@!«Εστίν ουν η ουσία των πραγμάτων αρμονία και αριθμός σφαιρών στρεφομένων»!@

*Διά-Κόσμος Ἑλλάς «Το ποιο επικίνδυνο από όλα τα ηθικά διλήμματα είναι όταν, είμαστε υποχρεωμένοι να κρύβουμε την αλήθεια για να βοηθήσουμε την αλήθεια να νικήσει»

Η ιστορία δεν είναι χρήσιμη επειδή διαβάζει κανείς εκεί το παρελθόν, αλλά επειδή διαβάζει το μέλλον

!@~~~@~~~@!

10.6.21

Τι συμβαίνει με το Brent;


Εκατομμύρια βαρέλια αποθηκευμένα σε τάνκερ με την τιμή στα 72 δολάρια


Τροφή για σκέψη για τους «ταύρους» του πετρελαίου: την ώρα που το αργό τύπου Brent κινείται κοντά στα 72 δολάρια/βαρέλι, εκατομμύρια βαρέλια βρίσκονται αυτήν τη στιγμή «αποθηκευμένα» σε τάνκερ, κάτι που, κανονικά, αποτελεί δείκτη πως κάποιοι «βλέπουν» υποχώρηση τιμών.

Σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg, αυτήν τη στιγμή πέντε τάνκερ, τα οποία μεταφέρουν περίπου 6 εκατ. βαρέλια αργό της Βόρειας Θάλασσας, πλέουν ανοιχτά της Ευρώπης εδώ και δύο με τρεις εβδομάδες. Και δεδομένου ότι η κατάσταση στην αγορά σήμερα δεν φαίνεται να δικαιολογεί -από οικονομική τουλάχιστον άποψη- την αποθήκευση πετρελαίου, η αύξηση στα βαρέλια που διακρατούνται εν πλω φαίνεται να συνδέεται με ενδείξεις αδυναμίας της ζήτησης, ιδίως από την Ασία.

Την ίδια ώρα μάλιστα η προσφορά αναμένεται να αυξηθεί, όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες συντήρησης που βρίσκονται σε εξέλιξη σε έναν σημαντικό για το πετρέλαιο της περιοχής αγωγό, στα μέσα Ιουνίου.

Στα φορτία που βρίσκονται αποθηκευμένα στα πέντε τάνκερ περιλαμβάνονται και 5,4 εκατ. βαρέλια αργό τύπου Forties, το οποίο στέλνεται συνήθως στην Ασία και, ειδικότερα, σε κινεζικά διυλιστήρια. Διυλιστήρια που το τελευταίο διάστημα περιόρισαν τις αγορές αργού, εν μέρει επειδή περιμένουν την κυβέρνηση να ανακοινώσει και δεύτερο πακέτο ποσοστώσεων επί των εισαγωγών για το 2021.

Μεταξύ των πλοίων που πλέουν ανοικτά της Ευρώπης, βρίσκονται και δύο πολύ μεγάλα τάνκερ μεταφοράς αργού πετρελαίου, ναυλωμένα αμφότερα από τον όμιλο Vitol Group. Το Elandra Everest ολοκλήρωσε μια σειρά μεταφορών από πλοίο σε πλοίο με τέσσερα Aframax ανοικτά της Αγγλίας στο διάστημα 6 με 12 Μαΐου και έκτοτε πλέει στην περιοχή. Το Apollonas (ΣτΜ: της Capital Ship Management του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη) βρίσκεται ανοικτά του Hound Point της Σκωτίας από τα μέσα Μαΐου, αφού φόρτωσε γύρω στα 2 εκατ. βαρέλια αργό τύπου Forties.Πηγή: Bloomberg/mononews/https://www.brief.com.cy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΙ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ-ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ

ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ-ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ
Ο μισελληνισμός προσπαθεί να αφανίσει τον Έλληνα άνθρωπο πολιτιστικώς και βιολογικώς, εξαφανίζοντας κάθε διακριτικό στοιχείο που τον διαφοροποιεί από αλλοφύλους και αλλόθρησκους.

ΕΒΡΑΪΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ

ΕΒΡΑΪΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ
Το κατοχικό ΕΒΡΑΪΚΟ καθεστώς αδιαφορεί για τους Έλληνες του εσωτερικού, όπως και για τους Έλληνες της Διασποράς. Παραποιεί τα κρατικά αρχεία, δίδοντας ταυτότητα Έλληνος σε αλλοφύλους και αλλόθρησκους, αποκρύπτοντας συγχρόνως την εθνική τους καταγωγή.