“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Γιατί η καμμένη γη είναι μέρος της Δεξίωσης του Προεδρικού Μεγάρου


ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ “ΣΕ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΜΑΛΑΚΑΑΑΑΑΑΑΑ…”


Γιατί η καμμένη γη είναι μέρος της Δεξίωσης του Προεδρικού Μεγάρου

Την ώρα που η ανόητη Influencer τρυπάει ανέμελη την ανήλικη κόρη της γιατί από τα πολλά καλέσματα δεν έχει το χρόνο να συνειδητοποιήσει ότι..


Λίγες μέρες μετά τη λαμπρή δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την αποκατάσταση της Ελληνικής Δημοκρατίας η δεξίωση έλαβε φλογερές διαστάσεις και κατακαίει το εγχώριο σύμπαν. Θέλουμε να πούμε ότι η Δεξίωση συνεχίζεται. Η καμμένη γη είναι μέρος της Δεξίωσης του Προεδρικού Μεγάρου.

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Θεωρούμε εξαιρετικά ωφέλιμες αυτές τις Δεξιώσεις και οφείλουμε να συγχαρούμε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας η οποία συνέχισε την παράδοση προσθέτοντας μία ακόμη λαμπρή Δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα.

Το περιεχόμενο αυτών των Δεξιώσεων είναι πολύ αποκαλυπτικό. Κι αυτό γιατί καθρεφτίζουν τις επιλογές του ελληνικού λαού σε κρίσιμα πόστα: Στη πολιτική, τη δημοσιογραφία, τις Τέχνες, το Θέατρο (αισθητή η απουσία Λιγνάδη-Φιλιππίδη), τις Επιστήμες (καιρό έχουμε να δούμε τον Σωτήρη Τσιόδρα. Ο καθηγητής είναι σε εύλογες διακοπές ή βρίσκεται εκτός χώρας ώστε να λάβει “δια ζώσης οδηγίες για το πως θα συνεχίσει την αποστολή του;), στον Αθλητισμό, στις επιχειρήσεις, στο Κράτος και πάει λέγοντας.

Σε κάτι τέτοιες Δεξιώσεις καθρεφτίζεται η βαθιά κριτική σκέψη, η αισθητική, η γνώση της Ιστορίας, η αγάπη για τη διά βίου γνώση, ακόμη και οι γαστριμαργικές επιλογές του οξυδερκούς ελληνικού λαού. Ο λαός είναι αυτός που στη τελική επιλέγει ποιοι θα τον εκπροσωπήσουν στο Προεδρικό Μέγαρο. Οπως λένε και οι ίδιοι οι πρωθυπουργοί “αυτή η στάνη αυτό το γάλα βγάζει”. Περί αυτού πρόκειται.

Ολοι και όλα είναι οι επιλογές του σοφού ελληνικού λαού ο οποίος καταλήγει κάθε φορά να λέει “Σημίτη γαμ…”, “Καραμανλή γαμ…”, Παπανδρέου γαμ…”, “Τσίπρα γαμ…”, Μητσοτάκη γαμ…”

Είναι επιλογές του ελληνικού λαού ο οποίος επιλέγει να κάνει δημοφιλείς εκείνους που θεωρεί ότι του ταιριάζουν περισσότερο σε όλα τα προβεβλημένα πόστα.

Οι τηλεαστέρες για παράδειγμα, πέρα από επιλογές του Αλαφούζου, του Μαρινάκη, του Βαρδινογιάννη, του Βρυώνη, του Κουρή, του Παναγιωτάκη και λοιπών καναλαρχών είναι και επιλογές του ελληνικού λαού.

Ο οξυδερκής Ελληνας λαός που στέλνει τα βλαστάρια του στα τηλεριάλιτι για να εξευτελιστούν δημόσια με την ίδια οξεία κριτική σκέψη επιλέγει και τα μέσα, τους δημοσιογράφους, όσους δλδ θεωρεί ότι είναι άξιοι της επιβράβευσής του.

Γι αυτό και έχει γεμίσει ο τόπος τηλεσκουπίδια. Είναι ακριβώς αυτά τα τηλεσκουπίδια που όλο αυτό το διάστημα της επίθεσης που δέχεται η ανθρωπότητα φροντίζουν να φιλοξενούν ότι πιο αχρείο φελλό επιδημιολόγο που κυκλοφορεί έτοιμος για 30 αργύρια να αμολύσει τη τρομοπαρόλα του αρκεί να γίνει 5΄διάσημος.

Είναι όλοι τους επιλογές του οξυδερκούς ελληνικού λαού. Ένας λαός που την ώρα που τον σκοτώνουν η κάτι χειρότερο: Tην ώρα που η ανόητη Influencer τρυπάει ανέμελη την ανήλικη κόρη της γιατί από τα πολλά καλέσματα δεν έχει το χρόνο να συνειδητοποιήσει ότι μας σκοτώνουν αλλά νομίζει ότι αυτό που ζούμε είναι lifestyle για insta story δεν μπορείς να έχεις περαιτέρω απαιτήσεις.

Μόνο που τώρα η συνειδητοποίηση θα είναι πιο οδυνηρή από τις φωτιές που κατασπαράζουν ζωές ανυπεράσπιστων ζώων.

Τα ζώα έχουν συναισθήματα και μας εμπιστεύονται.

Οι άνθρωποι υποτίθεται ότι έχουν και μυαλό το οποίο το χρησιμοποιούν για να σκεφθούν, ώστε να μην είναι όχλος και εύκολη λεία.

Η δικαιολογία ότι δεν προλαβαίνω να μελετήσω να ενημερωθώ από τις σωστές πηγές, να αφιερώσω χρόνο στη σκέψη και την ανάλυση επειδή πρέπει να βγάλω το μεροκάματο πλέον δεν στέκει. Κι αυτό σύντομα θα γίνει οδυνηρή διαπίστωση.

Γιατί ξέρεις τι συμβαίνει φίλε μου;

Οχι, δεν “γαμιέται…ο Μητσοτάκης” αλλά συμβαίνει κάτι άλλο: “Σε σκοτώνουν μαλάκα…”

Αυτό ακριβώς συμβαίνει.

Και “Σε σκοτώνουν μαλάκα…” γιατί εσύ επέλεξες άσκεφτος και αδιάβαστος να πορεύεσαι και να κραυγάζεις κάθε φορά στον ορατό κίνδυνο “γαμιέται” αυτός που σε κυβερνάει.

Μόνο που σ΄ αυτή τη περίπτωση οι Χίτλερ του Κόσμου είναι αόρατοι για τους άσκεφτους, τους αφελείς, τους τηλεθεατές.

Είναι όμως υπαρκτοί, συμβαίνουν τώρα και “Σε σκοτώνουν μαλάκα…”

Και το πιο τραγικό απ΄ όλα είναι ότι ακόμη και ο Μητσοτάκης που κατηγορείς και ο Τσίπρας και ο Κουτσούμπας και η Σακελλαροπούλου, και η Σία και ο Πορτοσάλτε, και ο Μπάμπης, ο Ηλίας Μόσιαλος, ο οξυδερκής Βασιλακόπουλος, ο ακόμη πιο οξυδερκής εκ Πατρών Χαράλαμπος Γώγος, οι εκδότες, οι καναλάρχες, οι τηλεαστέρες, οι επιδημιολόγοι που σου κουνάνε το δάχτυλο δεν είναι παρά άσκεφτοι, αδιάβαστοι, νάρκισσοι, αναλώσιμα, φτηνά εργαλεία.

Και γι΄ αυτούς ισχύει το “Σε σκοτώνουν μαλάκα…”.

Κανείς δεν θα εξαιρεθεί εκτός εάν…

(Και γιατί να εξαιρεθεί εάν δεν έχει κάτι χαρισματικό πάνω του για την Αρία Φυλή του κοντινού Μέλλοντος;)

Συνεχίστε λοιπόν την Δεξίωση χωρίς εμένα, που θάλεγε και ο ποιητής….

“Σε σκοτώνουν μαλάκα…”

Υ.Γ> Το πιο αισιόδοξο που ακούσαμε τελευταία ήταν η ατάκα του Μίλτου Τεντόγλου: “Mόνος μου, κανείς δεν με βοήθησε…”
























Comments