Ticker

6/recent/ticker-posts
*Δια-Κόσμος Ἑλλάς*
“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

ΜΚΟ και Εβραίοι στην Ελλάδα

Πόσο λοιπόν μπορείτε να βασιστείτε στην εντιμότητα ενός Εβραίου; 

)))###((( 

Ξέρετε τι κάνουν οι Εβραίοι την Ημέρα της Εξιλέωσης, την ημέρα που εσείς νομίζετε ότι είναι “ιερή” για τους Εβραίους; 

)))###((( 

Εγώ ήμουν ένας από αυτούς. Αυτό δεν είναι φήμες. Εγώ δεν είμαι εδώ για να σας διηγηθώ σαχλαμάρες.


Διοικητικό Συμβούλιο / https://www.hlhr.gr/

Με βάση σχετική απόφαση που είχε ληφθεί ομόφωνα τον περασμένο Απρίλιο του 2021, μετά τις τελευταίες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των καταστατικών οργάνων του Σωματείου, τη θέση Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και για το υπόλοιπο της θητείας της παρούσας διοίκησης, αναλαμβάνει ο Ανδρέας Τάκης, επίκουρος καθηγητής Νομικής Σχολής ΑΠΘ. Έτσι, από τις 20 Απριλίου 2022 και εφεξής η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου είναι η εξής:

Πρόεδρος: Ανδρέας Τάκης

Αντιπρόεδρος Α’: Γιάννης Ιωαννίδης

Αντιπρόεδρος Β’: Έλενα Μάρκου

Γενική γραμματέας: Φωτεινή Κοκκινάκη

Ταμίας: Λευτέρης Παπαγιαννάκης

Αναπληρώτρια γραμματέας: Αικατερίνη Πουρναρά

Τακτικά Μέλη:

Ιωάννης Τασόπουλος

Χρήστος Ηλιάδης

Πία Κοίλια

Αναπληρωματικά Μέλη:

Κυριάκος Αγγελάκος

Αλέξανδρος Σακελλαρίου

Ανδρέας Τάκης - Πρόεδρος

Ο Ανδρέας Τάκης είναι δικηγόρος και επίκουρος καθηγητής στο Νομικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκη, όπου διδάσκει φιλοσοφία και μεθοδολογία του δικαίου. Επίσης, από το 2015 μέχρι σήμερα, είναι πρόεδρος Δ.Σ. του MOMus (Μητροπολιτικός Οργανισμός Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης).

Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών (2009-2011) και Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη, υπεύθυνος του Κύκλου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (2003-2009). Ακόμη, ήταν ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης για τα δικαιώματα του ανθρώπου (2015-2019), αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. του Fundamental Rights Agency (2012-2015) και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (2003-2011). Ως εμπειρογνώμων του Συμβουλίου της Ευρώπης για ζητήματα προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου έχει συμμετάσχει σε πολλές αποστολές σε χώρες των Βαλκανίων και της πρώην ΕΣΣΔ.


Έχει δημοσιεύσει περισσότερα βιβλία, μεταξύ των οποίων το «Η Ηθική αδιαφορία του νόμου» από τις εκδόσεις Πόλις (2004) και το «Για την ελευθερία της τέχνης» από τις εκδόσεις Σαββάλα (2008) και έχει συμβάλλει με πολλά άρθρα του στα πεδία του δημοσίου δικαίου, της πολιτικής θεωρίας, της ηθικής φιλοσοφίας και της φιλοσοφίας του δικαίου.

Γιάννης Ιωαννίδης - Αντιπρόεδρος Α’

Ο Γιάννης Φ. Ιωαννίδης είναι Αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Ασκεί δικηγορία με ειδίκευση σε υποθέσεις δημοσίου και ποινικού δικαίου. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών καθώς και Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, ιδιότητα υπό την οποία έλαβε μέρος ως επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας σε Συμβούλια Υπουργών Δικαιοσύνης & Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε Διασκέψεις Διεθνών Οργανισμών. Υπήρξε υπεύθυνος του Γραφείου Νομικής Στήριξης του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) στην Αθήνα, Γραμματέας Δ.Σ. του «Ιατρικού Κέντρου Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων» και είναι μέλος της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”» στην Αθήνα.


Έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά και τον ημερήσιο τύπο, καθώς και τη μονογραφία «Les privations de liberté au nom de l’ordre public» (Οι στερήσεις της ελευθερίας στο όνομα της δημόσιας τάξης).

Έλενα Μάρκου -Αντιπρόεδρος Β’

Η Έλενα Μάρκου έχει σπουδάσει νομικά στην Νομική Σχολή Αθηνών και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Διεθνή και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. ( Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ). Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και εργάσθηκε ως δικηγόρος. Το 2003 ξεκίνησε να εργάζεται ως ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη σε υποθέσεις προσωπικής ασφάλειας, προσωπικής ελευθερίας καθώς και δικαιωμάτων μεταναστών και προσφύγων. Έχει εκπροσωπήσει τον Συνήγορο του Πολίτη σε ευρωπαϊκά και διεθνή όργανα, σε επιτροπές της Βουλής, σε ομάδες εργασίας υπουργείων και σε ευρωπαϊκά προγράμματα.

Έχει διατελέσει συντονίστρια της ομάδας του Συνηγόρου του Πολίτη ως Εθνικού Μηχανισμού Πρόληψης των Βασανιστηρίων, τον οποίο και εκπροσώπησε στο Συμβούλιο της Ευρώπης και σε επιτροπές του ΟΗΕ.

Την περίοδο 2016-2019 διετέλεσε επιστημονική σύμβουλος στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, σε θέματα, μεταξύ άλλων, προστασίας των δικαιωμάτων των κρατουμένων, εναλλακτικών της κράτησης μέτρων, διαφάνειας και λογοδοσίας του προσωπικού των φυλακών και βελτίωσης των συνθηκών κράτησης. 

Από το 2019 εργάζεται στη Βουλή των Ελλήνων ως σύμβουλος σε θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.


Είναι μέλος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου από το 2004.

Φωτεινή Κοκκινάκη-Γενική Γραμματέας

Η Φωτεινή Κοκκινάκη είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στο ραδιόφωνο και τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Σπούδασε «Επικοινωνία & ΜΜΕ» και στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στους τομείς της «Πολιτικής Επιστήμης και Κοινωνιολογίας» στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Συνεργάζεται με το διεθνή οργανισμό υποστήριξης γυναικών δημοσιογράφων “Coalition for Women in Journalism”.

Παράλληλα, έχει διευρύνει τη δραστηριότητά της στις νέες διαστάσεις της επικοινωνίας και ασχολείται συστηματικά με το ρόλο των social media και των ηλεκτρονικών εφαρμογών ενώ εξειδικεύεται στις ενημερωτικές καμπάνιες.

Ήταν βασικό μέλος του προγράμματος “Δημοκρατική Παιδεία” που υλοποιήθηκε από το ΕΚΠΑ, με στόχο την κατάρτιση εκπαιδευτικών για την αντιμετώπιση περιστατικών ρατσιστικής βίας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.


Αρθρογραφεί εθελοντικά για το περιοδικό δρόμου «Σχεδία».

Λευτέρης Παπαγιαννάκης-Ταμίας

Ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης γεννήθηκε το 1971 στο Μονπελλιέ στην Γαλλία. Σπούδασε νομικά στην Γαλλία με ειδίκευση στο δημόσιο δίκαιο και έχει μεταπτυχιακό στο δίκαιο των Ευρωπαικών Κοινοτήτων και την Διεθνή Οικονομία. Εργάστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ως διοικητικός υπάλληλος. Συμμετείχε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα με αντικείμενο την εκπαίδευση των μουσουλμάνων μαθητών στην Θράκη.

Το 2014 εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων και το 2016 ορίστηκε Αντιδήμαρχος για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων. Διετέλεσε αντιπρόεδρος και στη συνέχεια πρόεδρος της ομάδας εργασίας Μετανάστευση και Ένταξη του Δικτύου Πόλεων Eurocities (2015-2019), αντιπρόεδρος με αρμοδιότητα το προσφυγικό της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Πόλεων κατά του Ρατσισμού (ECCAR 2018-2019).

Είναι Διευθυντής της ΜΚΟ Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ). Είναι μέλος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου από το 2012. Από το 2017 είναι μέλος του ΔΣ και για τη διετία 2021-2023 είναι Ταμίας του ΔΣ.

Αικατερίνη Πουρναρά-Αναπληρώτρια Γραμματέας

Η Αικατερίνη Πουρναρά είναι Δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Είναι απόφοιτη του τμήματος Νομικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στο Ευρωπαϊκό Ποινικό Οικονομικό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Λουξεμβούργου. Έχει συνεργαστεί με το Συμβούλιο της Ευρώπης στο πρόγραμμα JustROM CoE/EC για την πρόσβαση στη δικαιοσύνη των γυναικών Ρομά καθώς και με το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) για τη νομική υποστήριξη μελών θεραπευτικών προγραμμάτων.

Έχει διατελέσει εθνικός εκπρόσωπος και μέλος της ομάδας εργασίας COPEN του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για τη Συνεργασία επί Ποινικών Θεμάτων με θέμα την Πρόταση Κανονισμού του Συμβουλίου σχετικά με τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελικής Αρχής (EPPO), ενώ ήταν μέλος σε Νομοπαρασκευαστικές Επιτροπές και Ομάδες Εργασίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης (Ενσωμάτωση Αποφάσεων – Πλαίσιο για τη δέσμευση και δήμευση, Επισκόπηση Εφαρμογής της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς (UNCAC)).

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου για τη διετία 2021-2023, αναπληρωματικό μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ορισθείσα από την ΕλΕΔΑ), καθώς και αναπληρωματικό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας (ορισθείσα από την ΕΕΔΑ).

Αλέξανδρος Σακελλαρίου-Αναπληρωματικό Μέλος

Ο Αλέξανδρος Σακελλαρίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977 και είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας (Πάντειο Πανεπιστήμιο, 2008). Σπούδασε Φιλοσοφία, Παιδαγωγική και Ψυχολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Κοινωνιολογία σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Διδάσκει κοινωνιολογία στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο πρόγραμμα Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό από το 2016, ενώ από το 2011 εργάζεται ως κύριος ερευνητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα. Τα ακαδημαϊκά του ενδιαφέροντα μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν θέματα όπως: πολιτική και θρησκεία, κοινωνιολογία της θρησκείας και της αθεΐας, θρησκευτικές κοινότητες στην Ελλάδα, Ισλαμοφοβία, κοινωνιολογία της νεολαίας, ακροδεξιά, ριζοσπαστικοποίηση, ποιοτικές μέθοδοι έρευνας. Από το 2015 είναι συν-συγγραφέας της ετήσιας έκθεσης για το Ισλάμ στην Ελλάδα μαζί με τον Κ.Τσιτσελίκη (Yearbook of Muslims in Europe) και συγγραφέας της ετήσιας έκθεσης για την Ισλαμοφοβία (European Islamophobia Report, από το 2017 μαζί με τον Αλή Χουσεΐνογλου).

Είναι μέλος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου από το 2005 και μέλος του ΔΣ, ενώ έχει διατελέσει αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ τις διετίες 2011-2013 και 2013-2015.

Post a Comment

0 Comments