@!«Εστίν ουν η ουσία των πραγμάτων αρμονία και αριθμός σφαιρών στρεφομένων»!@

*Διά-Κόσμος Ἑλλάς «Το ποιο επικίνδυνο από όλα τα ηθικά διλήμματα είναι όταν, είμαστε υποχρεωμένοι να κρύβουμε την αλήθεια για να βοηθήσουμε την αλήθεια να νικήσει»

Η ιστορία δεν είναι χρήσιμη επειδή διαβάζει κανείς εκεί το παρελθόν, αλλά επειδή διαβάζει το μέλλον

!@~~~@~~~@!

14.10.21

«Κράσαρε» το μεγαλύτερο λιμάνι στη Μ. Βρετανία


Φόβοι ενόψει Χριστουγέννων


Το λιμάνι Φέλιξστοου στη Μεγάλη Βρετανία το οποίο διαχειρίζεται σχεδόν το 40% όλων των εμπορευματοκιβωτίων που αποστέλλονται από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο, βρίσκεται αντιμέτωπο με μια τεράστια συμφόρηση πλοίων καθώς οδεύουμε πρόσω ολοταχώς προς την περίοδο των Χριστουγέννων.

Προς το παρόν, οι υπεύθυνοι του λιμανιού έχουν λάβει μέτρα προκειμένου να διαχειριστούν την ολοένα και αυξανόμενη συμφόρηση φορτηγών πλοίων που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες. Όμως, εάν το πρόβλημα επιμένει και η κατάσταση αρχίσει να χειροτερεύει υπάρχει περίπτωση μέσα στο επόμενο διάστημα το Φέλιξστοου να σταματήσει να δέχεται άλλα πλοία. Σύμφωνα με BusinessInsider, τα containerships που φτάνουν αυτή τη στιγμή, στο εν λόγω λιμάνι παραμένουν κατά μέσο όρο 9 μέρες, δύο φορές δηλαδή περισσότερο σε σύγκριση με το 2020.

Τι έχει συμβεί;

Το «κρασάρισμα» οφείλεται κυρίως στην έλλειψη οδηγών για φορτηγά που μεταφέρουν τα containers από και προς τα πλοία στο λιμάνι και ονομάζονται οδηγοί HGV. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του λιμανιού εργάζεται για να διευκολύνει την κυκλοφορία, αλλά θα μπορούσε να περιορίσει την πρόσβαση στα εισερχόμενα πλοία, εάν η κατάσταση επιδεινωθεί. Οι υπεύθυνοι υποστηρίζουν ότι οι συλλογές εμπορευμάτων τον Σεπτέμβριο μειώθηκαν κατά 15% έως 20%, αφήνοντας περίπου 7.500 εμπορευματοκιβώτια στοιβαγμένα στο λιμάνι.

Μεγάλες εταιρείες έχουν ήδη αρχίσει να επηρεάζονται από αυτή τη συμφόρηση. Ενδεικτικό παράδειγμα, η ΙΚΕΑ η οποία αναφέρει πως αντιμετωπίζει κάποιες προκλήσεις αναφορικά με τη μεταφορά των εμπορευμάτων της, προς το παρόν όμως, το πρόβλημα είναι διαχειρίσιμο. Η Nestle και η General Foods έχουν επίσης αρχίσει να επηρεάζονται άμεσα από αυτές τις εξελίξεις. Η είδηση έρχεται σε μια περίοδο όπου και άλλα μεγάλα λιμάνια ανά τον κόσμο αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. Τον περασμένο μήνα, στην Καλιφόρνια 56 φορτηγά πλοία είχαν κολλήσει για μέρες σε λιμάνια της περιοχής.

Μην κάνετε με πανικό τις αγορές σας για τα Χριστούγεννα, λέει μέλος της κυβέρνησης

Η Βρετανία είπε σήμερα οι πολίτες θα πρέπει να κάνουν τις αγορές τους για τα Χριστούγεννα χωρίς πανικό και ότι δεν θα υπάρξει έλλειψη δώρων, ύστερα από την εκτροπή εμπορευματοκιβωτίων με παιχνίδια και ηλεκτρικές συσκευές από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας διότι ήταν πλήρες.

Η Maersk, η μεγαλύτερη στον κόσμο ναυτιλιακή εταιρία εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, εξέτρεψε κάποια από τα σκάφη της από το λιμάνι Φέλιξστοου στην ανατολική Αγγλία καθώς δεν υπάρχει πλέον διαθέσιμος χώρος για να τοποθετηθούν τα κοντέινερ στο λιμάνι εν μέσω οξείας έλλειψης οδηγών φορτηγών.

«Είμαι πεπεισμένος ότι ο κόσμος θα μπορέσει να πάρει παιχνίδια για τα Χριστούγεννα», δήλωσε ο Όλιβερ Ντάουντεν, εκ των προέδρων του συντηρητικού κόμματος, στο δίκτυο Sky ερωτηθείς για τα προβλήματα στο λιμάνι Φέλιξστοου. Δήλωσε πως είναι βέβαιος ότι φέτος τα χριστουγεννιάτικα δώρα θα παραδοθούν.

Ο Ντάουντεν, που είναι επίσης υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου, δήλωσε ότι η κατάσταση βελτιώνεται στο λιμάνι και ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου είναι διεθνή –όπως η έλλειψη οδηγών φορτηγών και η συμφόρηση στα λιμάνια.

«Η κατάσταση βελτιώνεται», δήλωσε ο Ντάουντεν αναφορικά με την κατάσταση στο Φέλιξστοου, που διαχειρίζεται το 36% των φορτίων σε εμπορευματοκιβώτια στη χώρα. Ερωτηθείς εάν οι πολίτες θα πρέπει να ξεκινήσουν τώρα τις αγορές τους για τα Χριστούγεννα, δήλωσε: «Απλά θα έλεγα, κάντε τις αγορές σας όπως συνήθως».

Πηγή: newmoney/https://www.brief.com.cy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΙ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ-ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ

ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ-ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ
Ο μισελληνισμός προσπαθεί να αφανίσει τον Έλληνα άνθρωπο πολιτιστικώς και βιολογικώς, εξαφανίζοντας κάθε διακριτικό στοιχείο που τον διαφοροποιεί από αλλοφύλους και αλλόθρησκους.

ΕΒΡΑΪΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ

ΕΒΡΑΪΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ
Το κατοχικό ΕΒΡΑΪΚΟ καθεστώς αδιαφορεί για τους Έλληνες του εσωτερικού, όπως και για τους Έλληνες της Διασποράς. Παραποιεί τα κρατικά αρχεία, δίδοντας ταυτότητα Έλληνος σε αλλοφύλους και αλλόθρησκους, αποκρύπτοντας συγχρόνως την εθνική τους καταγωγή.