@!«Εστίν ουν η ουσία των πραγμάτων αρμονία και αριθμός σφαιρών στρεφομένων»!@

*Διά-Κόσμος Ἑλλάς «Το ποιο επικίνδυνο από όλα τα ηθικά διλήμματα είναι όταν, είμαστε υποχρεωμένοι να κρύβουμε την αλήθεια για να βοηθήσουμε την αλήθεια να νικήσει»

Η ιστορία δεν είναι χρήσιμη επειδή διαβάζει κανείς εκεί το παρελθόν, αλλά επειδή διαβάζει το μέλλον

!@~~~@~~~@!

30.8.21

Κανείς υπεύθυνος για παρενέργειες από το εμβόλιο στις ΗΠΑ


Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNBC και όπως δηλώνουν δικηγόροι στο αμερικανικό μέσο, σε περίπτωση που οι πολίτες εμφανίσουν σοβαρές παρενέργειες από τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, το Δίκαιο των ΗΠΑ δεν τούς δίνει το δικαίωμα να προσφύγουν ενάντια κανενός, ενώ πιθανότητα δεν αναμένεται ούτε να αποζημιωθούν
.

Στο ερώτημα «ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη σε ενδεχόμενες σοβαρές παρενέργειες από τα εμβόλια κατά του κορονοϊού στις ΗΠΑ», προσπαθεί να απαντήσει το αμερικανικό δίκτυο CNBC, καταλήγοντας στην απάντηση: «Κανείς».

Συγκεκριμένα και σε ό,τι αφορά την περίπτωση των ΗΠΑ, σύμφωνα με το CNBC, η κυβέρνηση έχει απαλλάξει εταιρείες, όπως η Pfizer και η Moderna, από την ευθύνη, εάν κάτι πάει λάθος με τα εμβόλια.

Παράλληλα, οι πολίτες δεν μπορούν να καταθέσουν μήνυση ούτε σε βάρος του αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), με το επιχείρημα ότι έδωσε έγκριση στην κυκλοφορία των εμβολίων, αλλά ούτε και σε βάρος του εργοδότη τους σε περίπτωση που ζητηθεί ο εμβολιασμός του ως προϋπόθεση εργασίας.

Σημειωτέων ότι στις ΗΠΑ έχει συσταθεί ένα ειδικό ταμείο που καθήκον έχει να βοηθά στην κάλυψη των ιατρικών εξόδων που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες σε περίπτωση που υποστούν βλάβη από κάποιο εμβόλιο, για παράδειγμα.

Ωστόσο, όπως τονίζουν οι δικηγόροι, η χρήση του είναι εξαιρετικά δύσκολη και οι περιπτώσεις που το ταμείο πληρώνει σπάνιες. Συγκεκριμένα, όπως σημειώνουν, το ταμείο έχει αποζημιώσει ένα ποσοστό μικρότερο του 6% των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί την τελευταία δεκαετία.

«Η κυβέρνηση δεν θέλει οι πολίτες να μηνύουν τις επιχειρήσεις που παράγουν εμβόλια για τον κορονοϊό. Γιατί τότε, οι κατασκευαστές θα χρεώσουν την κυβέρνηση υψηλότερη τιμή (…)» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Ρότζι Νταν, δικηγόρος – εργατολόγος στο Ντάλας των ΗΠΑ.

Οσο για το πώς ανταποκρίνονται οι Αμερικανοί στην ιδέα του εμβολιασμού έναντι της COVID-19, τέσσερις στους δέκα δηλώνουν ότι «πιθανόν» ή «σίγουρα» δεν θα εμβολιαστούν, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Pew Research Center.

Οι επιφυλάξεις των πολιτών σχετίζονται, μεταξύ άλλων, με τον χρόνο που χρειάστηκε, προκειμένου να κατασκευαστούν τα εμβόλια και να βγουν στην αγορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι πρότινος, σύμφωνα με το CNBC, το πιο «γρήγορο» εμβόλιο που αναπτύχθηκε ποτέ ήταν για την παρωτίτιδα: Χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια και έλαβε έγκριση το 1967.

Πάντως, οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες, όπως η Pfizer, διαβεβαιώνουν ότι δεν έγιναν «εκπτώσεις» στη διαδικασία ανάπτυξης του εμβολίου για τον κορονοϊό.

Παράλληλα, παρά το γεγονός ότι η έγκριση για μαζική κυκλοφορία των εμβολίων δεν δίδεται από τις φαρμακοβιομηχανίες, οι πολίτες δεν μπορούν να μηνύσουν ούτε τον FDA – στην περίπτωση των ΗΠΑ.

«Δεν μπορείς να μηνύσεις τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων για την έγκριση ή μη ενός φαρμάκου» παρατηρεί η Ντόριτ Ρέις, καθηγήτρια στο University of California Hastings College of Law.

Sputniknews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

@!ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 100 ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ!@