“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Ελευθερία Φουρτουλάκη - Ελεύθερο Κουρδιστάν η θάνατος

Δείτε και ακούστε το τραγούδι που αφιέρωσαν οι Κούρδοι στην Ελευθερία Φουρτουλάκη:



@~~~~~~!~~~~~~@

Ελεύθερο Κουρδιστάν η θάνατος !

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση καθημερινά ο πόλεμος στο ορεινό Κουρδιστάν. Ο Τουρκικός στρατός με χιλιάδες άντρες και νατοϊκό εξοπλισμό είναι έτοιμος να εισβάλει για άλλη μια φορά στις ορεινές περιοχές και να χτυπήσει τους αντάρτες του PKK. Ενάντια στο PKK είναι και οι δυνάμεις του Μπαρζανί και του Ταλαμπανί των συνεργατών των Αμερικανών.

Οι αντάρτες του PKK είναι αποφασισμένοι να πεθάνουν για την λευτεριά της πατρίδας τους να μην υποκύψουν στις εντολές του κουμπάρου του Καραμανλή Ερντογάν.

Στην Ελλάδα του 2007 , στην Ελλάδα του Γιωργάκη του Κωστάκη και του Λάκη Γαβαλά , καμιά αναφορά δεν γίνεται στο εθνικοαπελευθερωτικό Κουρδικό Κίνημα.Τα μέσα μαζικής αποχαύνωσης σκοπίμως ασχολούνται με κάθε τι άλλο ασήμαντο φυσικά και προωθούν συνεχώς την προπαγάνδα τους κάθε μέρα και κάθε λεπτό. Ελάχιστοι Έλληνες γνωρίζουν την σημασία του κινήματος του Κουρδιστάν και βοηθούν τον αγώνα του PKK.

Η προδοσία του Οτσαλάν από την κυβέρνηση Σημίτη και η παράδοση του στις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας στιγμάτισε για πάντα την χώρα μας και τους Έλληνες. Φωτεινά παραδείγματα που ξεχωρίζουν είναι η θυσία του Θεόφιλου Γεωργιάδη από την Κύπρο του Έλληνα καταδρομέα που πολέμησε στα βουνά μαζί με τους Κούρδους αντάρτες ενάντια στην Τουρκία και δολοφονήθηκε από την MIT. Ξεχωρίζει επίσης η Ελευθερία Φουρτουλάκη μια γυναίκα που με την θυσία της συγκλόνισε όλους αυτούς που υποστηρίζουν την αυτοδιάθεση των λαών και την εθνική ανεξαρτησία.Το άρθρο αυτό αφιερώνεται στην μνήμη των δύο αυτών ξεχωριστών συμπατριωτών μας που έκαναν βίωμα τους και προσωπική τους υπόθεση την πάλη των Κούρδων Εθνικοεπαναστατών για ένα καλύτερο αύριο χωρίς την τυραννία των Κεμαλιστών.


Ελευθερία Φουρτουλάκη.

Ελεύθερο Κουρδιστάν η θάνατος.


«Επιθυμία μου ήταν , όταν τελειώσω τις σπουδές μου στο πανεπιστήμιο , να πάω να εργαστώ στο ROJ TV και να γίνω μέλος του ΡΚΚ. Εάν μπορούσα να πραγματοποιήσω τις επιθυμίες μου θα γινόμουν μια αντάρτισσα. Όχι για τον πόλεμο , αλλά γιατί αγαπάω τη ζωή, τη μητέρα μου , τον πατέρα μου , το Κουρδιστάν , την κουρδική γλώσσα και τον πολιτισμό, αγαπάω τους φίλους μου και την ιστορία του ΡΚΚ που είναι βγαλμένη από τη φωτιά»


Από την επιστολή που άφησε γραμμένη στα Κουρδικά η Ελευθερία Φουρτουλάκη , 23άχρονη Ελληνίδα σύζυγος Κούρδου μετανάστη και μητέρα 2 παιδιών, ηλικίας ενός και δύο ετών, που αυτοπυρπολήθηκε στις 24 Μάρτη 2006, στα Σεπόλια, σαν ένδειξη κάθαρσης εκ μέρους του Ελληνικού λαού για τα όσα έκανε ενάντια στον Κουρδικό λαό η κυβέρνηση Σημίτη , ενώ άφησε την τελευταία της πνοή 4 μέρες αργότερα.

Η κυβέρνηση Σημίτη μετά από συμφωνία με τις Αμερικάνικες και Τούρκικες μυστικές υπηρεσίες, το 1999 προσκάλεσε τον Οτσαλάν στην Ελλάδα, και αφού μετά από έντονες πιέσεις τον έπεισαν να έρθει, στη συνέχεια τον μετέφερε στην Κένυα, όπου τον παρέδωσε μέσω της Ελληνικής πρεσβείας στις Αμερικάνικες και Τούρκικες μυστικές υπηρεσίες.

Το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση Σημίτη συλλαμβάνει και παραδίδει μέσω απέλασης στα χέρια των Τούρκων και στο θάνατο δεκάδες αγωνιστές του PKK που είχαν καταδικαστεί ή καταζητούνταν από το Τούρκικο κράτος, χαρακτηρίζει επίσημα το PKK όπως και άλλες κουρδικές οργανώσεις ως «τρομοκρατική οργάνωση» και συμμετέχει με όλες του της δυνάμεις στην προσπάθεια για εξάρθρωση του υπό τις διαταγές των Αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών και σε στενή συνεργασία με την Τούρκικη κυβέρνηση , ονομάζοντας τη δράση αυτή «προσέγγιση ελληνοτουρκικής φιλίας».

Τα ζεϊμπέκικα του ΕΒΡΑΙΟΥ Γιωργάκη Παπανδρέου, συνεχίζει η κυβέρνηση Καραμανλή, που το 2004 παρέστη συμβολικά ως κουμπάρος στο γάμο της κόρης του σημερινού δολοφόνου του Κουρδικού λαού, Ταγίπ Ερντογάν.


Για τη θυσία της Ελευθερίας, δεν διατέθηκε ούτε ελάχιστα δευτερόλεπτα χρόνος για να προβληθεί ως είδηση ανάμεσα στα lifestyle news, σε κανένα από τα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών καναλιών. Παλαιότερα όμως, όταν το τούρκικο καθεστώς έκαψε ζωντανούς τους απεργούς πείνας στις φυλακές των λευκών κελιών, διοχετεύοντας αέριο στα κελιά και βάζοντας φωτιά , η κρατική ΝΕΤ φρόντισε να μας ενημερώσει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τα εξής λόγια «Ευτυχώς η εξέγερση στης τούρκικες φυλακές κατεστάλη» και «οι κρατούμενοι διαμαρτύρονταν γιατί δεν τους άφηναν να έρχονται σε επαφή μεταξύ τους… για να αποφεύγεται η διακίνηση ναρκωτικών» Βρήκε όμως χώρο στο ROJ TV, που προέβαλε την εκδήλωση τιμής στη μνήμη της από Κούρδισες αντάρτισσες σε στρατιωτική μονάδα στα βουνά του Κουρδιστάν λίγες μέρες μετά το θάνατό της, αναγνωρίζοντάς την ως «μάρτυρα» του αγώνα για ελεύθερο Κουρδιστάν.

«KADIN GERILLARAR ELEFTERIA FORTUNAKI’YI ANDI»:

Μτφ. «Η αντάρτισσα γυναίκα Ελευθερία Φουρτουνάκη είναι ανάμεσά μας». Από εκδήλωση τιμής στη μνήμη της Ελληνίδας που έγινε σήμερα, στις 31 Μαρτίου 2006, από μια μεγάλη στρατιωτική μονάδα με Κούρδισες αντάρτισσες, κάπου στα Βουνά του Κουρδιστάν. {πηγή: ROJ TV}.


Η δική μου η πατρίδα δεν υπάρχει στο χάρτη.
Δυο χούφτες χώμα κι ο όρκος μου
Γι ‘ αυτό, τα νιάτα, τ’ όνομα και την τόλμη μου
της χαρίζω

Μάνα, θα πάρω βόμβα και τουφέκι
Θα ζωστώ τη φωτιά.
θα γίνω φωτιά,
με τον καβγά και τον πόλεμο.

Κι αν δε γυρίσω,
μάνα μην κλαις.
Από δω ως την Κίνα μητέρα
θ’ ακουστεί η κραυγή μου.

Κι όλος ο κόσμος
γύρω απ’ τη μάχη
και τη σημαία μου.
Δες εσύ τώρα
τον πόλεμο και τον αγώνα μου

Κι αν σκοτωθώ μάνα, να μην κλαις.
Το Κουρδιστάν είναι η μάνα σου, μάνα μου,
Κι δική μας μητέρα-πατρίδα.
Μια μέρα, θα το ελευθερώσουμε
απ’ τη ντροπή της σκλαβιάς.

Κι αν δεν γυρίσω,
τότε δόξα θα είναι για μας.
Μάρτυρας θα ‘μαι,
δεν σου ταιριάζει να κλαις.

Χώμα ιερό που με γέννησες,
μάνα που με ανέθρεψες,
χώρα που τα δάκρυά σου
έγιναν το όνομα κι ο όρκος μου
Τόσο που πόνεσες για μένα,
χαλάλι μάνα
και μην κλαις.

Από συλλογή που εκδόθηκε στα Χανιά της Κρήτης το 2000 , με μετάφραση από ποιήματα και τραγούδα δημιουργών της κουρδικής παράδοσης , με την υποστήριξη της Ελληνοκουρδικής Ένωσης Φιλίας και της Πατριωτικής Ένωσης Κούρδων Φοιτητών.



Comments