@!«Εστίν ουν η ουσία των πραγμάτων αρμονία και αριθμός σφαιρών στρεφομένων»!@

*Διά-Κόσμος Ἑλλάς «Το ποιο επικίνδυνο από όλα τα ηθικά διλήμματα είναι όταν, είμαστε υποχρεωμένοι να κρύβουμε την αλήθεια για να βοηθήσουμε την αλήθεια να νικήσει»

Η ιστορία δεν είναι χρήσιμη επειδή διαβάζει κανείς εκεί το παρελθόν, αλλά επειδή διαβάζει το μέλλον

!@~~~@~~~@!

11.10.21

ΗΠΑ: ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ - Jonathan Toebbe and Diana Toebbe


Επιχείρηση του FBI για τη σύλληψη του μηχανικού και της γυναίκας του


Ένας πυρηνικός μηχανικός από το Μέριλαντ και η σύζυγός του συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν για κατασκοπεία, επειδή προσπάθησαν να πουλήσουν απόρρητες πληροφορίες για τα πυρηνικά υποβρύχια των ΗΠΑ «σε μια ξένη δύναμη».

Ο Τζόναθαν και η Νταϊάνα Τόεμπ, από την Άναπολις του Μέριλαντ, συνελήφθησαν στην κομητεία Τζέφερσον της Δυτικής Βιρτζίνια από το FBI και το NCIS (Ναυτική Ποινική Υπηρεσία Ερευνών) το Σάββατο, σύμφωνα με δελτίο τύπου του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Το ζευγάρι κατηγορείται ότι πουλούσε «περιορισμένα δεδομένα σχετικά με τον σχεδιασμό πυρηνοκίνητων πολεμικών πλοίων» επί ένα έτος, σε πρόσωπο που θεωρούσαν ότι ήταν εκπρόσωπος μιας ξένης δύναμης. Το άτομο αυτό ήταν, στην πραγματικότητα, μυστικός πράκτορας του FBI.

Ως υπάλληλος του αμερικανικού ναυτικού ο Τόεμπ εργάστηκε στο πρόγραμμα ναυτικής πυρηνικής πρόωσης και είχε άδεια ασφαλείας για πρόσβαση σε περιορισμένα δεδομένα σχετικά με το σχεδιασμό πυρηνικών υποβρυχίων και των αντιδραστήρων τους. 

Τον Απρίλιο του 2020, φέρεται να έστειλε ένα δείγμα αυτών των περιορισμένων δεδομένων σε μια ξένη κυβέρνηση, μαζί με μια επιστολή που έγραφε: 

«Παρακαλώ διαβιβάστε αυτήν την επιστολή στη στρατιωτική σας υπηρεσία πληροφοριών. Πιστεύω ότι αυτές οι πληροφορίες θα έχουν μεγάλη αξία για το έθνος σας. Αυτό δεν είναι φάρσα».

Έγραψε ακόμα ότι «οι πληροφορίες συλλέχθηκαν αργά και προσεκτικά κατά τη διάρκεια αρκετών ετών στην κανονική πορεία της δουλειάς μου για να αποφύγω την προσέλκυση προσοχής και περνούσα λαθραία από σημεία ελέγχου της ασφάλειας μερικές σελίδες τη φορά», σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

Η «ξένη δύναμη» δεν κατονομάστηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.  Ένας μυστικός πράκτορας ήρθε σε επαφή με τον Τόεμπ και το ζευγάρι κανόνισε μια συμφωνία σύμφωνα με την οποία ο μηχανικός θα παρέδιδε περαιτέρω δεδομένα σε αντάλλαγμα πληρωμές σε κρυπτονόμισμα.

Ο πράκτορας έστειλε στον Τόεμπ 10.000 δολάρια σε κρυπτονόμισμα αυτόν τον Ιούνιο. Λίγο αργότερα, ο Τόεμπ και η σύζυγός του φέρονται να ταξίδεψαν σε μια προκαθορισμένη παράδοση στη Δυτική Βιρτζίνια, όπου η σύζυγος του μηχανικού λειτουργούσε ως φύλακας, ενώ ο Τόεμπ τοποθέτησε μια κάρτα SD μέσα σε ένα σάντουιτς με φυστικοβούτυρο για να συλλέξει ο πράκτορας. Στη συνέχεια έστειλε ένα κλειδί κρυπτογράφησης για την κάρτα SD με αντάλλαγμα άλλα 20.000 δολάρια και το FBI μπόρεσε να επαληθεύσει ότι η κάρτα όντως περιείχε «περιορισμένα δεδομένα που σχετίζονται με πυρηνικούς αντιδραστήρες υποβρυχίων».

Ακολούθησε άλλη μια επιτυχής πληρωμή και παράδοση, αλλά οι Τόεμπ συνελήφθησαν στη Δυτική Βιρτζίνια το Σάββατο, καθώς επιχείρησαν μια τρίτη ανταλλαγή.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια των μηνών αλληλογραφίας τους, ο Τόεμπ ήταν αρχικά δύσπιστος για τον πράκτορα και δίσταζε να συναντήσει την επαφή του σε περίπτωση που έπεφτε σε παγίδα. Ο πράκτορας μπόρεσε να τον κερδίσει με πειθώ και κανονίζοντας ένα «σήμα» από την πρεσβεία της ξένης χώρας το Σαββατοκύριακο της Ημέρας Μνήμης. Δεν αποκαλύφθηκε ποια μορφή πήρε αυτό το σήμα ή πώς το FBI το κανόνισε με την εν λόγω χώρα.

Το ζευγάρι έχει κατηγορηθεί για δύο αδικήματα που σχετίζονται με κατασκοπεία: Συνωμοσία για κοινοποίηση περιορισμένων δεδομένων και επικοινωνία περιορισμένων δεδομένων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

@!ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 100 ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ!@