“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: Οι Ταλιμπάν ζητούν να μείνει η Αμερικανική Πρεσβεία

« Ο Noorzai, είναι υπεύθυνος για την εισαγωγή από το Αφγανιστάν προς το Πακιστάν περί των 12 τόνων ηρωίνης ετησίως».

Τον Μάρτιο του 2002 το περιοδικό Vanity Fair αποκαλύπτει ότι η οικονομία του Πακιστάν παράγει ετήσιο κύκλο εργασιών από τα ναρκωτικά ύψους 15 δις. Δολαρίων όταν το επίσημο ΑΕΠ είναι 60 δις δολάρια

Επίσημα στο ΑΕΠ της ΤΟΥΡΚΙΑΣ ο ΕΤΗΣΙΟΣ κύκλος εργασιών ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ είναι πάνω από 100 δισ. δολλάρια, με την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ!...


ΗΠΑ: Οι Ταλιμπάν ζήτησαν να παραμείνει ανοιχτή η αμερικανική πρεσβεία

Οι Ταλιμπάν ζήτησαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες να διατηρήσουν μια διπλωματική παρουσία στο Αφγανιστάν αφού ολοκληρωθεί η αποχώρηση των στρατιωτικών δυνάμεων τους, την Τρίτη, όμως η Ουάσινγκτον δεν έχει ακόμη λάβει κάποια απόφαση για το θέμα αυτό, ανέφεραν σήμερα Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, η ηγεσία του ισλαμιστικού κινήματος που ελέγχει την Καμπούλ από τα μέσα Αυγούστου, θέλει οι άλλες χώρες να διατηρήσουν ανοιχτές τις πρεσβείες τους και μετά τις 31 Αυγούστου. Αυτό ισχύει και για την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Οι Αμερικανοί εγκατέλειψαν την πρεσβεία και οι τελευταίοι διπλωμάτες που παρέμεναν στο Αφγανιστάν αναμένεται να απομακρυνθούν σύντομα από το αεροδρόμιο της Καμπούλ. Καθώς οι στρατιώτες θα αποχωρήσουν οριστικά την Τρίτη, δεν θα είναι πλέον σε θέση να εγγυηθούν την ασφάλεια των διπλωματών, στην περίπτωση που ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τους ζητούσε να παραμείνουν στην αφγανική πρωτεύουσα.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι σημείωσαν ότι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης παραμένει η ασφάλεια των διπλωματών. Μια απόφαση για το θέμα ενδέχεται να ανακοινωθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, δηλαδή ώρες προτού να ολοκληρωθεί η επιχείρηση εκκένωσης.

https://www.defence-point.gr/

Comments