“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

C.F.R.


Μέχρι εκείνη την ημέρα την προεδρία του Οργανισμού C.F.R., κρατούσε ο Ντόν Κένταλ, πρόεδρος της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ. Ο Κένταλ ήταν ο άνθρωπος που ήρθε από το πουθενά. Στενός φίλος του Νίξον, τον βασάνιζε διαρκώς το σύνδρομο της αποτυχίας. Ο Κένταλ δούλευε κάποτε σαν εμπορικός αντιπρόσωπος για εννιακόσια δολλάρια το μήνα.

Ο Ντέιβιντ Ροκφέλλερ ήταν ο κληρονόμος του ομώνυμου Καρτέλ. Η διαφορά ήταν τεράστια. Ο Ντ. Ροκφέλλερ επιζητούσε να διορίσει στον Οργανισμό κάποιον που να ενστερνίζεται απόλυτα το πνεύμα της ΥΦΕΣΗΣ μεταξύ ΑΝΑΤΟΛΗΣ και ΔΥΣΗΣ. Ένας από τους βασικώτερους λόγους που προχώρησε στην δημιουργία της Τριμερούς ήταν αυτός της περίφημης ΥΦΕΣΗΣ!…. Το δυτικό κεφάλαιο ασφυκτιούσε τότε, μετά την προκατασκευασμένη κρίση του Πετρελαίου και επιθυμούσε το άνοιγμα του στην ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ. Ο Ροκφέλλερ αδημονούσε, επειδή η εφαρμογή της Ύφεσης στην πράξη ήταν το πρώτο βήμα για την ΔΙΑΛΥΣΗ της ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ!..

Οι δηλώσεις που είχε κάνει το προηγούμενο έτος (1973) ο Κένταλ αναφορικά με την δολοφονία του ΑΛΛΙΕΝΤΕ (επιρρίπτοντας ευθύνες στους Σοβιετικούς!….), έδειξε ότι δεν είχε καταλάβει, ή ήταν αντίθετος με την Ύφεση, παρόλο που εκκρεμούσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1980 –που θα γίνονταν στη Μόσχα- και κατά την εκτίμηση δυτικών επιχειρηματιών ο τζίρος θα ανερχόταν σε (15) δεκαπέντε Δισεκατομμύρια Δολλάρια!…….

Μετά από πολύωρες συζητήσεις και διαπραγματεύσεις αποφασίστηκε, στο δωμάτιο 5600 του Ροκφέλλερ, η αντικατάσταση του Ντον Κένταλ από τον (μετροπαθή) Χαλ Σκωτ. Ο Κένταλ κρίθηκε ακατάλληλος, σαν δημόσιο πρόσωπο που συνδεόταν με την τύχη της Ύφεσης!…

Μία ώρα πριν αναχωρίσει ο Πωλ Μακ Κράκεν από τη Νέα Υόρκη κλήθηκε ο Ντον Κένταλ στο γραφείο του Ντ. Ροκφέλλερ. 

Εκεί ο Ντέιβιντ Ροκφέλλερ έσκυψε προς τον Κένταλ και του είπε: « Είσαι σίγουρος, Ντόναλντ, ότι έχεις σχέδια για τους επόμενους μήνες;»

Ο Κένταλ κατάλαβε αμέσως ότι έπρεπε να αποχωρήσει από την προεδρία του Οργανισμού-C.F.R. ….

Ο Ντ. Ροκφέλλερ μετά την απόλυση του Κένταλ, έδωσε εντολή στην ΝΑΝΣΥ ΜΑΓΚΙΝΕΣ (σύζυγο του Χένρυ Κίσσιγκερ) την βοηθό του στα προβλήματα Διεθνούς Ασφαλείας να ετοιμάσει ένα μόντους βιβέντι για την επικείμενη τότε διάσκεψη της Μπίλντεμπεργκ και της Τριμερούς.

Στην επιτροπή σύνταξης πήραν μέρος οι: Ντέιβιντ Πάκαρντ-Καρλ Κλήζεν- Ουώλτερ Ρίστον- Τζων Μακ Κόουν- Ζίγκμπινιου Μπρεζίνσκυ- Χαλ Σκωτ- και ο Πωλ Μακ Κράκεν. Τελικά εγκρίθηκε από τον Ντέιβιντ Ροκφέλλερ.

Τα ζητήματα αφορούσαν: την Ατλαντική συμμαχία, ΕΟΚ και ΗΠΑ, στην ύφεση μεταξύ Ανατολής –Δύσης, και στις επιμέρους χώρες- Ελλάδα, Πορτογαλία, Δυτική Γερμανία, Κύπρο, και Τουρκία.

Comments