“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

NSA: NEVER SAY ANYTHING

 Στις 27 Ιανουαρίου 1967, το διαστημόπλοιο «Απόλλων Ι» πήρε φωτιά στην απογείωση και οι τρείς αστροναύτες του κάηκαν ζωντανοί.


«Μπορώ να δηλώσω με σιγουριά, ότι η Σοβιετική Ένωση δεν θα νικηθεί από τους Αμερικανούς στον αγώνα για τη σελήνη….», δήλωσε ο αστροναύτης Βλαντιμίρ Κομάροφ λίγο μετά την Αμερικανική καταστροφή.

Τρείς ακριβώς μήνες αργότερα, στις 23 Απριλίου 1967, ένας σταθμός λήψεως των Αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, εγκατεστημένος στο Καραμουσέλ της Τουρκίας, στα νοτιοανατολικά της Κων/λης, έπιασε την επιστροφή στην ατμόσφαιρα του «Σογιούζ Ι». μέσα βρισκόταν ο Βλαντιμίρ Κομάροφ, μετά από μια πτήση είκοσι έξι ωρών στο διάστημα. Ο διάλογος ανάμεσα στο διαστημόπλοιο και στη βάση του, μαγνητοφωνήθηκε ατόφιος και στάλθηκε αμέσως στις ΗΠΑ, σε ένα γιγαντιαίο υπολογιστή, τον TEXTA, ο οποίος συλλέγει τις πληροφορίες που μαζεύονται απ’ όλο τον κόσμο….

Δουλειά ρουτίνας η οποία τις ημέρες εκείνες θα μετατρέψει τους χειριστές του υπολογιστή, σε μάρτυρες μιας τραγωδίας που περιέγραψαν σε μια έκθεση.:
«Ξαφνικά οι Σοβιετικοί, έχασαν τον έλεγχο του πυραύλου και δεν μπόρεσαν να ελέγξουν την επιστροφή του στην ατμόσφαιρα. Είχαν λιγότερο από δύο ώρες για να σώσουν τον αστροναύτη.

Ενώ στη Σοβιετική Ένωση είχε κρατηθεί μυστικό το παραπάνω τραγικό γεγονός, ο Χένρυ Κίσσιγκερ σε μια δύσκολη φάση των σχέσεων Αμερικής-ΕΣΣΔ, απεκάλυψε στον κατάπληκτο Σοβιετικό Πρεσβευτή Ντομπρύνιν, ολόκληρο τον τραγικό διάλογο του αστροναύτη με την γυναίκα του…

Comments