“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Η CIA - BND - FSB - Sigurimi : Κων/νος Κατσίφας - Γρηγόρης Σταύρου και Κομμουνιστές Εβραίοι


Η Μονάδα του Γρηγόριου είχε συντονίσει μέρος της Ελληνικής συμμετοχής στην κακοσχεδιασμένη επιχείρηση της CIA. 

Κατά βάθος, οι Γερογιάννης και Μαντζούκος, ήξεραν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τους γείτονες, αλλά δεν μπορούσαν να το εντοπίσουν. Και το να εκφράσουν υποψίες για τους Αμερικανούς θα μπορούσε να σημάνει το τέλος της σταδιοδρομίας τους. 

Ακόμα και οι βασικοί πράκτορες της Μονάδας δεν μπορούσαν να εξηγήσουν την αποτυχία της CIA το 1950 στην Αλβανία. “Ήταν αυτοί ηλίθιοι ή νομίζουν ότι εμείς είμαστε αφελείς;” ξέσπασε ένας λοχαγός του Στρατού.

Αλλά τότε, για να είμαστε δίκαιοι, κανένας στην Ελλάδα δεν είχε ακούσει το όνομα Κιμ Φίλμπι.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΙΜ ΦΙΛΜΠΙ ΒΡΕΤΤΑΝΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ

Ο Φίλμπι εργάζονταν στην Ουάσιγκτον, συμβούλευε τη CIA πώς να κάνει την δουλειά της, έδινε όμως μυστικά στους Σοβιετικούς και αυτοί μετά στους Αλβανούς.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Η ιδιωτική μου αναζήτηση έφερε άλλο ένα τρομακτικό αποτέλεσμα:

 Ανακάλυψα τον ανακριτή του Γρηγόριου, το βασανιστή, και σύμφωνα με τους ανώτερους υπαλλήλους της Ελληνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, τον de facto εκτελεστή του. 

Ζεί την ήσυχη ζωή ενός κηπουρού σε προάστιο της Αθήνας. 

Πράγματι, ο N/Toger Ηλίας Τάλιος, του οποίου η υπογραφή φιγουράρει σε κάθε έγγραφο και που έσυρε τον αδελφό μου στην εκτέλεσή του δεκαπέντε ημέρες πρίν την επανεξέταση της υπόθεσης από το Ανώτατο Στρατοδικείο, παίρνει σύνταξη της Sigurimi στην Αθήνα.


Comments