησε.

Η διοίκηση της εταιρίας, ανακοίνωσε -μεσούσης της κρίσης- πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών, εκμεταλλευόμενη έσοδα από πώληση συμμετοχής της. Με τον τρόπο αυτό, στην πραγματικότητα, ο βασικός μέτοχος θα αποκτούσε την ελάχιστη  ρευστότητα που είχε η εταιρία. Την ίδια στιγμή, η διοίκηση αγωνίζεται να εξασφαλίσει πιστωτικές γραμμές, ενώ η δανειακή μόχλευση είναι στο κόκκινο και τα έσοδα μειώνοντας με επιταχυνόμενο ρυθμό.

Η πορεία της μετοχής

Intralot stock

Η πορεία της μετοχής της Intralot την τελευταία 5ετία
Για τους επενδυτές και τους δανειστές, όμως, η ενίσχυση της παρουσίας του Σωκράτη Κόκκαλη, αποτελεί κίνηση που ενισχύει την αξιοπιστία της εταιρίας και βελτιώνει το πιστωτικό της προφίλ. Αντιστοίχως, βελτιώνεται και η εικόνα της Intralot προς την επενδυτική κοινότητα.

Ωστόσο, σε αυτή τη φάση, η εταιρία χρειάζεται πολύ περισσότερα από το όνομα του Σωκράτη Κόκκαλη -και το εκρηκτικό του ταμπεραμέντο- για να καταφέρει να αντιστρέψει την επί χρόνια φθίνουσα πορεία της. Η κατάρτιση του πολυαναμενόμενου business plan με εστίαση στην περιστολή του λειτουργικού κόστους, την αναδιάρθρωση του δανεισμού και την αναδιάρθρωση των τομέων ενδιαφέροντος, θα αποτελούσε μια πρώτη κίνηση στην κατεύθυνση της επανεκκίνησης του παραγωγικού της μοντέλου.

Δείγματα προς αυτή την κατεύθυνση, πάντως, δεν έχει δείξει καμία από τις τελευταίες διοικήσεις, οι οποίες ξεκίνησαν με στόχο να αναζητήσουν νέους τομείς ανάπτυξης, αλλά κατέληξαν να επιδεινώνουν τις συνθήκες εργασίας του προσωπικού και να καίνε τα λιγοστά διαθέσιμα.

Σενάρια σωτηρίας

Διοικητικά, ο Σωκράτης Κόκκαλης θα πρέπει, τώρα, να επιδείξει πλάνο διαδοχής και συνέχειας. Αυτό συνεπάγεται -αναπόδραστα- την αναβάθμιση μελών της οικογένειάς του και τη σταδιακή εκχώρηση αρμοδιοτήτων και περιουσιακών στοιχείων. Με αυτό τον τρόπο και με την συμπόρευσή τους, θα μπορούσε η εταιρία να διαμορφώσει ένα νέο προφίλ.

Εναλλακτικά, ο Σωκράτης Κόκκαλης θα πρέπει να να βρει στρατηγικό επενδυτή στον οποίο να παραδώσει σταδιακά το management.

Ένα τρίτο σενάριο θα ήταν η χρηματοδότηση μέσω Funds, ώστε να μειωθεί το ρίσκο που αναλαμβάνουν οι τράπεζες και διαφοροποιηθεί το προφίλ του χρέους της εταιρίας.

Ένας συνδυασμός των παραπάνω λύσεων θα μπορούσε επίσης να ενισχύσει την κεφαλαιακή βάση και την αξιοπιστία της εταιρίας. Σε κάθε περίπτωση, τα περιθώρια έχουν στενέψει ασφυκτικά για την πάλαι ποτέ κραταιά εταιρία.

Λύσεις ανάγκης

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ο Σωκράτης Κόκκαλης έχει έρθει σε επαφές με παράγοντες που έχουν γνώση και θα μπορούσαν να αναλάβουν τα ηνία της εταιρίας. Ωστόσο, οι όροι που τίθενται από αμφότερες τις πλευρές δυσχεραίνουν την άμεση και ενδεχομένως έγκαιρη επίτευξη συμφωνίας. Γι αυτό, άλλωστε ο Σωκράτης Κόκκαλης αναμένεται σύντομα να ανακοινώσει μια συμφωνία γέφυρα για τη μετάβαση στη νέα εποχή.

Η ανακοίνωση

Και τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου της Intralot αναλαμβάνει (ξανά) από σήμερα ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Σωκράτης Κόκκαλης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο μέχρι πρότινος CEO, Χρήστος Δημητριάδης θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη της εταιρίας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν εν καιρώ.

Η διατύπωση αυτή είναι ενδεικτική της αποφασιστικότητας με την οποία απομακρύνθηκε ο Χρήστος Δημητριάδης, ο οποίος δεν τοποθετείται καν σε εκτελεστική θέση, αλλά μπαίνει στην κατάψυξη, μέχρι νεωτέρας….

Τέλος, ο κ. Κόκκαλης ευχαριστεί τον κ. Δημητριάδη για την μέχρι τώρα προσφορά του και του εύχεται καλή επιτυχία στα μελλοντικά του καθήκοντα.

Το κλείσιμο, είναι αντίστοιχο με αυτό που επιφυλάσσει η Intralot σε όσους απομακρύνονται οριστικά από την εταιρία, μοίρα που δεν αποκλείεται να επιφυλάσσει, σε δεύτερο χρόνο, και για τον Χρήστο Δημητριάδη.

Ο κ. Χρήστος Δημητριάδης είχε αναλάβει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου τον περασμένο Μάρτιο, οπότε είχε αποχωρήσει από τη συγκεκριμένη θέση ο κ. Κόκκαλης ο οποίος παρέμεινε εκτελεστικός Πρόεδρος του Δ.Σ.

Flash back

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι όταν απομακρύνθηκε ο Αντώνης Κεραστάρης, που είχε μακρά πορεία στον όμιλο του Σωκράτη Κόκκαλη, δεν του επετράπη ούτε η πρόσβαση στο γραφείο του, ενώ η ασφάλεια της εταιρίας τον συνόδευσε εκτός του κτιρίου και τα προσωπικά του είδη του απεστάλησαν. Επίσης, ο κ. Κερεστάρης αναγκάστηκε να μετακομίσει από την οικία που διέμενε… Δεδομένων αυτών, η επόμενη μέρα για τον κύριο Δημητριάδη μόνο εγγυημένη δεν είναι, εντός του ομίλου.

https://www.crisismonitor.gr/

Comments