“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

ΦΙΛΙΠΠΑΚΗ; Δύο Εβραίοι μάλωναν σε ξένο αχυρώνα; Ο πατριώτης με προβιά Αντωνάκης θέλει να κρατήσει στο χοιροστάσιο όσους αντιδρούν;

ΣΧΟΛΙΟΝ: ΑΚΟΥ ΠΙΣΩΠΛΑΤΗ ΜΑΧΑΙΡΙΑ; ΚΑΛΗ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΛΛΑ, ΕΩΣ ΕΝΑ ΟΡΙΟ!.... ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΚΟΚΚΑΛΗ ΕΙΧΕ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ; ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΔΩΡΟ ΤΟΝ ΟΤΕ; ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΤΡΙΓΑΣ

ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΤΑΙΡΟ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΕ ΠΡΟΒΙΑ ΤΟ ΦΑΗΛΟ ...ΛΟ...ΛΟ.ΛΟΛ ΜΕ ΤΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ - ΔΕΛΛΑΤΟΛΑ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΑΤΡΩΤΙΣΜΟΥ!... ΛΟΛ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΒΕΒΑΙΩΣ!...



Νέα πισώπλατη μαχαιριά από τον Σαμαρά στον Κυριάκο!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχθηκε νέα πισώπλατη μαχαιριά από τον Αντώνη Σαμαρά, με τον Μεσσήνιο να βάλλει ευθέως κατά του πρωθυπουργού για την επιχειρούμενη διεύρυνση προς το Κέντρο, τη διαχείριση των εθνικών ζητημάτων, ακόμη και για τη στροφή προς την πράσινη ενέργεια.

Ο πρώην πρωθυπουργός επανήλθε δριμύτερος με νέα συνέντευξή του, αυτή τη φορά στην εφημερίδα «Τα Νέα», -τη ναυαρχίδα του εκδοτικού ομίλου Μαρινάκη-, εννέα μήνες μετά τις τελευταίες επικριτικές του δηλώσεις για την κυβερνητική πολιτική, όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Μόνο που τώρα ο Αντώνης Σαμαράς ανοίγει τη βεντάλια της κριτικής, επιτιθέμενος με σφοδρότητα στο Μαξίμου, και, κατά συνέπεια, στον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή και τον πρόσφατο ανασχηματισμό, τραβώντας το σχοινί μέχρι τα άκρα, καθώς αποδομεί ευθέως τις επιλογές του πρωθυπουργού σε μία σειρά από κρίσιμα πεδία.

Έχοντας μυριστεί την πολιτική αποσύνθεση της κυβέρνησης και τη δεινή θέση που βρίσκεται ο Κ. Μητσοτάκης, ο κ. Σαμαράς προσπαθεί, επί της ουσίας, να παρέμβει στο ιδεολογικό πρόσημο της κυβέρνησης, δίχως να κρύβει την ενόχλησή του με τη μετατόπιση, όπως την αποκαλεί, προς το Κέντρο, και επιχειρώντας να εμφανιστεί ως ο υπερασπιστής της Δεξιάς.

Ειδικότερα, κληθείς να σχολιάσει τον ανασχηματισμό, ανέφερε πως «όποιος θέλει να υπηρετήσει αυτές τις θέσεις για τις οποίες έλαβε αυτοδυναμία η Ν.Δ., είναι ευπρόσδεκτος. Αυτό σημαίνει “διεύρυνση”.

Αλλά, όταν επιλέγονται άτομα με αντίθετες θέσεις, αυτό δεν λέγεται “διεύρυνση”, αυτό λέγεται “μετατόπιση”! Ξέρετε, με το να μετακινηθούμε σε θέσεις Ποταμιού, δεν κατακτάμε το πολιτικό Κέντρο». Διερωτήθηκε, μάλιστα, «με τη σύγχρονη Δεξιά-Κεντροδεξιά τι θα γίνει; Ή στο όνομα της “διεύρυνσης” θα θεωρείται ότι μπήκε στη γωνία η μεγαλύτερη πολιτική παράταξη της χώρας;».

Μάλιστα, προειδοποιεί εμμέσως το Μαξίμου για τον κίνδυνο να χαθούν οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι της Ν.Δ., σχολιάζοντας πως «προϋπόθεση μιας διεύρυνσης είναι να έχεις μαζί σου τη βάση σου. Αλλιώς, κινδυνεύεις να απομακρύνεις περισσότερους απ’ όσους προσελκύεις». Την ίδια ώρα, ο Αντώνης Σαμαράς άσκησε κριτική και για τα Ελληνοτουρκικά, δηλώνοντας πως Ελλάδα και Κύπρος θα έπρεπε να είχαν ήδη αντιδράσει εντονότερα στις τελευταίες προκλήσεις της Τουρκίας ανατολικά της Κρήτης, ενώ ζητά πιο σκληρή στάση, ακόμα και βέτο στην Ε.Ε., για το θέμα της Αμμοχώστου.

Έκπληξη αποτελεί και η ευθεία αμφισβήτησή του στην πολυδιαφημισμένη από την κυβέρνηση ενεργειακή μετάβαση, διατυπώνοντας ενστάσεις για το εάν έπρεπε να κλείσει το σύγχρονο εργοστάσιο λιγνίτη, που εγκαινιάστηκε το 2014 και ακόμα δεν έχει αποσβεστεί, προσθέτοντας με νόημα πως «ούτε μπορούμε να εγκαταλείψουμε τη στροφή στο φυσικό αέριο, που έχει ψηφιστεί ως “καύσιμο μετάβασης” για τα επόμενα 30 χρόνια», και προειδοποιώντας πως θα πρέπει να υπάρχει μέριμνα για τις αυξήσεις τιμών, μεταξύ άλλων, στο ρεύμα, «διότι η ακρίβεια εγκυμονεί πάντα κοινωνικές εκρήξεις».

Επιπροσθέτως, ο Αντώνης Σαμαράς άφησε, εκ νέου, αιχμές για τη Συμφωνία των Πρεσπών (έχει ξεκαθαρίσει, άλλωστε, πως δεν θα ψηφίσει τα τρία μνημόνια με τα Σκόπια), ενώ από τα πυρά του δεν γλίτωσε ούτε η απερχόμενη Γερμανίδα καγκελάριος, για την οποία σχολίασε: «Η κυρία Μέρκελ οραματίστρια δεν ήταν. Διαχειρίστρια ήταν».

Πηγή: dimokratianews.gr

Comments