“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Νεκροί μέλη της οικογένειά σου από το εμβόλιο; Κανένας δεν έχει ευθύνη!.. Εκτός κι αν πάρεις το νόμο στα χέρια σου!...


Η κυβέρνηση έβαλε μπροστά τους λοιμωξιολόγους για να προστατεύσει πολιτικούς παράγοντες. Γιατί η τροπολογία προβλέπει ότι δεν θα δίνουν ούτε εξηγήσεις.


Βαθύ παρασκήνιο με στόχο, όπως σημειώνουν άτομα που γνωρίζουν καλά πρόσωπα και πράγματα, να προστατευθούν πολιτικά πρόσωπα κρύβεται πίσω από την αιφνίδια επιλογή της κυβέρνησης να περάσει τροπολογία με την οποία παρέχεται ασυλία και επιβάλλεται σιωπή σε όλα τα μέλη των τριών επιστημονικών επιτροπών συμπεριλαμβανομένων και των κυβερνητικών στελεχών.

Η κυβέρνηση και τα φίλα προσκείμενα σε αυτήν ΜΜΕ, εντέχνως προβάλουν αποκλειστικά και μόνο ότι η ασυλία παρέχεται για την προστασία των επιστημόνων. Και δεν λένε κουβέντα για ποιο λόγο παρέχεται η ίδια προστασία και σε πολιτικά πρόσωπα.

Τα κυβερνητικά στελέχη που προστατεύονται με αυτή την τροπολογία είναι οι:

-Παναγιώτης Πρεζεράκος Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κοροναϊού COVID-19

-Ιωάννης Κωτσιόπουλος, Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας

-Παναγιώτης Αρκουμανέας πρόεδρος του ΕΟΔΥ

-Δημήτρης Φιλίππου, Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.).


-Νίκος Παπαευσταθίου, Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.).

Και για τα στελέχη αυτά η τροπολογία προβλέπει «δεν ευθύνονται, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο λειτουργίας» των επιτροπών.

Το μέγα πρόβλημα είναι ότι με αυτή την πρόβλεψη δεν μπορούν να ελεγχθούν πολιτικά πρόσωπα που συμμετέχουν στην επιτροπή ενώ τους επιβάλλεται καθεστώς προστασίας και μέσω της απαγόρευσης να κληθούν να εξεταστούν ή να παρέχουν εξηγήσεις για αποφάσεις που πήραν για τη διαχείριση της πανδημίας.

Το παιγνίδι της αποσιώπησης της προστασίας των πολιτικών προσώπων έπαιξε και η κυβερνητική εκπρόσωπος η οποία υποστήριξε ότι η τροπολογία προβλέπει την προστασία των λοιμωξιολόγων χωρίς να πει καμιά κουβέντα για την προστασία των κυβερνητικών στελεχών.

Το πόσο υποκριτική είναι η πρόβλεψη ασυλίας των μελών των τριών επιστημονικών επιτροπών αναδεικνύεται και από το γεγονός ότι αν και υπάρχει αίτημα εδώ και ένα χρόνο για την πρόνοια ασυλίας των γιατρών και νοσηλευτών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον κορωνοϊό, η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει στο αίτημα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος πρόεδρος του ΠΙΣ και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, δήλωσε ότι αποποιείται των προνομίων του μέχρι να προστατευτεί όπως χαρακτηριστικά είπε και ο τελευταίος γιατρός και νοσηλευτής στα δημόσια νοσοκομεία.

******

Παραμονή Πρωτοχρονιάς, χωρίς καν να ανακοινωθεί, συγκροτήθηκε τριμελής Επιτροπή Ελέγχου Ασφάλειας και Διακίνησης Εμβολίων, εκ των οποίων τα δυο από τα τρία μέλη είναι εκπρόσωποι ιδιωτικών φαρμακευτικών εταιρειών

Παραμονή Πρωτοχρονιάς, χωρίς να ανακοινωθεί, συγκροτήθηκε τριμελής Επιτροπή Ελέγχου Ασφάλειας και Διακίνησης Εμβολίων για τον κορωνοϊό, εκ των οποίων τα δυο από τα τρία μέλη είναι εκπρόσωποι ιδιωτικών φαρμακευτικών εταιρειών.

Τα ερωτήματα πολλά, αφού η τριμελής επιτροπή, με μόνο ένα μέλος από δημόσιο φορέα, θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο της διασφάλισης της ποιότητας σε όλα τα στάδια αποθήκευσης και διανομής στα πλαίσια του σχεδιασμού και της διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ελευθερία».

Μόνο που στον επιχειρησιακό σχεδιασμό δεν προβλέπεται η συγκρότηση αυτής της Επιτροπής ούτε υπάρχει στο οργανόγραμμα της Ομάδας Υλοποίησης.

Η απόφαση του Βασίλη Κικίλια που αναρτήθηκε στη Διαύγεια στις 31 Δεκεμβρίου 2020 και ορίζει τα εξής:

Συγκροτούμε Επιτροπή Ασφάλειας Ελέγχου Διακίνησης Εμβολίων για τον Κορωνοϊό Covid19 και ορίζουμε τα μέλη αυτής ως ακολούθως:

1. ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ).

2. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, Υπεύθυνη Διασφάλισης Ποιότητας της Εταιρείας UNILOG S.A., Κέντρο Διανομής Φαρμακευτικών Προϊόντων.

3. ΣΕΤΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Υπεύθυνος Αποθηκών και διακίνησης φαρμακευτικών προϊόντων της Εταιρείας ELPEN-AENORASIS.

Πρόεδρος της Επιτροπής ορίζεται ο Δημήτρης Πανταζής ενώ σε όλα τα μέλη της Επιτροπής δεν θα καταβληθεί αμοιβή ή αποζημίωση.


Σύμφωνα με την απόφαση το έργο της Επιτροπής είναι: « η υποστήριξη της εφοδιαστικής αλυσίδας των εμβολίων Covid-19 για τον έλεγχο της διασφάλισης της ποιότητας σε όλα τα στάδια αποθήκευσης και διανομής στα πλαίσια του σχεδιασμού και της διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας του Εθνικού Επιχειρησιακού Σχεδίου «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ». Η Επιτροπή θα είναι σε άμεση συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας που έχει το συντονισμό της εφοδιαστικής αλυσίδας των εμβολίων».

Η εταιρεία UNILOG AE, όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της, ιδρύθηκε στις αρχές του 2000 από μετόχους του Ομίλου Εταιρειών Μεταφορών Λιναρδάκη που εξειδικεύονται στον τομέα της διακίνησης φαρμακευτικών, παραφαρμακευτικών και ιατρoτεχνολογικών προϊόντων υπό ελεγχόμενες θερμοκρασίες πλέον των 25 ετών. Σήμερα η στρατηγική συνεργασία της UNILOG AE με το γκρουπ των Μεταφορικών Εταιρειών Λιναρδάκη έχει ως αποτέλεσμα την καθημερινή παράδοση 4.500 παραγγελιών περίπου ανά την Επικράτεια.

Η ELPEN είναι μια από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές ελληνικές εταιρείες διαθέτει θυγατρική εταιρεία στη Γερμανία, την ELPEN GmbH και περιλαμβάνει τη WinMedica και την Aenorasis.
Αντιπρόεδρος της εταιρείας είναι ο Θεόδωρος Τρύφων, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη επιτροπή δεν έχει καμία σχέση με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών η οποία αριθμεί 21 μέλη και συγκροτήθηκε από καθηγητές Πανεπιστημίου, λοιμωξιολόγους και γιατρούς του ΕΣΥ και των στρατιωτικών νοσοκομείων.

Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι το υπουργείο Υγείας δεν εξέδωσε ανακοίνωση για την σύσταση της Επιτροπής Ελέγχου Ασφάλειας και Διακίνησης Εμβολίων.Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά.

-Γιατί σε μια τριμελή επιτροπή που θα έχει την ευθύνη για τη διασφάλιση της ποιότητας των εμβολίων και της διανομής τους, συμμετέχουν δυο στελέχη ιδιωτικών εταιρειών και ένα στέλεχος δημόσιου φορέα.

–Δεν διαθέτει το δημόσιο ικανά στελέχη που μπορούν να αναλάβουν αυτό το έργο;

-Με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν οι συγκεκριμένες ιδιωτικές εταιρείες;

-Για ποιο λόγο στο επιχειρησιακό σχέδιο «Ελευθερία» δεν προβλέπεται η σύσταση αυτής της επιτροπής και δεν συμπεριλαμβάνεται στο οργανόγραμμα της Ομάδας Υλοποίησης;

******

Η Επιτροπή θα είναι σε άμεση συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας που έχει το συντονισμό της εφοδιαστικής αλυσίδας των εμβολίων.

Στα μέλη της Επιτροπής δεν καταβάλλεται αμοιβή ή αποζημίωση.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ
ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
Α. ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ:
ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΥΤΗΣ
( ΠΑΝΤΑΖΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ
ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΙΦΕΤ) – 18 ΧΙΛ. ΛΕΩΦ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ Τ.Κ. 153 51 ΠΑΛΛΗΝΗ)
B. ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ:

(μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου)
1. Γραφείο Υπουργού Υγείας
2. Γραφεία Υφυπουργών Υγείας
3. Γραφεία Γενικών Γραμματέων
4. Γραφείο Υπηρεσιακού Γραμματέα Υπουργείου Υγείας
5. Γραφείο Προϊσταμένης Γενικής Διεύθυνσης Υπηρεσιών Υγείας
6. Γραφείο Προϊσταμένης Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας
και Ποιότητας Ζωής
7. Γραφείο Προϊσταμένης Γενικής Διεύθυνσης
Διοικητικών Υπηρεσιών και Τεχνικής Υποστήριξης
(μέσω Τμήματος Γραμματείας)
1.Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
2.Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Υγιεινής Περιβάλλοντος
3.Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού και Διοικητικής Υποστήριξης:
- Τμήμα Σύστασης και Συγκρότησης Συλλογικών Οργάνων (8)

Comments