“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Ayhan Zeytinoglu: Η Ford και η Volkswagen κατασκευάζουν εργοστάσιο στην Τουρκία

Οι δύο αρνητές της ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ είναι ο αξιωματούχος του Τουρκικού Επιμελητηρίου Αϊχάν Ζεϊτίνογλου (Ayhan Zeytinoglu) και ο επιχειρηματίας Έρισκ Κιρικολάβι (Erisk Kirilikovali) της κομητείας Όραντζ.


Η διεύθυνση των επαγγελματικών οχημάτων που θα παραχθούν στο πλαίσιο της εταιρικής σχέσης Ford-VW, για την οποία συζητήθηκε εδώ και λίγο καιρό η αγορά αυτοκινήτου. Ο Πρόεδρος του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Kocaeli Ayhan Zeytinoğlu δήλωσε, "Η Τουρκία έχει γίνει η διεύθυνση της γιγαντιαίας επένδυσης ύψους περίπου 800 εκατομμυρίων ευρώ. Θα δημιουργηθεί μια γιγαντιαία εγκατάσταση σε μια έκταση 110 στρεμμάτων. Έχουν ξεκινήσει στο εργοστάσιο εργασίες επίγειας έρευνας."

Σύμφωνα με τα νέα του Abbas Abbasakar από την εφημερίδα Sabah, έχει καταστεί σαφές ότι θα κατασκευάσουν εμπορικά οχήματα που αναπτύχθηκαν από κοινού από τη Ford και τη Volkswagen , μία από τις κορυφαίες μάρκες της αυτοκινητοβιομηχανίας , στο Kocaeli της Τουρκίας.

Ο πρόεδρος του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Kocaeli Ayhan Zeytinoğlu, «η γιγαντιαία επένδυση περίπου 800 εκατομμυρίων ευρώ ήταν η διεύθυνση της Τουρκίας. 110 στρέμματα θα δημιουργήσουν γιγαντιαίες εγκαταστάσεις στη γη τους. Ξεκίνησε εργασίες επίγειας έρευνας στο εργοστάσιο. Βελτίωση εδάφους στο τμήμα στάθμευσης μεταξύ του εργοστασίου με λιμενοβραχίονα και βαρεμένοι σωροί άρχισαν να χαλίκια " εξήγησε.

Εξηγώντας ότι οι κατασκευαστικές εργασίες της εγκατάστασης, οι οποίες είχαν ανασταλεί για λίγο λόγω της πανδημίας, επιταχύνθηκαν, ο Zeytinoğlu είπε:

"Η συμφωνία μεταξύ των δύο γιγάντιων εταιρειών θα είναι μία από τις πιο σοβαρές επενδύσεις στην Τουρκία και θα συμβάλει στο 20 τοις εκατό στην απασχόληση. Είναι μια μεγάλη επένδυση τόσο για το Kocaeli όσο και για την Τουρκία."

Τον Ιανουάριο του 2019, επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Ford και της γερμανικής μάρκας αυτοκινήτων Volkswagen για την ανάπτυξη επαγγελματικών οχημάτων, ηλεκτρικών αυτοκινήτων και αυτόνομων τεχνολογιών. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ανακοινώθηκε ότι οι δύο μάρκες θα αναπτύξουν εμπορικά οχήματα σε μια κοινή πλατφόρμα και ότι θεωρούν την Τουρκία ως τόπο παραγωγής αυτών των οχημάτων. Δεν έχουν ακόμη γίνει επίσημες δηλώσεις από τις εταιρείες σχετικά με τη θέση παραγωγής των οχημάτων, τα οποία αναμένεται να είναι στους δρόμους το 2022. Ωστόσο, πληροφορήθηκε ότι οι δύο μάρκες συμφώνησαν ότι η Kocaeli ήταν η τοποθεσία παραγωγής των νέων οχημάτων

«Θα είναι μια από τις πιο σοβαρές επενδύσεις στην Τουρκία»

Zeytinoğlu, "μια από τις πιο σοβαρές επενδύσεις στην Τουρκία θα είναι. Σε ένα εργοστάσιο αυτοκινήτων στην περιοχή μας, όπως ακούμε για μια άλλη μάρκα, επιτεύχθηκε συναίνεση με την προϋπόθεση για την παραγωγή ενός δεύτερου προϊόντος. Σε αυτό το πλαίσιο, τα υπάρχοντα φυτά που καλλιεργούνται, η παραγωγή θα να είναι το όχημα άλλης μάρκας αυτοκινήτων » , είπε.

Το εργοστάσιο του εργοστασίου Ford στο Yeniköy θα επεκταθεί και θα δημιουργηθεί μια νέα εγκατάσταση 110-decare. Η ετήσια χωρητικότητα 320 χιλιάδων οχημάτων που παράγονται στο εργοστάσιο της Ford αναμένεται να φτάσει τις 750 χιλιάδες με την έναρξη της παραγωγής των νέων επαγγελματικών οχημάτων της Volkswagen.

Τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό για μια ισχυρή εταιρεία στη Γερμανία να πραγματοποιήσει τόσο μεγάλη επένδυση κατά τη διάρκεια της πανδημικής περιόδου , ο Zeytinoğlu είπε: «Ελπίζω ότι το έργο θα τεθεί στη ζωή το συντομότερο δυνατό χωρίς οπισθοδρόμηση» .
«Παρέχεται πρόσθετη απασχόληση 2000-2500»

Εκφράζοντας ότι η επένδυση που θα πραγματοποιηθεί θα είναι μια πολύ σοβαρή επένδυση, ο Zeytinoğlu είπε, "Θα προσφέρει επίσης μεγάλη υποστήριξη στις εξαγωγές της Τουρκίας. Έχουν ξεκινήσει μελέτες. Οι εταιρείες μας που πραγματοποίησαν αυτήν την επένδυση, η συμφωνία και ο οδικός χάρτης της επένδυσης θα να κοινοποιηθεί στο κοινό το συντομότερο δυνατό . "

Ο Mehmet Şener, Επικεφαλής του Τμήματος Gölcük της Τουρκικής Ένωσης μετάλλων, δήλωσε : «Με τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων στο εργοστάσιο της Ford, όπου απασχολούνται σήμερα 8.500 άτομα, παρέχεται επιπλέον 2000-2500 θέσεις εργασίας» .

https://tr.sputniknews.com/ekonomi/202010211043066522-ford-ve-volkswagen-kocaeliye-fabrika-kuruyor/

Comments